Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти настурція: вирощування, догляд

  1. посів настурції
  2. Догляд за красолею

Практично в кожному саду росте це чудове рослина - настурція. Існує величезна кількість її сортів, що відрізняються розмірами і забарвленням квітів Зустрічаються жовті, помаранчеві, лососеві, строкаті екземпляри. Ампельниє сорти застосовують для вертикального озеленення саду або як почвопокривні посадки. З великим успіхом можна вирощувати цю квітку на балконі, в кашпо, прикрашати їм стіни будинків. В цілому, вирощування настурції не представляє особливих складнощів, але, як і будь-яка рослина, воно має свої особливості. Практично в кожному саду росте це чудове рослина - настурція

Сорти настурції відрізняються розмірами і різноманіттям кольорів.

посів настурції

Даний вид квітів вирощують з насіння або розсадним способом.

Насіння можна сіяти прямо в грунт, попередньо замочивши їх у воді на добу для поліпшення проростання. Після посіву насіння проростає приблизно через два тижні. Мінімальна температура для проростання насіння - 7 ° С. Вирощування з насіння ідеально для південних районів.

У середній смузі набагато краще вирощувати настурції розсадою, так як від посадки до цвітіння проходить близько двох місяців і ви не встигнете насолодитися цвітінням. Вирощування розсади найкраще робити в торф'яних стаканчиках, тому що настурція має поверхневу кореневу систему і дуже погано реагує на пересадку.

Насіння або розсаду можна висаджувати по 3-4 рослини в одну лунку, відстань між лунками залишають 25-30см. До початку цвітіння потрібно підгодовувати рослини повним комплексним добривом.

Якщо ви не плануєте збирати насіння, не забувайте видаляти відцвілі квіти для збереження декоративності рослин. Насіння зберігає свою схожість до 4 років.

Розмножувати цю квітку можна і живцями. Для цього виберіть найкрасивіші екземпляри, акуратно пересадити їх в горщик. Рослини прекрасно перезимують в квартирі, а навесні вам залишиться тільки розділити їх на черешки, укоренити їх у воді, і ви отримаєте з однієї квітки кілька нових.

Догляд за красолею

Щоб насолодитися цвітінням, краще вирощувати настурції розсадою, так як від посадки до цвітіння проходить близько двох місяців.

Найкраще висаджувати рослину на сонячних ділянках вашого саду: як майже всі квітучі рослини, вона любить світло. Можна її посадити і в півтіні, вона буде чудово виглядати під деревами.

Настурція не переносить навіть короткочасних заморозків. Щоб саджанці не загинули, при загрозі заморозків не забувайте вкривати посадки.

Грунт для неї не повинна бути занадто родюча, інакше листя у неї будуть чудові, а ось квіти можуть і не з'явитися. Підгодовувати її можна калієм і фосфором для утворення великої кількості квіток. Настурція не любить свіжі органічні добрива.

У регулярному поливі потребують молоді рослини, після початку цвітіння поливати їх потрібно тільки після висихання грунту, щоб не загнили ніжні коріння, але сильного пересихання грунту теж краще не допускати. Якщо ви вирощуєте настурції в балконних ящиках або в контейнерах, поливати її потрібно буде частіше. Пам'ятайте, настурція не любить холодну воду, тому використовуйте для поливу тільки добре прогріту воду.

Вирощування цієї квітки серед городніх рослин відлякає від них колорадського жука, тлю, капусницю, а також вижене з грунту нематод.

Є сюрприз і для гурманів: всі частини рослини, крім коренів, їстівні. Квіти і листя можна додавати в літні салати і отримувати додаткові вітаміни С, В1, В2, в них містяться солі йоду, калію, є і каротин. Квіти цієї рослини стануть оригінальною прикрасою ваших страв. Навіть насіння можна замаринувати і використовувати замість каперсів.

Виконуючи ці нескладні рекомендації, ви зможете виростити квітку міцним і здоровим, як розсадою, так і з насіння, а його квіти до початку жовтня будуть радувати вас своєю пишністю.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама