Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інтернет-магазин - Статті - Корисна інформація - Що таке Ксилол?

ксилол ... Або ксилоли? Як буде правильно? І що це взагалі таке? На ці та на деякі інші питання ми постараємося відповісти в нашій статті.

Насправді правильно буде і ксилол і ксилоли. Чому? А ось чому. Ксилол являє собою діметілбензол, який складається з трьох ізомерів: орто-, мета- і пара-. Тобто виходить, що ксилол буває: орто-ксилол, мета-ксилол і пара-ксилол. Отже, звідси і назва множини - ксилоли. Але все це один і той же ксилол. Його склад залишається тим самим, будь то ортоксилол або метаксілол або Параксилол. Єдине, що вони відрізняються між собою за фізичними властивостями. А як же. Тоді б їх не розрізняли, і був би один ксилол і все. Але він, звичайно, так один і є, але в трьох видах тільки. Тобто якщо Ви вирішили придбати ксилол або якщо він Вам чогось знадобився, знайте, що ксилол - він і в Африці ксилол.

Думаємо, не має сенсу описувати, що означають дані види ксилолов. В інтернеті повно з цього приводу різної інформації. Особливо незрозумілою. Ну, ті, хто розбирається в хімії, звичайно ж, розберуться. Ну, або якщо Вам це буде цікаво чи Ви теж хочете розібратися, - будь ласка.

Оскільки, що ортоксилол, що метаксілол, що Параксилол, а все це - ксилол, матимуть характерні загальні риси для них, а то є, всі вони мають характерний специфічним запахом. Мають прозорий колір. Добре розчиняються в органічних сполуках, погано - у воді. Мають середнім ступенем токсичності. Ну, якщо порівняти, наприклад, з сольвентом, який належить до другого класу небезпеки, то вони відносяться до третього класу небезпеки.

Про класах небезпеки. Почнемо з першого. Перший клас небезпеки - це надзвичайно небезпечні. Другий - високо небезпечні. Третій - небезпечні. І четвертий - помірно небезпечні. Ксилол, ще раз повторимо, відноситься до третього класу небезпеки. Їм можна замінити сольвент, особливо для розчинення лакофарбових матеріалів.

Далі. Ксилоли здатні викликати гострі, і навіть хронічні поразки кровотворних органів. А якщо буде прямий контакт зі шкірою, то викличе дерматит. Надають токсичний вплив на нервову систему, наркотичну дію на організм людини. Вибухонебезпечний. Легко запалюється. Тому, виходячи з усього цього, в поводженні з ксилолом, потрібно бути вкрай-вкрай обережним. Обов'язково дотримуватися необхідних заходів безпеки і мати засоби індивідуального захисту, такі як: маска, захисні окуляри, гумові рукавички. І ще, ксилол - це рідина.

Ксилол добувають з нафти і з кам'яного вугілля. Точніше при каталітичному риформінгу прямогонной бензинової фракції або коксовании кам'яного вугілля. А значить, буває - ксилол нафтової і ксилол кам'яновугільний. Але вони теж особливо нічим не відрізняються між собою. Все, і склад, і ізомери і т.д., залишається колишнім. Відрізняються тільки способом його отримання.

Чи варто писати про те, що ксилол повинен повністю відповідати ГОСТу? Звичайно, однозначно - повинен.

Цікаво застосування ксилолу. Ксилол може використовуватися як основний розчинник, так і входити до складу багатокомпонентних розчинників, таких як: 649, 650, Р-5, Р-12, РС-2, РКБ-1 і інших. Ксилол бере участь в отриманні барвників, отрутохімікатів або інсектицидів для сільськогосподарського виробництва. Це також фенолформальдегідні смоли для будівельного бізнесу, меблевої промисловості. Сировина для отримання лікарських препаратів. Використовується для розведення і доведення до необхідної консистенції лакофарбових матеріалів. І це, звичайно ж, далеко не весь список застосування ксилолу в побуті і різної промисловості.

Ми впевнені, що після прочитання цієї статті Ви обов'язково захочете купити ксилол і можете зробити це у нас прямо зараз !


Як буде правильно?
І що це взагалі таке?
Чому?
Чи варто писати про те, що ксилол повинен повністю відповідати ГОСТу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама