Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

М'ята для мохіто на підвіконні

  1. Вирощування м'яти на гідропоніці
  2. Засадження в установку
  3. поживний розчин
  4. Світло для рослин
  5. збір м'яти
  6. Лікарські властивості м'яти
  7. застосування м'яти

Підвіконня - відмінне місце для розведення невеликого домашнього городу. Процес вирощування вдома свіжої зелені нескладний і не потребує багато часу. Зате скільки радості і користі!

Зате скільки радості і користі

Практично всі сорти м'яти на підвіконні будуть прекрасно себе почувати. Ця рослина любить світло і регулярний полив. Пагони необхідно регулярно обрізати. У нас м'ята традиційно використовується в десертах (шоколадних мусах, морозиві). У британській і арабської кухні м'ята вважається класичною приправою до баранини. Нарізана смужками м'ята робить більш яскравим смак борщу, огіркового салату і страв з зеленого горошку, а також є прекрасним доповненням до коктейлів.

Вирощування м'яти на гідропоніці

Для максимального врожаю на обмеженому просторі підвіконня вам допоможе будь-яка з установок Домашній сад .

Засадження в установку

М'яту ви можете проростити з насіння. Наприклад використовуючи таблетки для пророщування насіння, або ж пробки для сіянців . Але краще розмножити вегетативним шляхом, просто помістивши держак в стакан з водою кімнатної температури. Дочекатися коли вона дасть коріння і пересадити в установку.

В установці для субстрату найкраще використовувати керамзит найдрібнішої фракції. Тобто помістити держак або пророщене насіння в сітчастий горщик і засипати керамзитом. Залити установку водою так що б 1/3 стаканчиків була прихована у воді. Далі додати живильний розчин.

поживний розчин

Збірка гідропонних системи не складе особливих труднощів. Про засадження рослини ми говорили вище. Тепер потрібно підібрати оптимальний поживний розчин.

Ось компоненти для приготування середовища, яку ми порахували підходящої для даної культури. Так як найнеобхідніше для нас є отримання хорошої вегетативної маси (в хід підуть листочки м'яти в величезних кількостях), Flora Grow ми вирішили додати 10 мл на 10 л води. Flora Micro як комплексного добрива додали 7 мл, Flora Bloom всього 3 мл, щоб рослині не вистачало «сил» зацвісти і всі отримувані елементи і компоненти йшли на освіту зелені!

Diamond Nectar 15 мл на 10 л води - це для того, щоб рослини змогли швидше адаптуватися до зміни середовища проживання.

Також звичайно потрібно відрегулювати pH (що таке ph фактор можна прочитати докладніше тут ) І швидше за все його знизити. Так як застосовується водопровідна вода має лужне середовище. І це ми вдало зробили за допомогою pH Down GHE .

Світло для рослин

Ви можете просто поставити систему на підвіконня під сонячні промені і чекати врожаю. Для збільшення врожаю можна ще прикупити спеціальні лампи для досвітки рослин, вони вам також знадобляться і взимку, коли світла буде не вистачати. Лампи спеціального спектру для рослин - Osram Fluora 18 Вт або Osram Fluora 36 Вт можете придбати в нашому інтернет-магазині.

Також звичайно ви можете придбати професійні лампи для рослин, якщо ви збираєтеся вирощувати в приміщенні без сонячного світла. Або ж хочете отримувати стабільно високі врожаї в розділі світло

Для відростання листя м'яту поміщають ближче до світла. М'ята надає перевагу вологість повітря в межах 80%. Корисно і періодичне обприскування по листю водою кімнатної температури. У темні зимові місяці м'ята відростає повільно, при досвічування протягом 5-6 годин на добу зелень добре росте.

збір м'яти

Для вживання в їжу листя з стеблами зрізають через дві-три тижні після посадки. Збір листя проводиться кілька разів за сезон, траву же збирають перед початком цвітіння, коли вона досягає висоти 20-30 см. Сушити траву слід швидко при температурі до 35 ° С, щоб уникнути втрати цінного ефірного масла. Сировину розкладають в тіні тонким шаром на тканині або папері або пов'язують в пучки і підвішують в добре провітрюваному місці.

Лікарські властивості м'яти

Ментол надає дезинфікуючу і болезаспокійливу дію.

Сприяє травленню. Застосовується при астмі, простудних захворюваннях, кашлі, захворюваннях печінки і жовчного міхура, метеоризмі, розладах шлунково-кишкового тракту, захворюваннях шлунка, при неврозах і головного болю.

застосування м'яти

М'ята має приємний м'ятним запахом, надає освіжаючу дію.

Смак холодить, освіжаючий, пряно-м'ятний. У фармацевтиці з м'яти готують лікарські чаї, включають до складу лікарських трав'яних зборів, виготовляють настоянки і сиропи. Ефірна олія м'яти і чистий ментол входять до складу багатьох лікарських препаратів. Використовується вона у виробництві лікерів, в кондитерській промисловості і косметиці.

Залишити заявку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама