Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Момордика (індійський огірок) вирощування.

  1. Вирощування момордики з насіння. Що таке момордика? Як її вирощувати насінням, чим вона корисна?...

Вирощування момордики з насіння.

Що таке момордика?
Як її вирощувати насінням, чим вона корисна?

Як її вирощувати насінням, чим вона корисна

Якщо хочете здивувати своїх близьких і знайомих, то можна вирощувати цю екзотичну рослину. Втім, уродженка субтропічних районів Азії хороша не тільки як декоративна ліана з молодими (зеленого кольору) і зрілими яскраво-помаранчевими плодами, що мають горбисту поверхню. Її молоді та недостиглі (8-, 10-денні) плоди можна, порізавши на тонкі скибочки, обсмажувати, як картоплю, з двох сторін і подавати зі сметаною або майонезом.

Деякі городники їх маринують, солять, як огірки. М'якоть зрілого плода має темно-рубіновий колір, вона соковита, на смак як дозріла хурма. А поверхня зрілого плода трохи гірчить.

При повному дозріванні він тріскається з нижньої частини, розкриваючи три м'ясистих «пелюстки». Завдяки слизистого околоплодников насіння випадають з плоду. Зрілими вважаються насіння з чорним забарвленням. Кажуть, що вони мають сечогінну і протизапальну дію. З огляду на походження момордики, не можна сказати, що вона не любить тепла і світла, не вимоглива до вологості грунту і повітря.

Момордика вирощування.

Якщо її вирощувати у відкритому грунті, то краще висаджувати вже розсадою, з насіння момордика гірше виходить. Спочатку насіння піддають замочуванню на добу в слабкому розчині з марганцівки, а потім помістити в ємності (торфо-перегнійним стаканчики, пакети з-під молока): поставити на ребро, заглубив в грунт на сантиметр-півтора. До появи сходів, можна створити парниковий ефект, накривши ємності плівкою. Висаджуючи момордику у відкритий грунт, необхідно пам'ятати, що при нестачі світла плоди у неї утворюються дрібні, зав'язі можуть обсипатися.

Висаджуючи момордику у відкритий грунт, необхідно пам'ятати, що при нестачі світла плоди у неї утворюються дрібні, зав'язі можуть обсипатися

У цього екзота є чоловічі квітки, які з'являються на кілька днів раніше, і жіночі. Останні легко дізнатися по присутності невеликого зеленого плодики. Запилення можуть робити комахи, але буде надійніше, якщо його виконати штучно, особливо коли момордика зростає в теплиці, на балконі або в кімнаті.

Для цього потрібно доторкнуться до маточці пилюжником квітки чоловічого. Аромат у квіток ніжний, приємний, нагадує запах жасмину. Зате в іншому деякі види цієї рослини можуть засмутити: його листя і стебла наносять опік, якщо до них доторкнутися рукою. Однак, коли плоди дозріють, це неприємну властивість момордика втрачає. Для того, щоб момордика добре висвітлювалася, рекомендується вирощувати її на вертикальній шпалері. Якщо її формувати в три втечі, то будуть активно рости пасинки, які добре плодоносять. Вирощування овочів. Теплиця, відкритий грунт.

Що таке момордика?
Як її вирощувати насінням, чим вона корисна?
Що таке момордика?
Як її вирощувати насінням, чим вона корисна?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама