Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мінеральні добрива - користь для сільського господарства

  1. Користь мінеральних добрив

Однією з головних завдань будь-якого садівника є підвищення рівня врожайності

Однією з головних завдань будь-якого садівника є підвищення рівня врожайності. Багаторічний досвід російських і іноземних агрономів показує, що біологізації землеробства не може забезпечити необхідний результат. На жаль, органічні добрива не наділені всіма поживними мікроелементами, необхідними для інтенсивного росту сільськогосподарських культур. Тому більшість сучасних агрономів вважає за краще використовувати мінеральні добрива, які можуть принести рослинам істотну користь.

Говорячи про мінеральні добрива, в першу чергу, варто зробити акцент на тому, що до їх складу входять такі мікроелементи, як калій, фосфор і азот. Сільськогосподарським культурам часто не вистачає саме цих елементів для повноцінного розвитку і зростання. Тому застосування мінеральних добрив завжди актуально в тому випадку, коли спостерігається дефіцит калію, фосфору й азоту.

Дізнатися ціни на мінеральні добрива

Варто зауважити, що також існують комплексні мінеральні добрива, які містять в собі відразу кілька поживних речовин. Прикладом такого добрива є діаммофоска . До складу цього добрива входить 26% калію, 26% фосфору і 10% азоту. Крім цього, в діаммофоска містяться сірка, магній, кальцій та інші мікроелементи.

Користь мінеральних добрив

Користь від використання мінеральних добрив безпосередньо залежить від їх складу. Наприклад, азотні добрива необхідні для росту рослин, а ось фосфорні зазвичай використовуються для розвитку кореневої системи сільськогосподарських культур. Крім цього, фосфорні добрива корисні тим, що вони підвищують стійкість рослин до можливих захворювань. Калійна підгодівля використовується для підвищення рівня вітамінів і цукрів в майбутніх плодах. Недолік калію в фруктах і овочах, як правило, призводить до того, що їх плоди досить швидко псуються. В цілому, незалежно від складу добрива, подібна підгодівля забезпечує прискорення росту рослин і більш багатий урожай.

Читайте також:

Застосування мінеральних добрив може бути корисно в умовах підвищеної посушливості. У таких регіонах дана підгодівля показує досить-таки високу результативність. Головне, в процесі внесення добрива в грунт дотримуватися правильного дозування. Максимально точний розподіл добрива дозволить йому швидко проникнути вглиб грунту і почати своє активна дія.

Дізнатися ціни на мінеральні добрива

Резюмуючи корисні якості мінеральних добрив, можна відзначити такі переваги використання даного типу підгодівлі:

  • поживні речовини, що містяться в мінеральних добривах, практично повністю засвоюються рослинами;
  • прискорюється дозрівання плодів;
  • збільшується рівень врожайності сільськогосподарських культур на 20-40%;
  • мінеральні добрива дозволяють заповнити дефіцит саме тих поживних елементів, які необхідні рослині;
  • забезпечується збалансоване харчування агрокультур, що сприяє отриманню екологічно чистої продукції;
  • підвищується опірність сільськогосподарських культур до грибкових та бактеріальних захворювань.

Для того щоб мінеральні добрива приносили користь для сільського господарства, дуже важливо дотримання правильного дозування і правил застосування. Завдяки цьому можна добитися по-справжньому приголомшливих результатів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама