Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вплив кольору на настрій

Вирази «дивитися крізь рожеві окуляри» або «бачити все в чорному світлі» знають всі. Подібні приказки виникли не на порожньому місці. Невже колір і настрій якось взаємопов'язані?

Невже колір і настрій якось взаємопов'язані

Виявляється, наші далекі предки вірили, що колір має таємничої, магічною силою. У наш час вчені, що проводили дослідження, з'ясували, що колір впливає на настрій, почуття і навіть думки людини.

Наприклад, блакитний колір викликає в людині почуття спокою і задоволення. Колір морської хвилі - почуття безпеки.

Агресивну людину поміщали в кімнату з яскраво-рожевими шпалерами і він дуже швидко заспокоювався, навіть засинав. Вчені відзначили також, що вплив яскраво-рожевого кольору на людину викликає слабкість в м'язах. Слабкість зникала, як тільки колір міняли на блакитний. Значить, колір впливає на людський організм в цілому.

Проводились складні досліди і на тварин. В результаті експериментів вчені з'ясували, що різні кольори по-різному впливають на зростання, розвиток і навіть на характер піддослідних тварин. Миші, які виросли при зеленому кольорі, були менш активні тих, що росли при червоному.

Знаючи про такі дивовижні властивості кольору, легше підібрати колірну гамму для оформлення своєї квартири. Людині емоційного, збуджується краще оточувати себе спокійними тонами - зеленими і блакитними. Червоний колір допоможе підбадьоритися пасивному, повільного людині.

Ще одне цікаве спостереження вчених стане в нагоді в торгівлі. Виявляється, деякі кольори викликають у споживача бажання купити товар. Якщо етикетки або упаковка товару будуть червоного, жовтого або оранжевого кольору, будьте впевнені, покупець зупинить свою увагу на такому товарі. Тому, що ці кольори асоціюються з сонячним світлом і викликають позитивні емоції

Прочитали раз: 119

Невже колір і настрій якось взаємопов'язані?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама