Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відправити посилку дешевше, швидше і безпечніше

  1. критерії порівняння
  2. Як відправити посилку швидше
  3. Як відправити посилку дешевше
  4. Як відправити посилку безпечніше
  5. Пошта Росії або транспортна компанія

Текст Інеса Сичова

Фото З особистого архіву автора

Власники онлайн-магазинів відправляють свої товари в усі куточки країни. Для багатьох з них вибір способу доставки стає болісним досвідом, адже потрібно знайти оптимальне рішення і для себе, і для клієнтів. Інеса Сичова, засновник майстерні пробкових дощок DoSSki , Порівняла сервіси Пошти Росії і п'яти транспортних компаній і написала статтю для онлайн-підприємців, які задаються цим питанням.

критерії порівняння

У цій статті ми розглянемо:

  1. Як швидше відправити посилку.
  2. Як дешевше відправити посилку.
  3. Як безпечніше відправити посилку.

Будемо оцінювати роботу Пошти Росії і п'яти великих транспортних компаній * (далі ТК): «Ділові лінії», «ПЕК», «КИТ», «Енергія» і «ЖелДорЕкспедіція». Всі дані по термінах і тарифами я взяла з офіційних сайтів компаній.

* Я розглядала саме великі ТК, так як великі обсяги перевезень дозволяють їм пропонувати більш вигідні тарифи в порівнянні з дрібними приватними конторами.

Текст Інеса Сичова   Фото З особистого архіву автора   Власники онлайн-магазинів відправляють свої товари в усі куточки країни

На схемі: логотипи Пошти Росії і транспортних компаній

Щоб зробити оптимальні розрахунки, уявімо, що наші посилки необхідно доставити в Москву, Тюмень, Ханти-Мансійськ і Якутськ з шести міст: Москва, Санкт-Петербург, Сочі, Єкатеринбург, Красноярськ, Південно-Сахалінськ. Таким чином, ми охопимо різні маршрути, і оцінка буде максимально корисною.

На схемі: доставка в Москву

На схемі: доставка в Москву

На схемі: доставка в Тюмень

На схемі: доставка в Тюмень

На схемі: доставка в Ханти-Мансійськ

На схемі: доставка в Ханти-Мансійськ

На схемі: доставка до Якутська

Як відправити посилку швидше

Логічніше спочатку розглянути терміни доставки посилок. Це дозволить більш тверезо судити про тарифи. Я зробила таблицю з точною кількістю днів, зазначених на офіційних сайтах сервісів. Нижче пояснила, на що слід звернути увагу.

Напрямки в Москву і Тюмень (таблиці № 1 і № 2):

  • З міст європейської частини Росії і Уралу доставка посилок Поштою буде або такий же за часом, як у ТК, або на 1-2 дні довше.
  • Однак з міст, розташованих за Уралом - Красноярська і Південно-Сахалінська, - набагато швидше буде відправити посилку Поштою. Це пов'язано з тим, що транспортним компаніям тут складніше в короткі терміни завантажити свої машини / вагони в зв'язку з далекими відстанями і малим числом великих населених пунктів.

Напрямок в Ханти-Мансійськ (таблиця № 3):

  • Доставка посилок в Ханти-Мансійськ з Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга, Сочі і Красноярська буде швидше транспортними компаніями, ніж Поштою Росії: різниця становить 4-5 днів.
  • А ось з Південно-Сахалінська набагато швидше спрацює Пошта.

Напрямок до Якутська (таблиця № 4):

  • У будь-якому випадку лідером є Пошта Росії, за винятком лише пари відправлень «Діловими лініями» - з Красноярська і Південно-Сахалінська.

Як відправити посилку дешевше

Відразу поясню. Всі посилки, що перевищують 5 кг, дешевше відправляти транспортними компаніями, так як ті більше орієнтуються на обсяг, ніж на вагу. Саме тому у Пошти Росії на більшості напрямків тариф на важкі посилки найвищий. Однак Пошта гідно конкурує з ТК при відправці посилок вагою до 5 кг.

Я відправляю посилки з наступними габаритами:

  • Посилка 1: вага - 3 кг, розмір - 55 * 75 * 5 см.
  • Посилка 2: вага - 13 кг, розмір - 155 * 105 * 7 см.

Напрямок в Москву

Напрямок в Москву

На схемі: вартість доставки до Москви

Найвигідніше доставку обох посилок практично з усіх міст готова здійснити ТК «КІТ» (не рахуючи доставки по Москві). Нагадаю, що терміни доставки по цьому напряму збігаються практично у всіх компаній, за винятком Південно-Сахалінська, куди Пошта Росії доставляє посилки швидше (також Поштою буде дешевше відправити маленьку посилку).

Напрямок в Тюмень

Напрямок в Тюмень

На схемі: вартість доставки до Тюмені

Посилку 1 з більшості міст вигідніше відправляти ТК «КІТ». Далі 3 сервісу пропонують практично однакові тарифи: Пошта Росії, «Енергія» і «ЖелДорЕкспедіція». Посилку 2 з деяких міст дешевше відправити «ПЕК» і «ЖелДорЕкспедіціей».

Напрямок в Ханти-Мансійськ

Напрямок в Ханти-Мансійськ

На схемі: вартість доставки до Ханти-Мансійська

Нашу маленьку посилку готові за більш низьку ціну перевезти Пошта Росії і «ЖелДорЕкспедіція» (крім відправки з Південно-Сахалінська). Посилку 2 більш економно вийде відправити компаніями «ПЕК» і «ЖелДорЕкспедіція». Решта перевезуть на 100-300 рублів дорожче. А ТК «КІТ» - ще й довше всіх.

Напрямок до Якутська

Напрямок до Якутська

На схемі: вартість доставки до Якутська

Лідери за вигідними пропозиціями при відправці маленької посилки - Пошта Росії і «Ділові лінії». Далі - «ПЕК». При цьому Пошта і «Ділові лінії» готові доставити посилку в найкоротші терміни. Посилку 2 за найнижчу плату готова везти «ПЕК». Розцінки до 1 000 рублів готові запропонувати «Ділові лінії», інші в середньому візьмуть не менше 1 500 рублів.

Як відправити посилку безпечніше

А ось це дуже цікава і болюча тема для багатьох. Моя відповідь така: ні в ТК, ні в Пошті Росії клієнти не застраховані від того, що посилку впустять, невдало закріплять при транспортуванні і так далі.

Вважаю, що в будь-якому випадку саме відправник повинен постаратися забезпечити збереження посилки.

На фото: упаковка посилки майстерні пробкових дощок DoSSki

Пошта Росії або транспортна компанія

Підведу підсумок свого порівняльного аналізу сервісів з доставки.

Пошта Росії:

  1. Пошта Росії може сміливо конкурувати з транспортними компаніями за термінами доставки посилок в європейській частині країни, а за Уралом вона виразно в лідерах.
  2. Вартість доставки посилок вагою менше 5 кг - одна з найменших практично по всіх російських маршрутах. Однак Пошта програє, коли мова йде про посилках вагою понад 5 кг.
  3. Поштові відділення, як правило, знаходяться в крокової доступності в місті. Напевно це буде важливо і для продавця, і для клієнта.

Транспортні компанії:

  1. Сервіс дешевше при відправці посилок вагою понад 5 кг, так як в ТК дивляться більше на габарити, ніж на вагу.
  2. У порівнянні з Поштою ТК програють по зручності розташування. Їх місце розташування часто прив'язане до великих магістралях, і кур'єрська доставка з ТК на будинок становить практично 50-100% вартості доставки.

У будь-якому випадку я раджу мати в арсеналі знайомство з усіма способами доставки і вміти підлаштовуватися під будь-якого клієнта.

Мій досвід:

  • У 2017 році я відправила понад 150 посилок покупцям проекту DoSSki. Користувалася послугами Пошти Росії. І лише двічі було незначне пошкодження упаковки, яка не зіпсувало загального враження від посилки.
  • При цьому всі посилки я відправляла без оголошеної цінності.
  • Використовую кілька шарів пухирчастої плівки і тришаровий листовий картон, з якого самостійно роблю коробки. Виходить дуже вигідно і надійно. Головне, уникайте пустот, максимально щільно упаковуйте посилку!

Кликни по картинці, щоб отримати 8 відео є відповіддю і 5 чек-лисів по старту і розвитку бізнесу

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама