Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кімнатні квіти з насіння

  1. Обробка насіння і землі
  2. Посів посадкового матеріалу і догляд за ним

Багато квітникарі хоч раз замислювалися, як виростити кімнатні квіти з насіння. Зараз на полицях магазинів можна знайти величезну кількість різних видів квітів, від екзотичних до добре знайомих. Багато квітникарі хоч раз замислювалися, як виростити кімнатні квіти з насіння

Вирощування з насіння дозволяє контролювати і милуватися усіма етапами зростання рослини.

Але можна спробувати виростити «зеленого красеня» з насіння. Спостерігаючи за процесом день за днем, ви побачите, як з маленького насіння поступово підніметься доросла рослина. Воно буде особливо дорого тому, що сил, уваги і любові в нього буде вкладено більше, ніж в покупне. Адже вирощування з насіння - це дуже трудомісткий, але і в той же час захоплюючий процес.

Дуже часто на бажання виростити щось з насіння впливає висока ціна дорослої рослини.

Купуючи пакетик насіння того чи іншого рослини, слід мати на увазі, що виробники особливо не балують і фасують всього по 2-3 насінини.

Купуючи насіння, звертайте увагу на терміни придатності.

Також часто інформація на пакетах може виявитися неповною або помилковою. Наприклад, неправильно вказані правила поливу або не попереджав, що вирощене з насіння рослина зацвіте через 5 або 8 років.

Зверніть увагу на терміни придатності, які можуть спливати. Це дуже важливо, тому що насіння багатьох рослин мають короткий період схожості, а дата на пакеті не означає дату збору насіння.

Обов'язково зверніть на умови, в яких зберігалися пакети. Важливо, щоб це було сухе, прохолодне приміщення.

Купуючи насіння кімнатних квітів, зверніть увагу на те, які умови утримання потрібні майбутньому рослині і комфортно йому буде у вашому домі.

Насіння рослин мають різні терміни схожості. Одним достатньо тижня, іншим потрібно місяць. Це слід враховувати при вирощуванні кімнатних квітів. Хоча садити посівний матеріал в домашніх умовах можна в будь-який час року, бажано враховувати закони природи і займатися розведенням з початку весни.

Обробка насіння і землі

Знезаразити насіння можна за допомогою різних природних елементів.

Перед вирощуванням квітів з насіння посадковий матеріал і грунт обов'язково треба знезаразити, тому що тепличні умови, необхідні для появи сходів, сприятимуть поширенню інфекцій.

Землю для цього необхідно 2-3 хвилини обробити в мікрохвильовці, помістивши в пластиковий пакет. Після вона повинна «відпочити» кілька днів для відновлення корисної мікрофлори.

Для обробки посівного матеріалу краще використовувати натуральні склади, зроблені самостійно.

Дуже часто використовується часник. Для цього 1 ст. л. його соку і 3 ст. л. кип'яченої води перемішати і витримати в розчині насіння 2-3 години.

Будучи природним стимулятором росту, дуже добре знезаражує алое. Для використання соку протягом тижня листя витримати в холодильнику, подрібнити на м'ясорубці і віджати через марлю. Насіння замочити на 2-3 дня.

Можна використовувати готові магазинні препарати.

Після використання будь-якого складу насіння необхідно промити в проточній воді.

Прочитавши рекомендації на упаковці, необхідно дізнатися, чи вимагають насіння попереднього замочування. Для цього їх треба помістити під вологу серветку до появи паростків. Іноді для полегшення пророщування насіння в щільній оболонці досвідчені квітникарі рекомендують її легко подряпатися поверхню голкою або пилкою для нігтів.

Посів посадкового матеріалу і догляд за ним

Ємність для розсади краще підготувати широку і неглибоку. Грунт повинен бути легким, можна купити готову суміш. Землю перед посадкою треба добре полити.

Садити насіння домашніх квітів слід, дотримуючись правило: чим менше насіння, тим дрібніше посадка. Зовсім дрібні можна злегка присипати землею або взагалі залишити на поверхні.

У домашніх умовах над насінням необхідно створити міні-тепличку, накривши ємність склом або поліетиленом.

Краща температура для проростання кімнатних рослин з насіння - 20-25 ° С.

Якщо земля була полита добре, то додаткове зволоження не буде потрібно. При необхідності сходи можна тільки обприскувати і провітрювати.

До появи перших двох листочків сходам потрібно розсіяне світло. Паростки, які досягли 5 см, треба потроху привчати до сонця, не допускаючи їх перегрівання.

З появою першого справжнього листка «молодь» розсаджують в окремі контейнери, максимально зберігаючи ніжну кореневу систему. Перші дні саджанці для безболісного вкорінення треба берегти від сонячних променів. Для першої посадки досить розміру пластикового стаканчика, в міру зростання ємності збільшують.

Вирощування кімнатних рослин з насіння - це досить клопітка заняття. Але за допомогою цього способу є можливість значно розширити асортимент вашої зеленої колекції.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама