Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баклажан «Епік F1»

  1. Читають на Дача6.ру:
  2. Вирощування і догляд

Далеко не кожен російський дачник вирішується посадити в теплиці баклажани або болгарські перці. Ці овочі вважаються більш південними, ніж звичні для більшості огірки і помідори. Сьогодні поговоримо про популярному гібриді «Епік F1» від голландських селекціонерів з агрофірми «Seminis», який ламає звичні стереотипи. Далеко не кожен російський дачник вирішується посадити в теплиці баклажани або болгарські перці

Читають на Дача6.ру:

Опис і характеристики

Даний ранньостиглий гібрид відрізняється хорошою зав'язування плодів. Кущі компактні, їх висота не перевищує 90-100 см. Габітус прямостоячий. Перший урожай дозріває орієнтовно через 60-64 дня після посадки насіння.

Щільні темно-фіолетові плоди мають овальну (каплевидную) форму. Поверхня глянцева. Типові габарити - 10x20 см. Маса - до 300 г (середня вага - від 220 до 230 г). Забарвлення однорідної м'якоті - кремово-білий. Повноцінні насіння відсутні. Смак класичний, без гіркоти. Застосування - всі традиційні для цієї культури види домашньої кулінарії і переробки.

Серед ключових переваг - комплексна стійкість до характерних захворювань культури, зокрема, до вірусу тютюнової мозаїки.

↑ до змісту ↑

Вирощування і догляд

Баклажани «Епік F1» воліють легкі родючі грунти, багато заправлені органікою. Місце посадки повинно бути добре освітлено сонцем і надійно захищене від вітру.

Тривала спека, що супроводжується підвищенням денної температури понад +30 C, а також тривале похолодання призводить до пригнічення рослин, що відбивається в скиданні ними квіток і зав'язі.

Насіння сіють на розсаду, вже починаючи з кінця лютого і аж до середини березня. Кращого за все для посадки підійдуть невеликі горщики діаметром близько 8 см. Пікіровку проводити не потрібно.

Підросли розсада готова до висадки під плівкові укриття або в теплицю в травні, коли температура грунту підніметься вище +13 C.

Обов'язкова підв'язка до вертикальної опори. Рекомендується вирощування на шпалерах і вертикальних тросах в парниках, теплицях і ОГ.

Догляд полягає в регулярних поливах, прополка, розпушування та підживлення з урахуванням наступних принципів:

  • Для поливу використовуйте тільки теплу попередньо відстояну воду з температурою від +25 до +30 C.
  • Намагайтеся, щоб вода не потрапляла на листя рослини, поливайте строго під корінь.
  • Після закінчення поливу або після дощу рекомендується виконати розпушування поверхні. Процедура поліпшить повітрообмін біля коріння і стоятиме на перешкоді утворенню поверхневих земляних корок.
  • Щоб урожай радував, на що сформувалися кущах залишайте тільки найсильніший і розвинений втечу, а бічні прирости своєчасно видаляйте.
  • Рясність поливів слід збільшити в момент активного плодоутворення.

Частина проблем з доглядом зніме мульчування навколишнього поверхні торф'яної крихтою.

↑ до змісту ↑

Відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама