Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка і монтаж радіаторів (батарей) опалення

  1. Види опалювальних систем ↑
  2. Схеми установки радіаторів ↑

Установка радіаторів опалення - не така проста задача, як може здатися на перший погляд, передбачає наявність, як теоретичних знань, так і практичного досвіду, адже найменша неточність може призвести в процесі експлуатації до проблем. Якщо вам раніше з таким видом робіт стикатися не доводилося, покрокові інструкції та відео-ролики нададуть неоціненну допомогу.

Як уже згадувалося, якісний монтаж радіаторів опалення неможливий без теоретичних знань. Перш за все, необхідно мати уявлення про системи опалення та способах розведення батарей.

Види опалювальних систем ↑

На сьогоднішній день широке застосування отримали дві системи обігріву: однотрубна і двухтрубная.
1. Однотрубна опалювальна система. Гаряча вода, що подається в будівлю, стікає по опалювальних приладів зверху вниз. Дана система реалізована майже в кожній типовій квартирі. Недолік полягає в неможливості регулювання температурного режиму без монтажу додаткових конструктивних компонентів. До того ж, при такій організації, вода на нижніх поверхах буде набагато холодніше, ніж на верхніх.
2. Двотрубна опалювальна система. В цьому випадку гаряча вода циркулює по одній трубі, а обратка (остившая) - по інший. Дана система опалення застосовується в котеджах і приватних будинках. Головна перевага - сталість температури опалювальних приладів і можливість здійснювати регулювання температурного режиму.

Головна перевага - сталість температури опалювальних приладів і можливість здійснювати регулювання температурного режиму

Види опалювальних систем

Схеми установки радіаторів ↑

Схема установки радіаторів опалення - це спосіб розводки батарей або, просто кажучи, метод підключення пристроїв до централізованої мережі. Найпоширеніші схеми:
1. Бокове підключення - найбільш затребуване, тому що допомагає досягти максимальної тепловіддачі.

[Include id = "1" title = "Реклама в тексті»]

Вхідний шланг приєднується до верхнього патрубка, а відводить - до нижнього. При підключенні навпаки (подача рідини знизу) потужність зменшується.

При підключенні навпаки (подача рідини знизу) потужність зменшується

Бічний тип підключення: розташування конструктивних складових, схема руху теплоносія

2. Діагональне підключення оптимально для довгих радіаторів. Такий спосіб дозволить прогріти батарею рівномірно. Живить труба приєднується до верхнього патрубка з одного боку, а відводить до нижнього - з протилежного.

Діагональна схема підключення характеризується мінімальними втратами тепла - оптимальний варіант

Це важливо!
Потужність батарей при подачі теплоносія знизу зменшується на 10%.

3. Нижня підключення. Цей тип розводки використовують, якщо система опалення прихована в підлогу. У порівнянні з бічної тепловіддачею при такому методі ефективність буде знижена на 5-15%.

У порівнянні з бічної тепловіддачею при такому методі ефективність буде знижена на 5-15%

Нижня схема підключення або «ленінградка» застосовується у випадках розміщення опалювального трубопроводу в зоні нижнього перекриття, характеризується найбільшими значеннями тепловтрат

Радіатор опалення необхідно встановлювати строго по горизонталі або з невеликим ухилом в бік труби. Для чого це потрібно? В кінці опалювального сезону (після зливу води) вкрай важливо, щоб батарея була сухою. При мінімальному нахилі в сторону труби радіатор буде зливатися повністю.

Це важливо!
Батареї розміщують на висоті 8 см від підвіконня, 10 см - від статі і 5 см - від стіни.

Монтаж батарей опалення передбачає, в першу чергу, обробку стіни, яку потрібно вирівняти і поштукатурити, тобто підготувати до фінішної обробки. В ході установки алюмінієвих і біметалічних радіаторів слід врахувати, що ці опалювальні пристрої повинні перебувати в упаковці аж до завершення всього комплексу робіт і перевірки на працездатність. На кожен радіатор встановлюється клапан для спуску повітря.

Це важливо!
При затягуванні клапана зусилля не повинні перевищувати 12 кг. Професіонали радять скористатися для контролю динамометричним ключем, що дозволяє затягувати клапан з певним затискачем.

Перед фіксацією в радіатори потрібно ввернути радіаторні пробки, встановити прокладки і заглушки, терморегулірующую арматуру. Пам'ятайте, при монтажі заглушок і перехідників зачищати поверхні, що контактують з ущільнювальними прокладками, не можна. Інакше, стикування елементів буде не зовсім герметичній, що неминуче призведе до протікання.

Установка батареї: розмітка і установка кронштейнів для радіатора

Кронштейни, на які встановлюються батареї, фіксуються на стіні за допомогою дюбелів. Допускається спосіб, коли кріпильні деталі цементуються в заздалегідь підготовлених технологічних отворах. Вішати радіатор на кронштейни потрібно так, щоб гаки знаходилися між секціями.

[Include id = "2" title = "Реклама в тексті»]

Тоді нижні межі колекторів батарей увійдуть в кронштейни правильно.
За допомогою рівня перевірте стан опалювального приладу, і можна сказати, що установка радіаторів опалення своїми руками завершена. Залишається тільки з'єднати батарею з трубами стояка і герметизувати шви клоччям або герметиком.

Монтаж радіатора своїми руками: установка арматури і підключення приладу до мережі

Установка батарей опалення своїми руками складна тим, що потрібно взяти до уваги безліч нюансів, від яких буде залежати якість роботи.

  • придбайте динамометричні ключі. Багато з'єднання опалювальної системи потребують суворому дотриманні динамометричних норм. З огляду на те, що вода в системі опалення знаходиться під тиском, недостатньо герметичне з'єднання, так само як і надмірна перетяжка, призведе до протікання. Динамометричні інструменти дозволять цього уникнути;
  • при установці батареї потрібно перекрити воду і відкачати її з системи за допомогою насоса;
  • подумайте про зливі води: завжди є ділянки, де перекрити воду неможливо, тому в зоні монтажу поставте ємності для рідини;
  • підберіть схему підключення і деталі заздалегідь. Вид і кількість деталей залежать не тільки від схеми підключення, але і від виду радіатора;

Це важливо!
Багато, орієнтуючись за списком, набувають кульові крани з американкою, але ця деталь виключно для фахівців, в роботі з якою домогтися герметичності дуже складно. Можна замінити їх радіаторними вентилями.

  • однотрубна система опалення вимагає наявності байпаса - обхідного шляху для руху теплоносія. В іншому випадку, при закритті вентиля опалювальна система стояка виявиться паралізованою;
  • щоб запобігти втраті тепла, можна спорудити «пиріг» з фольги та теплоізоляційного матеріалу. Теплоізолятор зменшить ступінь проникнення тепла через стіну на вулицю, а фольга відобразить бажане тепло в приміщення;
  • між трубами радіатора потрібні перемички, які повинні розташовуватися перед кранами, тобто таким чином, щоб при відключенні кранів, вода проходила по перемичках, а потім прямувала до стояка. Недотримання цього простого правила призведе до відключення опалення всіх нижніх поверхів.

Для чого це потрібно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама