Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Город без клопоту для літніх

  1. Як зробити город без клопоту для літніх
  2. Що можна вирощувати вдома на підвіконні?
  3. Як облаштувати свій домашній город без клопоту?
  4. Дивіться відео: Город без клопоту

Багатьом людям похилого віку приносить задоволення все літо доглядати за своїми посадками на дачній ділянці, щоб восени насолодитися виросли плодами. Приємно пригощати друзів і родичів домашньої гарбузом, яблуками або кабачками, відкрити на свято баночку домашніх огірочків або помідорів. Та й сама звичайна домашня зелень теж радує око і душу. Якщо ви хочете город без клопоту для літніх облаштувати будинку або на дачі, то поради з цієї статті будуть дуже корисні. Своїми руками ви зможете виростити навіть взимку овочі та зелень з мінімальними зусиллями.

Як зробити город без клопоту для літніх

Ми звикли взимку є те, що виросло влітку і дозріло восени, але є можливість продовжити свій дачний сезон і відчувати радість городніх турбот протягом всього року. Город на підвіконні користується популярністю і у тих, хто не має дачі, але хоче мати свій урожай, і у тих, у кого є дача і бажання цілий рік щось вирощувати. Крім цього такий город без клопоту справжня віддушина для літніх людей, які рідко виходять на вулицю.

Крім цього такий город без клопоту справжня віддушина для літніх людей, які рідко виходять на вулицю

Фото вирощування зелені на підвіконні

Може виникнути питання: навіщо витрачати свій час і сили на вирощування овочів і зелені, якщо можна купити все в найближчому супермаркеті? Домашній город для літніх має ряд плюсів, якими не володіють супермаркети з їхньою продукцією.

Домашній город для літніх має ряд плюсів, якими не володіють супермаркети з їхньою продукцією

  1. При вирощуванні домашніх продуктів не використовуються хімічні добрива.
  2. Вирощений власними руками урожай стає смачнішою, оскільки в нього були вкладені сили, час і душа (а інакше і не варто їм займатися)
  3. Вирощуючи продукти вдома, літні люди мають можливість спостерігати весь процес від посадки насіння до визрівання плоду, що приносить радість, тому що завжди приємно бачити результат своєї роботи.
  4. Якщо несподівано знадобилася зелень, її в будь-який час можна зірвати з грядки, не бігаючи в магазин.
  5. Домашній город без клопоту для літніх дозволяє економити на продуктах, оскільки насіння коштує набагато дешевше, ніж готові плоди.
  6. У літніх батьків з'явиться нове заняття, і вони зможуть з користю проводити дозвілля, незважаючи на обмежені можливості.

    Фото Галини Кизима

Що можна вирощувати вдома на підвіконні?

В першу чергу, в домашніх умовах можна вирощувати зелень. Вона завжди доречна при приготуванні їжі і подачі готових страв на стіл. Крім зелені, можна вирощувати деякі види овочів, наприклад, помідори, огірки та перець. У домашніх умовах можуть рости лимони, мандарини, ківі і т.д. Деякі любителі висаджують на своїх підвіконнях дикороси, тобто рослини, які зазвичай ростуть в дикій природі, але володіють корисними властивостями, заради яких їх тримають в квартирі. Це може бути м'ята, меліса і багато інших трави.

Рекомендуємо почитати: як виростити полуницю взимку на підвіконні


Adsense


Якщо ви не знаєте, що вирощувати на дачі або підвіконні, то почитайте книгу або подивіться повний відео-курс «Город без клопоту для літніх» від Галини Кизима. Корисні поради обов'язково надихнуть вас!

Як облаштувати свій домашній город без клопоту?

В першу чергу, необхідно визначитися з тим, які рослини будуть посаджені на городі. Виходячи з цього, треба підібрати підходящу цим рослинам землю і місце в приміщенні. Землю можуть допомогти вибрати в квітковому магазині, а ось з освітленням складніше. Є рослини, яким потрібно яскраве освітлення, є ті, які не виносять прямих сонячних променів, і все це треба враховувати при створенні городу в будинку. Добре, якщо є можливість, зробити город на стелажах з штучним освітленням.

Після того, як місце городу в будинку визначено, необхідно зайнятися його облаштуванням. Що буде використовуватися в якості грядок? Якимось рослинам необхідно багато місця для кореневої системи, якимось мало. Якісь рослини можна посадити поруч один з одним, а якісь з-за цього гинуть. Крім того, бажано зробити під грядками піддони, куди могла б стікати після поливу зайва вода. Не менш важливо пам'ятати про дренаж, він необхідний, щоб вода не застоювалася в грунті.

Дивіться відео: Город без клопоту


Коли всі необхідні вимоги при створенні домашнього городу без клопоту для літніх дотримані, можна зайнятися його прикрасою. Це необов'язково, але дає простір для творчості і самовираження, а також робить город «родзинкою» вдома, яку не соромно показати гостям. Подбайте про літніх і допоможіть їм зробити унікальний город в квартирі , За яким буде просто доглядати в домашніх умовах.

Adsense


Як облаштувати свій домашній город без клопоту?
Як облаштувати свій домашній город без клопоту?
Що буде використовуватися в якості грядок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама