Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці в трубах будинку або на дачній ділянці

  1. підготовка ґрунту
  2. добрива
  3. Особливості вирощування в трубах
  4. Посадка в теплиці

Полуниця має запам'ятовується, приємним смаком і містить безліч вітамінів, корисних для організму людини. Майже кожен пробував її на смак, але мало хто знайомий з процесом її вирощування, особливо це стосується жителів міст. Як же бути, якщо хочеться виростити полуницю своїми руками на маленькій ділянці землі або навіть в міських квартирах? Є один метод, що з'явився зовсім недавно, - виростити полуницю в простих трубах. Завдяки цій інноваційної європейською технологією, ви можете виростити полуницю на невеликому вільному просторі. Полуниця має запам'ятовується, приємним смаком і містить безліч вітамінів, корисних для організму людини

Метод вирощування полуниці та інших рослин в трубах називається гідропонікою.

Отже, з чого слід почати для такого способу вирощування ягід?

підготовка ґрунту

Почати варто з підготовки грунту під розсаду. Для благотворного врожаю ягоди необхідна слабокисла грунт. Якщо ви не володієте такою грунтом, можна зробити її самостійно, це досить легко. Для цього знадобиться:

  1. 100 г будь-якого оцту.
  2. 10 л води - для даних цілей підійде будь-яка, головне, щоб вона була чиста.

Розведіть оцет у воді і поливайте їм землю, підготовлену під розсаду.

Крім цього, можна підготувати грунтовий субстрат. Найчастіше застосовуються субстрати з суміші кокосового волокна і верхового торфу.

Нам знадобиться:

  1. Верхової торф, який не містить бур'янів і патогенів.
  2. Мел (карбонат кальцію). Додавайте близько 10 кг крейди на 1 куб.м торфу для підвищення кислотності.
  3. Мінеральні добрива. Найкраще в верхової торф додавати готові комплексні добрива.

добрива

Схема пристрою гідропоніки.

Якісні добрива необхідні для правильного і швидкого розвитку садової культури і благотворно впливають на вирощування ягід. Живильні речовини, як відомо, прискорюють ріст будь-якому садовому культури, і ягоди не виняток. Розсада не вимагає великої кількості добрив, але чим більше паросток, тим більше йому потрібно вітамінів саме в момент дозрівання ягід.

Щоб наш плід був великим і соковитим, йому необхідні як мінеральні, так і органічні речовини. Також знадобляться мікродобрива, які відіграють важливу роль у вирощуванні. Вони містять такі необхідні мікромінерали, як:

  1. Магній.
  2. Мідь.
  3. Марганець.
  4. Цинк.
  5. Бор.
  6. Молібден.

Всі ці елементи впливають на смак ягоди, але необхідна правильна комбінація всіх складових. Вносити такі добрива слід в залежності від характеристик грунту і сезону.

Марганцеву підгодівлю слід використовувати в осінню пору року або навесні, але тоді необхідно знизити дозу.

Також важливі добрива, що містять калій, так як він впливає на підвищення вмісту цукру в будь-який ягоді, сприяє поліпшенню смакових якостей і довгої схоронності зовнішнього вигляду. У разі нестачі кальцію відбувається витончення пагонів або повне їх відмирання. Щоб уникнути цього, використовуйте наступні удобрювати компоненти:

  • калієва селітра;
  • сульфат калію;
  • деревна зола;
  • сірчанокислий калій;
  • хлористий калій.

Найкраще використовувати комплексні добрива для суниці та інших ягід. Саме в них оптимально підібрані всі необхідні компоненти, такі як амофос, нітрофоска, нітроамофоска, диаммофос. Для підгодівлі також можна використовувати сечовину і аміачну селітру, вони містять азот, що надає плодам соковитий смак і красивий зовнішній вигляд.

Особливості вирощування в трубах

Схема гідропонних системи.

В якості посадкового труби можна використовувати звичайну пластмасову, діаметром в 10 сантиметрів. Довжину вибирайте самостійно, в залежності від місця її установки. Підготовка посадкового пристосування не займе багато часу. Розріжте трубу навпіл або просто виконайте невеликі отвори з кроком в 30 см. Подбайте про водостоки, для цього в нижній частині виріжте отвори для води. Тепер все готово, наповніть посадочний майданчик підготовленим субстратом.

Садити полуницю або суницю треба з кроком в 30 см в розрізану навпіл трубу або просто в підготовлені отвори. Щоб наш саджанець добре ріс, подбайте про його поливі. До речі, на звичайному балконі багатоповерхового будинку може поміститися кілька вертикальних пристосувань з саджанцями.

Досить помірного поливу 2-3 рази в тиждень, але все залежить від стану ґрунту.

Слід продумати освітлення. Світло повинен розподілятися рівномірно по всій посадкової території. Для правильного росту наших саджанців потрібно практично регулярне висвітлення - 18 годин на добу.

Така система дозволяє вирощувати полуницю в домашніх умовах, на балконі або на даху будинку. А як можна збільшити урожай в садових умовах з використанням все тієї ж технології для посадки ягід, таких як суниця і їй подібних?

Посадка в теплиці

Для розсади полуниці можна взяти звичайну пластикову трубу і зробити в ній необхідного розміру прорізи під посадку розсади.

Для вертикального розташування пристосувань для посадки ягід можна використовувати теплицю на дачній ділянці. Так грядки не займуть багато місця, а саджанці отримають більше сонячного світла і тепла. Для ще більшого потрапляння світла на полуницю підійміть труби якомога вище, розташувавши їх вертикально підлозі. Отже, що можна використовувати для посадки?

Водостічна труба відмінно підійде для розсади. Виконайте в підготовленому матеріалі прорізи і розмістіть в них алюмінієві або пластикові одноразові тарілки. Наповніть тарілочки землею і розмістіть в ній саджанці. Кількість залежить від розміру посадкового майданчика, наприклад в 2-метрової труби може розміститися близько 20 посадочних майданчиків, а це принесе урожай ягід приблизно 8 кг. Щоб отримати такий урожай на звичайних садових грядках, знадобиться площа 6х3 м. Результат говорить сам за себе.

Висота посадкового пристосування залежить від висоти стін теплиці. Якщо висота труби досягає 2,5 метрів, в неї поміститься більше 50 кущів розсади. Виконайте в кожній трубі отвір для стоку води. Можна зробити так, щоб вода стікала в цистерну. Цю воду можна використовувати для повторного поливу - так вийде безвідходне виробництво і економія води.

Тепер ви знаєте всі секрети вирощування полуниці в домашніх умовах або в парнику. Цей простий спосіб дасть вам великий урожай соковитої і великої полуниці і суниці.

Як же бути, якщо хочеться виростити полуницю своїми руками на маленькій ділянці землі або навіть в міських квартирах?
Отже, з чого слід почати для такого способу вирощування ягід?
А як можна збільшити урожай в садових умовах з використанням все тієї ж технології для посадки ягід, таких як суниця і їй подібних?
Отже, що можна використовувати для посадки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама