Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Примула садова багаторічна. Вирощування примули з насіння в домашніх умовах.

  1. Примула вирощування з насіння в домашніх умовах
  2. Як виростити примулу з насіння
  3. Примули посадка і догляд у відкритому грунті
  4. Незвичайні квіти - примули Ушкова

Найперший яскравий весняна квітка - це примула садова багаторічна. Саме вони відкривають квітковий сезон в саду.

Примула багаторічна і її гібриди - низькорослі рослини висотою всього 10 см, мають яскраві забарвлення квітів. Зацвітають вони, як тільки зійде сніг в квітні - травні, і вважаються першими весняні квітами.

Примула вирощування з насіння в домашніх умовах

Вважається, що виростити примули з насіння складно. Тому найчастіше купують нові рослини в горщиках або ділять старі. І, незважаючи на це думка, ми поділимося способом, як вирощується примула з насіння в домашніх умовах.

Щоб ці багаторічні квіти зацвіли рано і рясно, готуватися до їх посадці потрібно пізньої осені або на початку зими. Багаторічний досвід говорить, що краще за все сходять свіже насіння квітів, які пройшли стратифікацію. Знайти таке насіння в магазинах важко. Найчастіше в наявності є торішні насіння, яке сходить гірше, ніж свіжі. Однак завжди можна самим зібрати сподобалися насіння квітів і провести стратифікацію будинку.

Однак завжди можна самим зібрати сподобалися насіння квітів і провести стратифікацію будинку

Як провести стратифікацію насіння квітів будинку

  • Приготувати пластиковий контейнер з-під торта - вирізати в днище отвори для стоку надлишків води;
  • Пізньої осені наповнити контейнер родючої, можна садової грунтом;
  • Грунт повинна бути пухкої і вологою;
  • Розкласти на підготовленому грунті насіння примул на відстані 1-1,5 см;
  • Злегка прим'яти посадки, але не засипати землею;
  • Зволожити пульверизатором;
  • Закрити кришкою.

Підготовлений таким чином контейнер з насінням квітів потрібно закопати в саду так, щоб рівень грунту в контейнері і квітнику зрівнялися. Таким чином, стратифікація насіння садових примул відбуватиметься в найбільш сприятливих і природних умовах.

Навесні, коли починає сходити сніг, кришку потрібно відкрити, але сам контейнери не викопувати. Постійно поливати, щоб земля завжди була злегка вологою, інакше насіння примул можуть скинути свою оболонку і не проросте.

Коли сіянці виростуть до висоти 1 см, їх пікірують в затінене місце. Доращивают нові примули в легкій тіні (це тіньолюбиві квіти), а вже восени вже можна пересадити на постійне місце.

Як виростити примулу з насіння

Будинки можлива посадка примули на розсаду насінням. Як правило, так вирощують нові сорти. Садити примули на розсаду потрібно раніше, ніж написано на пакетику з насінням. Ось покрокова рекомендація, як посадити примулу насінням:

  1. Посів примули насінням проводять на початку січня.
  2. Будь-яку ємність для посадки наповніть землею.
  3. Розкладіть насіння примул по поверхні поживного грунту.
  4. Покладіть зверху сніг шаром 1-2 см. Коли сніг буде танути, він буде затягувати насіння квітів в землю на потрібну глибину.
  5. Накрийте посадковий контейнер прозорою кришкою.
  6. Поставте посадковий контейнер в холодильник на нижню полицю для стратифікації.
  7. Такий спосіб стратифікації триває близько 2 - 3 тижнів.
  8. Дістаньте розсаду примул і перенесіть їх в світле прохолодне місце, де температура тримається 12-15 °.
  9. Регулярно зволожуйте грунт, вона не повинна пересихати.

Регулярно зволожуйте грунт, вона не повинна пересихати

Порада.

Якщо через два тижні в посадковому контейнері не видно зелених паростків, то можна поставити його знову в холодильник на пару тижнів. Повторювати такі дії можна кілька разів, оскільки жаль, примула з насіння виростає дуже повільно.

Зате вже в кінці квітня - травня отриману молоду квіткову розсаду можна пересадити в тінистий куточок в саду у відкритий грунт, а восени - на постійне місце.

Примули посадка і догляд у відкритому грунті

Примула і примула махрова прокидається по весні дуже рано, тому першу мінеральну підгодівлю можна проводити по скоринці льоду.

Коли настане тепла погода, прорихліте за допомогою садової лопатки прорихліте землю навколо примул, підсипте трохи родючого грунту на оголилися корінці квітів, приберіть торішні старе листя.

В цей же період необхідно полити рослини теплим розчином Гумматов, а через тиждень-півтора підгодувати суперфосфатом.

Після того, як рослина відцвіте, внесіть органічні добрива з розчину коров'яку. Починаються закладатися квіткові бруньки примул на наступний рік, і рослині потрібні сили росту і розвитку.

Саме такий простий догляд призводить до пишного і махрового цвітіння.

Важлива особливість - примула вологолюбна, проте не любить застою талих вод в коренях. Від цього вона може загнити і загинути, тому для посадки примул у відкритий грунт потрібно вибирати багате гумусом і переважно тінисте місце. Це прекрасна квітка для тінистих місць.

Це прекрасна квітка для тінистих місць

Незвичайні квіти - примули Ушкова

  • Ушков примули, або аурикула (Auricula) - велика група садових форм і сортів роду Примула (Primula). Дикоростучий вид, що став основою для селекції, - примула ушковая (P. auricula) із Середньої та Південної Європи.
  • Це невисокі рослини з товстими кореневищами і м'ясистим шкірястими листям. Квітконоси і квітки покриті білим борошнистим нальотом. Пелюстки рожеві, бузкові, фіолетові, жовті, часто зі світлим очком.

Пелюстки рожеві, бузкові, фіолетові, жовті, часто зі світлим очком

  • Особливо улюблені аурикула в Англії, там вони є колекційними рослинами ще з 16 століття. За минулі століття в Британії було отримано неймовірну кількість сортів і форм ушков примул: махрові, строкаті дво-, трехцветковие, переливчасто-перламутрові, з екзотично забарвленими пелюстками.
  • Аурикула можна з успіхом вирощувати в садах і парках середньої смуги Росії. Вони досить зимостійкі і невибагливі. Вирощування примули Ушкова вимагає сонячного або напівтінисте розташування, пухкої, живильної садової грунту з хорошим дренажем.
  • Навесні - на початку літа особливо важливий полив при нестачі грунтової вологи. Цвітуть ушков примули навесні - на початку літа. Добре розмножуються насінням, тобто примула ушковая вирощування з насіння проходить відмінно, при цьому квіти зацвітають на 2 - 3 рік і вегетативно - відрізками кореневища.

Добре розмножуються насінням, тобто примула ушковая вирощування з насіння проходить відмінно, при цьому квіти зацвітають на 2 - 3 рік і вегетативно - відрізками кореневища

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама