Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

В "Укргазвидобуванню" розповіли, який повинен бути тариф, щоб добувати сланцевий газ в Україні

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

3 лютого 2016, 8:27 Переглядів: 3 лютого 2016, 8:27 Переглядів:   В Україні можуть добувати сланцевий газ

В Україні можуть добувати сланцевий газ. Фото: slovoidilo.ua.

"Укргазвидобування" (УГД) може добувати газ з нетрадиційних джерел, тільки при тарифі для компанії від 180-200 доларів за тисячу кубометрів (зараз весь видобутий компанією газ купує "Нафтогаз" за ціною 1590 грн. За тисячу кубів).

Про це в інтерв'ю "Сегодня.ua" розповів глава правління УГД Олег Прохоренко ..

"Тут можна довго спекулювати. У кінцевому підсумку ціна визначає обсяг, який буде доцільно добувати при цій ціні. Є крива витрат видобутку газу, є різні види ресурси газу. Це не те, що ви проткнули якийсь кульку - і газ пішов. Наприклад , традиційний газ - це, умовно кажучи, ті родовища, які завжди розвивалися в Україні. Ці ресурси в Україні поступово виснажуються. Традиційні родовища, на яких працює "Укргазвидобування", в більшій мірі виснажені на 80%.

Нетрадиційний газ - це, умовно кажучи, газ щільних порід, щільні пісковики. Є ще метан вугільних пластів - метан, який знаходиться в куті. Його теж можна добувати при певній ціні. Є шельфовий газ. Собівартість видобутку їх різна. Залежно від того, яка буде ціна, економічно доцільним стає видобуток газу різного походження ", - розповідає глава правління УГД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерв'ю з главою УГД Олегом Прохоренко

Також глава УГД зазначив, метан вугільних порід - економічно доцільний при тарифі на рівні 300 доларів. Сланцевий газ економічно доцільний - 265-350.

"Шельфовий газ невигідно розвивати, якщо ціна буде нижче приблизно 180-260 доларів за тисячу кубометрів ... А традиційний газ, якщо він є, економічно вигідний, якщо ціни близько 150 доларів. Це залежить від конкретного родовища", - сказав Олех Прохоренко.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В" Укргазвидобуванню "розповіли, який повинен бути тариф, щоб добувати сланцевий газ в Україні". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Литвин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама