Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

5 ознак того, що ваш комп'ютер може бути заражений вірусом

  1. POP-UP, АБО спливаючі вікна
  2. КОМП'ЮТЕР СТАВ ПРАЦЮВАТИ ПОВІЛЬНО, ВИРІС ОБСЯГ КОРИСТУВАННЯ ІНТЕРНЕТОМ
  3. СКОРОЧЕННЯ ОБСЯГУ ПАМ'ЯТІ І НЕЗРОЗУМІЛІ ПРОГРАМИ
  4. ЗАВИСАННЯ КОМП'ЮТЕРА І собщений ПРО ПОМИЛКУ
  5. ВІДПРАВКА ВІД ВАШОГО ІМЕНІ ПОВІДОМЛЕНЬ І ЛИСТІВ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ І ЕЛЕКТРОННІ ПОВІДОМЛЕННЯ
  6. ЩО РОБИТИ, ЩОБ УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ, ЯКЩО КОМП'ЮТЕР ВЖЕ заражені шкідливою ПРОГРАМОЮ

Комп'ютери стали невід'ємною частиною нашого життя, скоро не залишиться жодної людини, яка не користується ноутбуком чи стаціонарним комп'ютером на роботі або вдома. Тому активно працюють і творці різних шкідливих програм і вірусів, які бажають пробратися в наші пристрої і вкрасти звідти логіни, паролі, банківські дані тощо.

Розглянемо п'ять ознак, що свідчать про те, що ваш комп'ютер може бути заражений вірусом. А також поговоримо про те, що можна зробити для захисту.

POP-UP, АБО спливаючі вікна

В зненацька відкриваються спливаючих вікнах для користувача інтернету немає нічого нового і, наприклад, при перегляді фільмів або серіалів на англомовних сайтах поява такого вікна - звичайне явище. Явною ознакою того, що комп'ютер заражений вірусом, є те, що такі спливаючі вікна починають відкриватися навіть при грі в Solitaire або при роботі в Office.

Явною ознакою того, що комп'ютер заражений вірусом, є те, що такі спливаючі вікна починають відкриватися навіть при грі в Solitaire або при роботі в Office

Джерело: скріншот, Тааві Имблус

Найпоширеніший спосіб підхопити такий вірус - кликати по спливаючих вікон в інтернеті. Часто ці «рекламні банери» представляють користувачеві картинку з неправдивою інформацією про те, що в комп'ютері знайдений вірус, і пропонують швидко завантажити додаток, яке його видалить. Солідні фірми, що пропонують надійний захист від вірусів, такими прийомами не користуються, і зазвичай такі програми замість користі приносять ще більшої шкоди.

КОМП'ЮТЕР СТАВ ПРАЦЮВАТИ ПОВІЛЬНО, ВИРІС ОБСЯГ КОРИСТУВАННЯ ІНТЕРНЕТОМ

Якщо вашому комп'ютеру не так вже й багато років і ви не користуєтеся дуже громіздкими програмами (наприклад, програмами обробки фото і відео), то при звичайній експлуатації він не повинен працювати занадто повільно. Написання текстових файлів, підготовка презентацій і читання новин або перегляд фільмів в інтернеті не вимагають від комп'ютера напруженої розумової роботи. А якщо, не дивлячись на це, комп'ютер став працювати безбожно повільно, то досить імовірно, що частина продуктивності використовує якась шкідлива програма, яка прихованим чином збирає і відправляє дані. Зазвичай при цьому комп'ютер швидко нагрівається, сильніше працює вентилятор, щоб його охолодити, і зростає інтернет-трафік.

Можна простежити за інтернет-трафіком і за тим, які програми найбільше його витрачають, натиснувши на клавіатурі клавіші Ctrl, Alt і Del і вибравши на екрані, Task Manager, а потім Tab з назвою App history.

Можна простежити за інтернет-трафіком і за тим, які програми найбільше його витрачають, натиснувши на клавіатурі клавіші Ctrl, Alt і Del і вибравши на екрані, Task Manager, а потім Tab з назвою App history

Джерело: скріншот, Тааві Имблус

СКОРОЧЕННЯ ОБСЯГУ ПАМ'ЯТІ І НЕЗРОЗУМІЛІ ПРОГРАМИ

Люди, що працюють з об'ємними фотографіями і відео, а також геймери час від часу стикаються з тією проблемою, що на їхньому комп'ютері не залишається вільного місця, щоб завантажити нову програму, гру або фотографії. Але у рядового користувача, який в основному працює з документами і читає новини в інтернеті, такої проблеми в загальному не повинно бути.

Якщо комп'ютер повідомляє про брак обсягу пам'яті, потрібно критичним поглядом переглянути всі програми і файли, збережені на комп'ютері, і зрозуміти, чи немає серед них таких, яких Ви не пригадаю. Часто до різних програм (зазвичай безкоштовного скачування) «прилипають» програми, яких користувач не помічає і завантажує їх разом з потрібним додатком на свій комп'ютер, після чого вони починають жити звий життям. Тому при скачуванні нової програми потрібно завжди прочитати всю надану інформацію (а не натискати «Далі»), тому що уникнути скачування таких програм в більшості випадків можна, просто видаливши галочку на одному з етапів скачування.

ЗАВИСАННЯ КОМП'ЮТЕРА І собщений ПРО ПОМИЛКУ

Наступна ознака, який може вказувати на шкідника в комп'ютері, це раптове зависання комп'ютера і його примусове перезавантаження. У цьому випадку комп'ютер може посеред абсолютно нормальної роботи зависнути так, що він не буде реагувати ні на одне натискання клавіатури або мишки, викинути синій екран (із загрозливою фразою по-англійськи Blue Screen of Death, або «синій екран смерті») і, не дивлячись на незакінчену роботу, зробити перезапуск. Цьому може передувати (але не завжди) описане в попередньому пункті нагрівання і уповільнення роботи.

Джерело: скріншот, Тааві Имблус

ВІДПРАВКА ВІД ВАШОГО ІМЕНІ ПОВІДОМЛЕНЬ І ЛИСТІВ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ І ЕЛЕКТРОННІ ПОВІДОМЛЕННЯ

Якщо ваші друзі і знайомі один раз починають скаржитися, що їм на електронну пошту або в месенджер або на стіну Facebook приходять від вас дивні повідомлення і пости на англійській мові, щодо яких ви не в курсі, то можете бути впевнені, що потрібно терміново перевірити свій комп'ютер . Вірусами, які раніше поширювалися лише за допомогою електронних листів, а тепер розвинулися разом з соціальними мережами, зазвичай заражаються, відкриваючи посилання з провокаційними повідомленнями або фотографіями.
У Facebook такі посилання часто з'являються на стіні або приходять в поштову скриньку і написані в стилі «Невже це ти?». Клікнувши по ним, користувач переходить на сторінку, яка таємно встановлює на комп'ютер шкідника, який продовжує тим же шляхом поширюватися далі. На цей рахунок можна дати просту пораду: якщо хтось надсилає вам підозріле повідомлення, то перепитаєте, відправив він це вам свідомо чи ні.

ЩО РОБИТИ, ЩОБ УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ, ЯКЩО КОМП'ЮТЕР ВЖЕ заражені шкідливою ПРОГРАМОЮ

Щоб позбутися від вірусів і інших шкідливих програм в комп'ютері і повністю запобігти їх появі в майбутньому, обов'язково оснастите свій комп'ютер антивірусною програмою Telia SAFE . Крім регулярної перевірки комп'ютера і видалення вірусів, вона в фоновому режимі непомітно стежить за всієї бездротовою мережею в режимі реального часу, і якщо ви випадково потрапите на потенційно небезпечний сайт, автоматично заблокує його і повідомить вам про це. Програма регулярно автоматично оновлюється, щоб не відставати від дедалі хитромудрого шкідливого програмного забезпечення. Перші три місяці ліцензія Telia SAFE безкоштовна для всіх, а далі варто всього 1,85 € в місяць. Для ознайомлення з послугою не обов'язково бути клієнтом Telia, і від послуги можна в будь-який момент відмовитися.

Telia SAFE - це антивірусна програма, яка захищає не тільки комп'ютери, але також мобільні телефони та планшети, розроблена у співпраці з F-Secure. Крім захисту від вірусів, Telia SAFE дозволяє також обмежити для дітей користування інтернетом, позиціонувати пристрої та багато іншого. Читайте докладніше тут.

У Facebook такі посилання часто з'являються на стіні або приходять в поштову скриньку і написані в стилі «Невже це ти?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама