Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Новини білки-летяги з Фінляндії

Матеріал опублікований командою тварина року 06.10.2016 о 09.00

Дослідник білки-летяги Uudo Timm в Вірумаа, Іісаку, між будинками з радіоехолотом йде за білкою-летяга. Прилад показує, що білка на відстані менш ніж сто метрів.

Звичайна летяга, або білка-летяга, або летюча білка lendorav Pteromys volans

Що зменшується популяція білок-летять в Естонії викликає у нас тривогу, проте в Фінляндії їх справи йдуть досить добре. Настільки, що їх можна навіть зустріти на балконах квартир. Тиждень тому фінське видання Kouvolan Sanomat писало, що в місті Kouvola балкон, живе там Oili Laukkarinen відвідує білка-летяга. «Одного разу виявила на балконі чи щура, то чи миша. Зловила її простирадлом і зрозуміла, що маю справу з білкою-летяга. Звірятко відразу став вибиватися і полетів на розташовану поблизу сосну »-розповів Laukkarinen. На наступний день білка знову повернулася. Потім господиня знайшла звірка на ковдрі балконного дивана. Laukkarinen порадилася з місцевим ветеринаром, що з нею робити. Ветеринар порадив дати їй листя і води, і Laukkarinen вирішила просто залишити звірка в спокої. Увечері вона відчинила скляне вікно балкона, щоб звірятко міг полетіти. Залишилося загадкою, як він взагалі на балкон пробрався - найімовірніше, що через отвори для проводів в шафі.


Місцеві любителі природи вважають, що балкон відвідує молода особина, яка була змушена покинути рідне гніздо і тепер шукає собі нову територію. У місті Kouvolas є велика популяція білок-летять. З цієї причини в ньому було залишено рости багато дерев, щоб білки могли перелітати з дерева на дерево і потрапляти таким чином в ліс. «Якщо винищити їх шляху пересування, то зникнуть і самі білки-летяги» - про це знають і захисники природи. На щастя, в місті Kuovola людям відомі місця проживання білок-летять і дерева спилюють лише при санітарній вирубці, при цьому з урахуванням шляхів переміщення та гніздування.

Однак слід зазначити, що популяції летяг в Естонії і Фінляндії поводяться по-різному. Для білок-летять придатні мозаїчні ландшафти, що не переурбанізіровани, і хоча в Естонії в Іісаку можна зустріти білок-летять, вони днем ​​там вільно НЕ розгулюють. Естонські білки-летяги більш вразливі, кожну найменшу зміну в навколишньому середовищі впливає на них, і вони відчувають близькість з людиною як фактор стресу. Це відомий факт, що різні популяції диких тварин чутливі до стресу по-різному, звідси і своєрідність їхньої поведінки. Так, наприклад, яструб великий, який взагалі-то живе в лісових пущах, чудово себе почуває і в Таллінні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама