Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування суниці з насіння

  1. Читають на Дача6.ру:

Дрібноплідна суниця знайома кожному з нас. Зазвичай для розведення її на своїй дачній ділянці ми купуємо готові саджанці, але мало хто знає, що вирощування ремонтантних сортів суниці можна починати з насіння. Звичайно, процес цей не з легких, але докладені зусилля згодом окупляться з ториця. Дрібноплідна суниця знайома кожному з нас

Читають на Дача6.ру:

На відміну від традиційного розмноження при розмноженні насінням не зберігаються всі якості батьків, особливо якщо по сусідству з ними росли інші сорти суниці. Цей момент слід враховувати. Якщо Вам подобається наявний у Вас сорт, то розмножувати його слід розподілом або вусами.

Насіння мелкоплодной суниці є в продажу. Перевагу слід віддати перевіреним сортам: Ренесанс, Білий лебідь, Вайт Соул, Ананасова, Алі-Баба, Олександрія, Барон Солімахер, Регіна, Рюген, Жовте чудо, Гросс Фрезер.

Дрібноплідний безвусий суницю можна вирощувати вдома в горщиках, де вона буде плодоносити навіть взимку. Посадку насіння виробляють в кінці лютого - початку березня.

Особливу увагу слід приділити підготовці ґрунту. 3 частини перегною слід змішати з 5 частинами піску. Суміш слід добре перемішати і прогріти при температурі +100 C в духовці протягом 3 годин. Дуже зручно застосування торф'яних таблеток і пластин. Їх необхідно залити теплою водою на 5-10 хвилин. В цей час візьміть будь-яку пластикову прозору ємність (поздовжньо відрізана 5 л баклажка від води, пластиковий контейнер від тістечок або салатів, кришка від торта і т.п.), вимийте її і обробіть розчином марганцівки. Набряклу торф'яну таблетку перекладіть в неї.

У разі якщо термін придатності Ваших насіння добігає кінця, перед посадкою їх бажано замочити в стимуляторе зростання.

Для того щоб насіння суниці швидше проросли, можна використовувати стратифікацію . Візьміть пластикову ємність, заповніть її грунтом, не доходячи до верхнього краю на 2 см. Зверху на грунт до самого верху ємності покладіть щільний шар снігу і добре утрамбувати його. Підготовлені насіння мелкоплодной суниці рівномірно розподіліть по снігу і перенесіть ємність в холодильник на 2-3 дні. Поступово тая при температурі +3 ... +4 С, сніг почне затягувати насіння в грунт на необхідну глибину. Після закінчення декількох днів ємність слід витягти з холодильника, накрити плівкою і перенести в тепле освітлене місце (взимку додатково буде потрібно штучне освітлення люмінесцентними лампами або фітолампи), але без потрапляння прямих сонячних променів. Досветку здійснюйте з 6 ранку до 11 вечора.

Пророщування насіння суниці може займати від 7 до 30 днів. Протягом цього періоду всю конденсується на плівці вологу необхідно час від часу прибирати за допомогою паперових серветок (туалетного паперу). Щодня слід виконувати провітрювання імпровізованій теплички. Зазвичай в період пророщування поливати посіви не потрібно, однак, якщо на поліетилені перестала утворитися конденсат при температурі +22 ... +25 C, грунт слід трохи зволожити. Підтримувати зазначену температуру вкрай важливо, тому що якщо вона опуститься нижче +20 C, замість сходів суниці Ви отримаєте лише урожай цвілі.

Якщо після закінчення зазначеного періоду Ваші посадки дали перші сходи, і при цьому цвіль не з`явилася, значить, Ви все зробили правильно. Якщо ж протягом періоду проростання Ви помітите на землі паутіністие волокна цвілі, негайно видаліть їх за допомогою змоченою в марганцівці м'якої папірці, після чого пролийте грунт протигрибковим засобом і провітріть.

Як тільки у сходів з'явилося 4-6 справжніх листочків, плівку потрібно зняти. Поливи в цей період слід проводити вкрай обережно, щоб не пошкодити незміцнілі рослини. Використовуйте для цього чайну ложечку або спринцівку. Якщо Ви вирощуйте суницю на торф'яних таблетках, полив здійснюйте тільки через піддон.

Щоб з'явилася розсада краще розвивалася і міцніла, під самі сім'ядолі саджанців слід підсипати землі. В цьому випадку їх коренева система отримає додатковий стимул для розвитку.

Важливим моментом при вирощуванні є пікіровка розсади . Її потрібно проводити в той момент, коли у сходів з'явиться по 6-8 справжніх листочків. Для пересадки використовуйте одноразові пластикові стаканчики з проробленим в них дренажним отвором. Сплетені коріння саджанців можна розмочити у воді і акуратно розплутати за допомогою вилки. Щоб рослина краще розвивалося, що утворюються перші квітконоси видаляйте без жалю.

Десь із квітня починайте поступове загартовування суниці. Для цього виносьте її на балкон на нетривалий час, з кожним днем ​​трохи збільшуючи цей період (почніть з декількох хвилин). Обов'язкова умова - температура повітря не повинна бути негативною. Все, тепер Вам тільки залишилося висадити зміцнілі саджанці на гряди.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама