Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У Голландії впроваджують гібридне досвечивание при вирощуванні редису в теплицях (фото)

6 листопада 2017, 9:23 Hortidaily

Одне з найбільших в Голландії господарств по виробництву редису в теплицях Yilmaz Radijs вирощує його на площі 20 га, розташованих в чотирьох місцях. Власник цього господарства Йилмаз Зюлькуф є підприємцем, який вважає важливим впроваджувати інновації. (З 2016 року він був визнаний підприємцем року в Голландії.)


Починаючи з червня 2017 р він спільно з фірмою Stolze (фахівець з електрифікації, поливу, обігріву й досвечіваніе в теплицях) обговорював можливості застосування штучного освітлення, адже до сих пір цього ніхто з виробників редису не робив. Розглянувши різні можливості і провівши кілька випробувань з лампами високого тиску, Й.Зюлькуф зупинився на так званому гібридному досвічування - комбінації натрієвих ламп та світлодіодних світильників. Їм були обрані натрієві лампи фірми «Агролюкс» і світлодіодні світильники фірми «Філіпс» Greenpower LED для верхнього (над верхівками рослин) досвічування.
Починаючи з червня 2017 р він спільно з фірмою Stolze (фахівець з електрифікації, поливу, обігріву й досвечіваніе в теплицях) обговорював можливості застосування штучного освітлення, адже до сих пір цього ніхто з виробників редису не робив

У період недостатнього природного освітлення один цикл вирощування редиски без штучного досвічування триває 11-12 тижнів. Очікується, що застосування гібридного досвічування скоротить цей час до 6-7 тижнів. Іншою перевагою цієї системи досвічування є можливість виробляти редис високої якості протягом цілого року. Крім того, у такого редису поліпшується смак і зростає тривалість періоду реалізації.
У період недостатнього природного освітлення один цикл вирощування редиски без штучного досвічування триває 11-12 тижнів

В даний час гібридне досвечивание встановлено на площі 2,5 га в теплиці в Гравензанде і використовується з 41 календарного тижня 2017 г. Якщо результати підтвердять очікування власника господарства, він планує протягом чотирьох років обладнати такою системою 10 га, а в кінцевому рахунку - все 20 га.
В даний час гібридне досвечивание встановлено на площі 2,5 га в теплиці в Гравензанде і використовується з 41 календарного тижня 2017 г

Обговорити в форумі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама