Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пилосос для паркету: на що звернути увагу при виборі

  1. Як вибрати пилосос для паркету: матеріал насадок і щіток
  2. Як вибрати миючий пилосос для паркету

Яким повинен бути пилосос для паркету: особливості та характеристики

квітня 01/14

Мабуть, паркет є єдиним покриттям підлоги, що поєднує в собі красу, натуральність і довговічність. Але, як і будь-який інший природний матеріал, деревина вимагає до себе дбайливого ставлення та догляду. Паркетні підлоги не рекомендується занадто часто мити, особливо це відноситься до масляним і восковим покриттям, вологість для яких часто є згубною. Однак, яким би дбайливим не було відношення до паркетній підлозі, на його поверхні так чи інакше будуть накопичуватися надлишки забруднень і пилу, усунути які допоможе правильно обраний пилосос для паркету.

Про характеристики, якими повинен володіти пилосос для прибирання паркетного статі, сьогодні розповість «Будинок Мрії».

Про характеристики, якими повинен володіти пилосос для прибирання паркетного статі, сьогодні розповість «Будинок Мрії»

Пилосос для паркету

Як вибрати пилосос для паркету: матеріал насадок і щіток

Основна функція деяких сучасних моделей пилососів полягає саме в очищенні паркетного покриття. Їх особливість від інших пилососів полягає в наявності кількох спеціальних насадок і щіток, які не дряпають поверхню підлоги, а також в силіконових поворотних елементах, які не перешкоджають пересуванню агрегату по паркетній дошці.

Якщо ж ви плануєте покупку звичайного пилососа і спеціальних насадок, призначених для збирання паркету, тоді вибирайте цей прилад, відштовхуючись від його основних характеристик. За великим рахунком, якщо ви будете найчастіше користуватися пилососом саме для очищення паркету і ламінату , Тоді марка приладу і його потужність не мають великого значення, тому що абсолютно будь-який агрегат добре видалить бруд і пил з гладкою і рівній поверхні. Набагато важливіше в цьому випадку вибрати відповідні насадки.

Хороша насадка на пилосос для паркету повинна бути покритою особливо м'якими матеріалами, які при зіткненні з підлогою не будуть залишати на його поверхні навіть мікротріщин. Такими якостями володіє ворс, повсть, верблюжа шерсть, і спеціальна тканина. Також існує ряд насадок з гумовим або силіконовим покриттям, які разом з очищенням полірують паркетну дошку. Ще одним хорошим пристосуванням для надійного і дбайливого усунення найсильніших забруднень є щітка з кінського волоса, структура якої не може пошкодити навіть саму тендітну поверхню.

Крім того, пилосос з щіткою для паркету повинен володіти особливою формою. Оскільки паркетна дошка дуже сприйнятлива до будь-яких механічних впливів, пересувати по ній меблі вкрай не рекомендується. Також неможливо кожного разу під час збирання піднімати все знаходяться в кімнаті предмети. Щоб полегшити процес наведення порядку в приміщенні з паркетом, варто купити плоску і вузьку насадку, яка зможе проникати в найвіддаленіші куточки кімнати. Крім цих форм насадок, вам можуть стати в нагоді трикутні насадки, ідеально очищають кути приміщень. Тим же, хто мріє про ідеальну чистоту, напевно сподобаються обертові насадки, які в процесі роботи можуть змінювати свою форму, проникаючи в усі кути і закутки. Як правило, рухомі насадки оснащені декількома режимами, завдяки чому їх можна використовувати в приміщеннях з різними покриттям для підлоги.

Однак, вибираючи пилосос і насадки для проведення сухого прибирання паркету, важливо простежити не тільки за м'якістю ворсу щітки, а й за безпекою всіх конструктивних елементів. В ідеалі, всі деталі щітки, які стикаються з підлогою, повинні бути або виконаними зі спеціального матеріалу, або покритими силіконовими запобіжниками. В іншому випадку на дерев'яній поверхні підлоги залишаться пошкодження, які згодом призведуть до деформації і дорогого ремонту.

В іншому випадку на дерев'яній поверхні підлоги залишаться пошкодження, які згодом призведуть до деформації і дорогого ремонту

Як вибрати пилосос для прибирання паркету

Як вибрати пилосос для прибирання паркету

Насадка для пилососа для паркету

Як вибрати миючий пилосос для паркету

Прийнято вважати, що миючий пилосос для паркету протипоказаний, адже волога проникає в пори деревини, тим самим руйнуючи її структуру зсередини. І це дійсно так, проте деяким виробникам особливо оснащених агрегатів вдалося усунути цю проблему.

Спеціальний миючий пилосос для паркету та ламінату працює таким чином: з внутрішнього резервуара до насадки подається вода з миючим засобом, далі відбувається процес очищення, і треба використовувати воду разом із забрудненнями потрапить в інший резервуар. Оскільки насадка в такому пилососі оснащена спеціальними м'якими запобіжними елементами або серветками з мікрофіброю, як такого процесу миття не відбувається - насадка тільки стає злегка вологою і більш ретельно очищає пил, але не деформуючи при цьому покриття. Однак господарям потрібно ретельно стежити за цілісністю запобіжника, адже навіть при незначному пошкодженні вода і рідина для миття тут же витечуть на поверхню. Оскільки миючі пилососи мають різні режими роботи, такий агрегат стане незамінним помічником у прибиранні різних приміщень.

Пилосос для паркету та ламінату

Пилосос для паркету та ламінату

Кращий пилосос для паркету

Однак, незважаючи на те, що пилосос миючого типу дуже зручний і високоефективний, не варто забувати, що очищати їм паркет і ламінат потрібно гранично обережно. Такий пилосос не може коштувати дешево, а якщо ви зважитеся купити бюджетну модель, будьте готові до того, що через якийсь час вона почне протікати, що може привести до деформації покриття. Крім того, перед першою прибиранням миючим пилососом, поверхня паркету рекомендується обробити вологостійкість антисептиками, які в разі протікання не дадуть рідини просочитися між дощечками.

Миючий пилосос для паркету

Миючий пилосос для паркету

Пилосос з щіткою для паркету

Яким би якісним і гарним не був пилосос для паркету, їм не рекомендується користуватися занадто часто. Для щоденних прибирань краще використовувати інші способи усунення забруднень, наприклад, очищення підлоги за допомогою сухих серветок, використання спеціальних полиролей і тому Пилосос ж можна використовувати не частіше, ніж раз на тиждень і за умови дотримання всіх вищевказаних рекомендацій. Крім того, так миючий, так і звичайний пилосос слід обов'язково вчасно очищати, особливо, якщо ви також використовуєте його в приміщеннях з іншими покриттями для підлоги, тому що навіть незначні частки бруду можуть пошкодити його поверхню.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама