Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кукурудза цукрова

Існують наукові дослідження, що кукурудза - найдавніше хлібна рослина в світі. Кукурудза вживалася людиною в їжу ще 7-12 тис. Років тому на території сучасної Мексики. Цікаво, що кукурудзяні качани тоді були приблизно в 10 разів менше, ніж у сучасних сортів, і не перевищували 3-4 см в довжину.

У овочевий (цукрової) кукурудзи в їжу використовують качани в молочній або початковій стадії воскової стиглості в свіжому, відвареному і консервованому вигляді. Початки цукрової кукурудзи - висококалорійний цінний овочевий продукт, за поживністю не поступається зеленому горошку і бобів овочевої квасолі. У молочної стиглості в качанах накопичується до 24% цукру, 36% крохмалю, 4% білка. Білок кукурудзи містить ряд амінокислот, які є незамінними для організму людини.

Білок кукурудзи містить ряд амінокислот, які є незамінними для організму людини

Кукурудза цукрова, також маїс (Zea mays). © Bff

Вегетаційний період кукурудзи триває від 90 до 150 діб. Сходить кукурудза на 10-12 добу після посіву. Оптимальна температура для її вирощування - 20-24 ° С. Крім того, кукурудза потребує хорошого сонячному освітленні.

Кукурудза сахарная- теплолюбна культура, її головним чином вирощують на півдні, але при гарному догляді можна виростити цілком задовільний урожай і в середній зоні. В аматорських садах і городах цукрову кукурудзу вирощують розсадним способом, що дозволяє вільно отримувати хороші врожаї.

Насіння кукурудзи можуть проростати при температурі грунту вище 10 - 12 градусів, навіть слабкі заморозки для неї згубні. Незважаючи на відносну посухостійкість, хороший урожай качанів вона дає тільки при поливі. Кукурудза - світлолюбна культура не виносить затінення.

З сортів цукрової кукурудзи в середній зоні висівають Бурштинову 122, Піонерку півночі 06, Ранню золоту 401, Цукрову Грибовський 26 та інші.

З сортів цукрової кукурудзи в середній зоні висівають Бурштинову 122, Піонерку півночі 06, Ранню золоту 401, Цукрову Грибовський 26 та інші

Сходи Кукурудзи. © Maja Dumat Сходи Кукурудзи Чоловічі суцвіть кукурудзи. © Maja Dumat Кукурудзяне поле. © Stefano Trucco

Найбільш придатні добре прогріваються сонцем світлі ділянки. Перед посівом кукурудзи на ділянку вносять 4 - 5 кг перегною або компосту, 15 - 20 г аміачної селітри на 1 кв. м.

Насіння висівають квадратно-гніздовим способом по 4 - 5 зерен в гніздо через кожні 50 - 60 см, закладають на глибину 5 ... 6 см. Після появи сходи проріджують, залишаючи по 2 рослини в гнізді.

Для отримання високих врожаїв качанів на невеликих ділянках кукурудзу висаджують горшочной розсадою, підготовленої за 45 - 50 днів для посіву у відкритий грунт. У період вегетації вона добре відгукується на підживлення і поливи. Після випадання опадів, а також після поливу кукурудзу доцільно підгортати. Це утворює додаткові корені і покращує живлення рослин.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама