Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кабачок. Цукіні. Догляд, вирощування, розмноження. Овочі. Рослини в городі. Фото. - Ботанічка.ru

Ці плоди були завезені до нас зовсім недавно. Ми тоді успішно вирощували тільки традиційні біло-плодові кабачки. Цукіні ж - це зеленоплодний кабачок, завезений до нас з Італії. Бувають також чорні, жовті, смугасті або строкаті плоди. Існує навіть сорт з білою шкіркою під назвою Колдун. До речі, спочатку їх вирощували як декоративні рослини. Ці плоди були завезені до нас зовсім недавно

Цукіні (Zucchini)

Цукіні - невибагливий, скоростиглий, високоврожайний, стійкий до хвороб. Зовні відрізняється від звичних нам кабачків: кущ компактний, галузиться не так сильно, листя неколючими, слабоопушенние, плодоніжки теж не дуже колючі. Компактність кущів дозволяє зменшити площі живлення рослин. Цукіні більш теплолюбні, але зберігаються краще, ніж кабачки, можуть пролежати навіть до наступного врожаю.

На цукіні утворюється більше жіночих квіток, до того ж вони скоростиглі, а тому дозрівають раніше, ніж белоплодние кабачки. За смаком також виграють, саме тому все частіше в рецептах радять замінювати ними кабачки. У цукіні, зокрема, більш ніжна і соковита м'якоть, а шкірка їх грубіє не так швидко, як у кабачка.

А ось що у рослин загальне, так це агротехніка вирощування. Тому можете не шукати в довідниках якихось особливих правил по догляду за цукіні. Якщо у вас на городі зазвичай добре ростуть кабачки (а ростуть вони фактично у всіх), то проблем з вирощуванням цукіні теж не буде.

Якщо у вас на городі зазвичай добре ростуть кабачки (а ростуть вони фактично у всіх), то проблем з вирощуванням цукіні теж не буде

Цукіні (Zucchini)

Отже, вирощувати цукіні слід на сонячних ділянках з пухким родючим грунтом. Оптимальна температура - 22-25 градусів. Не люблять вони кислих грунтів і близького залягання грунтових вод. Висівають насіння у відкритий грунт або вирощують розсадою. Важливо, щоб земля при висіві була добре прогріта. Це вам підкаже цвітіння кульбаб.

Догляд полягає в прополюванні та постійному поливі, адже це дуже вологолюбна культура. Вода не повинна потрапляти на листя і зав'язі. Цукіні - рослина велика, а тому для боротьби з бур'янами ефективно мульчувати грунт між рослинами і рядами чорною поліетиленовою плівкою, роблячи в потрібному місці отвору для кущів. Можливо, цей спосіб здасться комусь занадто дорогим, але така синтетична мульча може використовуватися багато разів. Небажано висаджувати цукіні і кабачки після гарбуза, огірків, патисонів - у цих рослин багато спільних хвороб. Щоб отримати більш дружні і ранні сходи, насіння замочують на 4-5 год у воді, а потім 24 год витримують у вологому ганчірочці в теплому місці. Насіння повинні бути добре набряклими, але не пророслим.

Насіння повинні бути добре набряклими, але не пророслим

Цукіні (Zucchini)

© Jonathunder

Протягом вегетації проводять 2-3 підживлення: це може бути свіжий коров'як, пташиний послід, гнойова жижа. Можна використовувати мінеральні добрива, зокрема аміачну селітру. Для підгодівлі можна також розвести у 10 л води 40 г комплексного мінерального добрива.

Про користь цукіні варто сказати окремо. Вони низькокалорійні, містять легкозасвоювані вуглеводи, пектини, аскорбінову кислоту, вітаміни групи РР, каротин, калій, фосфор. Вітаміну С в них більше, ніж в белоплодних кабачках. Мають властивість поліпшувати травлення, виводять з організму шкідливі речовини.

Як і звичайні кабачки, цукіні рекомендують вживати при захворюваннях печінки і нирок, атеросклерозі. Завдяки низькій калорійності і легкої засвоюваності їх часто використовують ті, хто хоче схуднути. Насіння цукіні багаті вітаміном Е, рослинним маслом і білками. Підсушені або злегка обсмажені, вони можуть замінити насіння гарбуза.

Підсушені або злегка обсмажені, вони можуть замінити насіння гарбуза

Цукіні (Zucchini)

У кулінарії цукіні також зайняли гідне місце: їх гасять, смажать, маринують, засолюють, роблять пюре і оладки, молоді плоди додають в салати сирими. Невеликі молоді плоди довжиною з палець можна підсмажувати цілими.

Збирають їх не рідше 2-х разів на тиждень, зрізуючи зав'язі разом із плодоніжкою. Довжина плодів в період споживчої зрілості повинна становити 15-17 см, але краще брати молоді у віці 8-10 днів. Переростання плодів уповільнює формування наступних зав'язей. До того ж чим більше плід цукіні, тим менше смачна його м'якоть.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама