Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Музей на горищі розповість про творців найкрасивіших будівель в Благовєщенську

  1. Матеріали по темі

Горище зі столітньою історією

Проект «Сходи історії» пропонує поглянути на долю Благовещенська через історію будівлі з баштовим годинником, в якому вже понад 30 років розташовується музей. В кінці XIX століття споруда в псевдо-руському стилі з'явилася на головній міській вулиці завдяки двом німцям - Густаву кунст і Густаву Альберс, який заснував власну торговельну імперію. Благовіщенський універсальний магазин «Кунст і Альберс» кілька разів міняв свій вигляд (остання, східна прибудова з'явилася в 1911 році), пережив пожежу, обстріли часів громадянської війни і націоналізацію. За радянських часів в будівлі розташовувалися адміністративні установи, іменовані то губкомом, то облвиконкомом, то міськкомом. У свій час в приміщеннях колишнього магазину навіть перебували редакція, друкарня і комуна-гуртожиток «Амурської правди». Кожна організація намагалася пристосувати будівлю під себе, зате горищем майже ніхто не цікавився. Так і вийшло, що простір під дахом залишилося недоторканим ні людьми, ні часом.

1,5

млн. руб. - сума гранту, який амурський музей отримав від Російського фонду культури на реалізацію проекту «Сходи історії»

- Горище в східній частині музею виглядає так само, як і сто років тому. Він був побудований із застосуванням новітніх для того часу технологій: металеву покрівлю підтримують сталеві конструкції, наливна підлога зроблений з бетону. Саме на цьому майданчику ми і плануємо створити новий виставковий простір, - пояснює автор проекту, заступник директора краєзнавчого музею Олена Іванова. - При цьому ми вирішили не руйнувати особливу атмосферу горища, тому відмовилися від побілки стін. Ми тільки очистимо їх від пилу, а ось вікову павутину і сліди дореволюційного пожежі в одній з башточок залишимо.

Стіл трьох поколінь архітекторів

У центрі приміщення з'явиться експозиція, присвячена торгової імперії «Кунст і Альберс». «Тут планується виставити предмети, які пов'язані з історією будівлі - димніков для труби, флюгер, баштовий годинник. Також буде транслюватися відео-інтерв'ю з Лотаром Деегом, автором книги про німецькому торговому домі на Далекому Сході », - перераховує Олена Іванова.

В іншому секторі з'явиться майданчик «Таємниці міських горищ» - виставковий простір для предметів, знайдених в старих будинках або збережених городянами як сімейні реліквії В іншому секторі з'явиться майданчик «Таємниці міських горищ» - виставковий простір для предметів, знайдених в старих будинках або збережених городянами як сімейні реліквії. «В минулому році ми оголосили збір артефактів для цієї експозиції, і кілька людей відгукнулися. Наприклад, нам принесли фотографію службовця торгового дому «Кунст і Альберс», стару дверну ручку, а з Челябінська прийшло аудіо-лист про плічках для одягу цієї фірми, пов'язаних з історією цілої родини », - уточнює Олена Вікторівна.

Також на музейному горищі розміститься «Майстерня архітектора». Центральне місце в експозиції займають письмовий стіл, що належав трьом поколінням Благовіщенських архітекторів. Його останнім власником був Валерій Сікерін, а до нього за столом працював Олександр Ельясберг, в радянські роки надбудувати верхній поверх до будівель Благовіщенського педуніверситету і готелю «Амур». Легенда свідчить, що коли Ельясберг приїхав з Ленінграда в Благовєщенськ, йому дістався письмовий стіл одного з перших проектувальників міста. Про ці видатних архітекторів також дізнаються відвідувачі горищних експозиції, і головним чином - про Едуарда Шеффер, який побудував магазин «Кунст і Альберс», чоловічу і жіночу гімназії, поштово-телеграфну контору, поліцейське управління і кілька будівель військового відомства.

- На цьому майданчику ми буде говорити про архітектурний образ міста, - продовжує автор музейного проекту. - Розповідаючи про минуле, покажемо відвідувачам частина фундаменту Шадринського собору і кріпильну пластину першої Тріумфальної арки, які музею передав архітектор Валерій Сікерін. До речі, символічно, що саме в цій будівлі в середині 70-х знаходився його кабінет.

«Схованка» з документами 20-х років

За словами Олени Іванової, в минулому році будівельники винесли з горища 300 мішків сміття За словами Олени Іванової, в минулому році будівельники винесли з горища 300 мішків сміття. Прибирання приміщення триває і сьогодні, причому серед пилу і тліну ні-ні та й трапляються потенційні експонати. «Нещодавно будівельники вичищали кутову вежу. Побачили в кутку бита цегла, стали його розбирати і виявили в поглибленні цілу купу паперів. Багато з них відносяться до того часу, коли в будівлі розміщувалася редакція «Амурської правди». Можливо, деякі з цих документів ми теж покажемо в горищних експозиції », - зазначає Олена Іванова. Серед цікавих знахідок - лист календаря за 1926 рік, рукописна замітка про будівництво в Ганнівці школи першого ступеня (1928 рік), зотлілі аркуші з кульовими отворами, бланк «Амурської правди» часів ВКП (б). Зберігся навіть нехитрий фейлетон за підписом «Оса» про агрономах, надісланих на роботу в колгосп, але виявлених п'яними в їдальні «Змичка».

На згадку про радянську історію будівлі на горищі з'явиться ще одна тематична майданчик - «Кабінет радянського керівника». На ній музейники постараються відтворити дух адміністративного установи - встановлять друкарську машинку, на якій можна буде друкувати, і старий сейф зі справами людей, які зробили внесок у розвиток міста і області, - Степана Авраменко, Данила Кантемирова, Миколи Дьяченко.

Очікується, що перших відвідувачів перетворений горище прийме вже цього літа. У цю пору року на горищі дуже жарко, тому екскурсії планується проводити в ранкові або вечірні години.


Матеріали по темі

Китайцям покажуть, як одягалися в столиці Приамур'я на початку XX століття Вчора, 15:11 «А чи був підземний хід?»: Вчені та краєзнавці сперечаються про існування схованки в Благовєщенську 30.05.2019, 11:20 Як жив закритий Благовєщенськ: історично-ностальгічне розслідування до дня народження міста 30.05.2019, 7:01 Призи на мільйон: переможці благовіщенського квесту отримають планшети і путівки в мовний табір 23.04.2019, 18:00 Нове життя виставкового залу Благовещенська: АП з'ясувала плани з розвитку установи 19.04.2019, 18:01 Благовіщенський виставковий зал передали краєзнавчому музею 18.04.2019, 16:38 Амурський краєзнавчий музей запрошує на екскурсію в космос 08.03.2019, 11:28 Амурські громадські працівники: «Якби не Ігнатьєв, Далекий Схід міг би не належати Росії» 26.02.2019, 7:42 Благовещенцам розкажуть про амурських купців на авторської екскурсії 16.02.2019, 12:28 Всіх зібрала і заплакала: Олена Пастухова попрощалася зі співробітниками амурського музею 23.01.2019, 14:43 Час і художник: краєзнавчий музей відкрив унікальну виставку амурських картин 18.01.2019, 11:13

показати ще

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама