Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тепловідбивний екран за батареєю: види і правила кріплення

  1. З чого їх роблять?
  2. «Ізоспан»
  3. Монтаж «Ізоспан» -а
  4. Правила вибору відбивача
  5. висновок

Будь-опалювальний прилад, як правило, монтують на зовнішню стіну приміщення, під вікном. І саме ту ділянку обігрівається інтенсивніше інших, його температура може доходити до 40 ° С. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що радіатор виробляє витрата тепла на прогрів зовнішньої стіни будівлі (бетонних плит або цегли) замість того щоб нагріти повітря всередині приміщення. При такому монтажі тепловтрати збільшуються.

Коли радіатор змонтований в ніші, тоді батарея витрачає ще більшу частину своєї потужності на обігрів, оскільки ніша тонше, ніж стіна і менше захищає від холоду.

Для значного зменшення тепловтрати необхідно застосувати тепловідбивний екран за батареєю, який ізолює зону стіни розташовану за обігрівальних приладів центрального або автономного опалення. Для значного зменшення тепловтрати необхідно застосувати тепловідбивний екран за батареєю, який ізолює зону стіни розташовану за обігрівальних приладів центрального або автономного опалення

З чого їх роблять?

Розглянемо, які матеріали застосовуються для таких екранів:

  • фольга;
  • Пенофол;
  • Порілекс з фольгою.

Це важливо! Головне щоб матеріал, з якого зроблений відображає екран, мав низький коефіцієнт теплопровідності, приблизно 0,05 Вт / м * ° С.

Якщо для цих цілей застосувати тільки фольгу, тоді слід врахувати, що цей метал нагрівається і якщо у нього буде контакт зі стіною, тоді все тепло перейде до неї. А щоб цього не відбувалося необхідно між ними (фольга і стіна) зробити прошарок, яка повинна бути товщі фольги і мати низьку теплопровідність.

Для цього застосовують пенофол, який є спіненою основу або ПОРІЛЕКС з фольгою. Причому товщина екрана повинна бути 3 - 5 мм.

Також відбивач тепла за батареєю можна виготовити з рулонного пінопласту. Це трьох міліметровий матеріал, який створений спеціально для перенаправлення тепла всередину приміщення.

Найпоширенішим і дешевим матеріалом для ізоляції, вважається спінений поліетилен. 4 мм цього матеріалу замінює 10 см шар мінеральної вати. Поліетилен ізолюючим шаром кріпиться до стінки, а стороною з фольгою до опалювальної батареї.

90% тепла відбивається від фольги, а шар теплоізоляції ускладнює втрату тепла. Для досягнення найбільшого ефекту і збереження тепла можна застосувати двосторонню фольгування, тобто ізолюючий матеріал буде середньою ланкою, а зовнішні сторони матеріалу виготовлені з фольги, але це зайве.

Кріплять такий матеріал клеєм, але буде краще, якщо під таким екраном буде шар повітря, який замінить утеплювач. Для цього застосовують грати, на яку кріплять лист екрану, а товщина рекомендованого шару 10 мм.

«Ізоспан»

На сьогоднішній день багато фірм і компанії випускають відбивачі для батарей опалення, які призначені для відсвіту різної енергії, в даному випадку теплової На сьогоднішній день багато фірм і компанії випускають відбивачі для батарей опалення, які призначені для відсвіту різної енергії, в даному випадку теплової.

Розглянемо вироби «Ізоспан», які виготовлені з матеріалів придатних для екранів батарей опалення.

наприклад:

  • Ізоспан FD - поліпропіленове ткане полотно, яке дубльовано металізованої поліпропіленової плівкою;
  • Ізоспан FS - неткане поліпропіленове полотно, також дублюється металізованою плівкою з поліпропілену;
  • Ізоспан FX - спінений поліетилен з одного боку дубльований металізованої лавсановій плівкою, має товщину 2 - 5 мм.

Дані екрани застосовуються, щоб підвищити ефективність опалювальних приладів, таких як радіатори, рефлектори, батареї, конвектори та інші.

Їх розташовують за батареєю, тобто з того боку, звідки хочуть перенаправити теплову енергію всередину приміщення. При монтажі металізована сторона стикається з батареєю опалення і відображає теплову енергію в бік кімнати, цим збільшується ККД нагрівача.

Зазвичай будь-який опалювальний прилад монтують під вікнами, компенсуючи поширений повітря, що йде від зовнішніх стін, а це призводить до того, що радіатор обігріває не тільки кімнату, але і охолоджену стіну. Тому на обігрів зовнішніх стін йде більше тепла, ніж на прогрів приміщення, а, застосувавши відбивачі тепла за батареєю опалення можна знизити втрату тепла.

Крім цієї функції металізований який відбиває екран оберігає зовнішні стіни і утеплювачі від проникнення водяної пари. Якщо стіни насичені вологою, то вони втрачають теплоізолюючі якості.

Найефективнішим вважається тепловідбивний екран, виконаний на основі спіненого поліетилену (Ізоспан FX). Найефективнішим вважається тепловідбивний екран, виконаний на основі спіненого поліетилену (Ізоспан FX)

Монтаж «Ізоспан» -а

Для того щоб відображає екран був змонтований правильно, його укладають за радіатор і при цьому дотримуються 4 - 5 см відстань між поверхнею матеріалу і опалювальним приладом.

У тому випадку якщо зазор зробити менше, тоді не буде забезпечуватися необхідна конвекція повітря. А якщо екран розташувати на більшій відстані від поверхні батареї, тоді коефіцієнт відображення різко знизиться.

Всі стики відбиває екрана проклеюють металізованої клейкою стрічкою Ізоспан FL або FL Termo.

Не забувайте, що тільки відображає екран не дасть можливість досягти економії і якісного опалення, так як теплоізоляція - це комплексна міра, яка включає кілька етапів:

  1. Утеплення зовнішніх стін;
  2. Підлог і перекриттів;
  3. Якісний підбір матеріалів для стіни;
  4. Монтаж вікон з теплоізоляцією;
  5. Облаштування якісної теплової та парової ізоляції.

Крім ізоспан є й інші матеріали придатні для збільшення ККД опалювального приладу, наприклад: російський - Пенофол і український - Алюфом.

Основу даних тепловідбивача становить алюмінієва фольга, прикріплена до м'якого матеріалу (спінений), має товщину від 2 мм до 1 см.

Правила вибору відбивача

Якщо зробити перевагу Пенофол або АЛЮФОМ, тоді можна заощадити 5% тепла, а це приблизно 1 ° C. Причому слід мати на увазі, що готовий екран не продається і тому його необхідно змонтувати самостійно.

Купують в магазині спеціальний матеріал (металева фольга) і вирізують з нього шматки потрібного розміру.

Якщо придбати матеріал з лавсанової основою, на яку вироблено напилення алюмінієм, тоді такий відображає екран буде працювати гірше.

А щоб перевірити, матеріал для екрану виготовлений з фольги чи ні, його необхідно просто підпалити запальничкою, в тому випадку якщо він не розплавиться, значить, це дійсно фольга.

висновок

Тепловідбивний екран за розміром має бути більше опалювального приладу. Його приклеюють до стіни по всій поверхні за батареєю. Також слід врахувати, що ребра радіатора не повинні стосуватися фольги.

Придбати металізований відбивач можна в сантехнічних магазинах, а його ціна повністю залежить від товщини.

Статті по темі:

Оцініть статтю:

З чого їх роблять?
З чого їх роблять?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама