Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Секрети вирощування агрусу

  1. посадка агрусу
  2. Догляд за агрусом
  3. Формування куща агрусу

Агротехніка вирощування агрусу не представляє особливої ​​складності. Агрус - високий кущ (до 1 метра) і діаметром до 1,8 метрів. Агрус досить посухостійкий, світлолюбний і не виносить низинних сирих ділянок з важкими глинистими ґрунтами.

Кущ агрусу може плодоносити до 15 років. На одній дільниці для отримання хорошого врожаю, має бути мінімум три-чотири кущі агрусу.

На одній дільниці для отримання хорошого врожаю, має бути мінімум три-чотири кущі агрусу

Агрус (Gooseberry)

© Walter J. Pilsak

посадка агрусу

Для агрусу необхідно вибрати добре освітлений сонцем ділянку. Яму для посадки куща викопують діаметром до 70 см. В яму вносять органічні добрива, склянка деревної золи, нітрофоску - п'ять ложок. Всі добрива перемішують з землею і додають річковий пісок.

Саджанці агрусу необхідно посадити навесні, до розпускання перших нирок або восени, у другій половині вересня. Перед посадкою на добу коріння саджанця замочують в рідкому органічному добриві, щоб саджанець краще прижився.

Агрус (Gooseberry)

© net_efekt

При посадці саджанець необхідно заглибити до кореневої шийки на 6 см нижче рівня землі. Коріння ретельно розпрямляють і засипають землею, злегка протоптав. Після посадки саджанець агрусу поливають водою і засипають зверху перегноєм або торфом.

Якщо посадку проводили восени, саджанець необхідно підгорнути для запобігання замерзання під час осінніх заморозків.

Агрус (Gooseberry)

© outdoorPDK

Догляд за агрусом

До початку плодоношення кущі агрусу необхідно поливати і підгортати, розпушувати грунт навколо куща. Навесні необхідно зробити підгодівлю азотними добривами.

Восени під плодоносні кущі підсипають торф або перегній з тирсою шаром до 12 см. Навесні необхідно підсипати шар зняти і розпушити грунт.

У першій підгодівлі агрус потребує при розпусканні листочків. Підгодовують сечовиною і нітрофоскою, поливаючи при цьому кущі великою кількістю води.

Підгодовують сечовиною і нітрофоскою, поливаючи при цьому кущі великою кількістю води

Агрус (Gooseberry)

© Victor Radziun

Наступну підгодівлю роблять на початку цвітіння повними мінеральними добривами - сульфатом калію і підсипають під кущі трохи деревної золи.

Наступну підгодівлю проводять при зав'язуванні врожаю. Проводять її нітрофоскою або рідкими органічними добривами.

Дуже корисні для агрусу підгодівлі гноєм, пташиним послідом. На 100 літрів води беруть 5 кг гною, додають нітрофоску і залишають на 5 днів. Потім під кожен кущ підливають по 15 літрів розчину. За літо можна провести дві таких підгодівлі.

За літо можна провести дві таких підгодівлі

Агрус (Gooseberry)

© foxypar4

Протягом всього сезону агрус потребує прополка, розпушуванні грунту на глибину до 10 см.

Формування куща агрусу

Формування куща агрусу починають на другий рік. При формуванні обрізають хворі і слабкі гілки. Останню обрізку роблять на 6 рік життя куща. Найкраще робити обрізку перед розпусканням бруньок або пізно восени. Дорослий кущ агрусу повинен складатися з 20-25 пагонів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама