Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рослини в пляшці


Фото: Магнітогорський робочий

Чим більше у квітникарів в квартирах квітів, тим більше вони замислюються про красу інтер'єру. Адже, що гріха таїти, не завжди наші рослини живуть в красивих вазонах і гармонійно вписуються в навколишній простір.

Тому все більше і більше любителі кімнатних рослин шукають такі форми вирощування, щоб було і красиво, і для рослин корисно. Одна з таких форм - флораріум. Це модна тенденція вирощування кімнатних рослин: в невеликої або великої скляної або пластикової ємності розміщують композиції з квітів, що нагадують природні пейзажі. Часто флораріуми називають «закрита квіткова вітрина».
Насправді ідея ця не нова. Вітрини для рослин увійшли в моду ще в середині 19 століття. У той час великими квітковими вітринами прикрашали зали та світські салони. Одним з модних видів флораріум тих часів був hortus fenestralis, названий так автором цієї скляної вітрини, відомим на той час письменником і садівником Ш. Хіббердом. Нortus fenestralis - спеціально сконструйований вікно, дивлячись в яке, можна представляти себе живуть в тропічному лісі. З цього типу все частіше сучасні квітникарі прибирають віконну раму між заскленим балконом або лоджією і кімнатою і обладнають там флораріуми, Орхідаріум та іншу красу.
Найбільше преимущест-під флораріумов в тому, що в скляній ємності створюється сприятливий мікроклімат з підвищеною вологістю. Флораріум функціонує за принципом автономної екологічної системи, для контролю за температурою і вологістю обладнується термометром та гігрометром, а також системою вентиляції і додатковим освітленням.
Рослини в таких замкнутих системах потрібно рідше поливати, вони не припадають пилом і прекрасно себе почувають, не створюють грязі в квартирі і недоступні для тварин.
Рослини у флораріуме можна висаджувати прямо в грунт, можна живописно розмістити їх в горщиках на каменях, стовбурах дерев, можна за допомогою фонтанчиків імітувати водоспад або створити міні-пустелю. Горщики декорують мохом, мушлями і всім, що душі завгодно. Бюджетний варіант флораріум - темно-зелені садки, рослини, посаджені в якусь невелику ємність, де підтримується вологість повітря.
До речі, флораріум без рослин може вийти нітрохи не гірше. Можна зробити «сад каменів» в мініатюрі або пейзаж з будиночком, фігурками з кіндер-сюрпризу, зроблених своїми руками дерев. Подібне заняття може сподобатися вашим дітям і навіть перетворитися на симпатичне хобі.


Служба новин «МР» ©

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама