Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

"Сіль" і "спайс" на кожному розі: в Україні все частіше наркотики продають через інтернет

Число онлайн-наркодилерів помітно зросла / фото "Новий час країни"

В Україні набирає обертів продаж наркотичних засобів через інтернет з розміщенням самопальной реклами на парканах і стінах будинків.

Про це йдеться в матеріалі свіжого номера журналу « Новий час ».

Станіслав Абрамов, який ще недавно був директором ЖЕКу в Дніпрі, часто зауважує на вулицях рідного міста все нові і нові графіті, що містять дивні для непосвячених слова, нанесені вручну балончиками з фарбою: "сіль", "спайс", "шишки".

«Не потрібно володіти уважністю Абрамова, щоб помітити: стіни будинків в Дніпрі буквально розписано подібними графіті. Для людей обізнаних в них немає секрету - це пропозиції придбати наркотики через інтернет », - зазначає автор статті.

"Є таке ємне слово - писар. Ось це, - Абрамов вказує на одну з подібних написів, - справжній писар: наркотики можна купити на кожному розі ". Він обурюється: комунальники щотижня зафарбовують самопальную рекламу наркодилерів, але тут же з'являються нові написи.

І так воно є не тільки в Дніпрі - в столиці подібних "рекламних постів" навіть більше. Стіни будинків, підземні переходи, будинкові арки - вони можуть бути де завгодно. Андрій Кіхтенко, начальник департаменту поліції з протидії наркозлочинності, з цього приводу вимовляє сакраментальну фразу: канали збуту наркотиків поступово переходять в інтернет.

Читайте також У Британії заборонили курильні суміші

Так відбувається не тільки в Україні: Кіхтенко уточнює, що в усьому світі число онлайн-дилерів помітно зросла. Сприяє цьому, мовляв, розвиток нових технологій, а також анонімність інтернет-користувачів. Тепер клієнту не потрібно особисто шукати розповсюджувачів "зілля", виходити з ними на зв'язок, домовлятися про зустріч. Досить зайти на вказаний прямо на стіні анонімний канал Telegram (месенджер для смартфонів) або спеціалізований сайт, зробити замовлення, оплатити на банківську картку або поповнити рахунок телефону. Після цього клієнту надсилають фото "закладки" - місця, де на вулиці захований пакет з наркотиками. Залишається лише підібрати його.

Онлайн-торговці ховаються за анонімними ніками. Обчислити їх складно. Вони активізувалися останнім часом. У 2016 році МВС зафіксувало 1,9 тис. Фактів збуту наркотиків, а за 10 місяців 2017 го - 3,6 тис. І якщо раніше наркопродажамі в Мережі займалося 26 груп, то нині поліцейські розкрили 108 подібних структур. Багато з них є частиною міжнародних угруповань. Тому що майже всі синтетичні наркотики - так звані солі, спайс та інше - поставляються в Україну з Азії. Їх основні споживачі - молоді люди у віці від 12 до 25 років.

У правоохоронців не завжди є можливість затримати дилерів - часом ті торгують речовинами, які безпосередньо законом не заборонені.

Анна Маляр, юрист-кримінолог, пояснює: наркобізнесмени щороку створюють нові синтезовані препарати, а правоохоронці і МОЗ не встигають вносити їх до списку заборонених. «Ось і виходить, що через інтернет продається все більше наркотиків, які офіційно і не зовсім наркотики, - каже експерт. - Все це вже схоже на епідемію ».

Повний текст статті читайте в свіжому випуску журналу "Новий час країни" від 17 листопада 2017.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама