Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баклажани - посадка, вирощування і догляд

Баклажани - посадка, догляд і вирощування Баклажани - посадка, догляд і вирощування. Баклажани належать до сімейства пасльонових. У плодах їх містяться мінеральні солі кальцію, фосфору, заліза та ін., А також різні види цукрів; вітамінів мають мало. З плодів баклажанів готують консерви: соте, ікру, фаршировані баклажани; їх заготовляють сушеними, маринованими і солоними.

Баклажани - рослини теплолюбні і вологолюбні. При температурі 20-30 градусів у вологому грунті сходи їх з'являються на 6-8-й день, а при температурі 13-14 градусів - тільки на 18-25-й день. Оптимальна температура для їх росту і розвитку в межах 20-30 градусів. При температурі 13 градусів ріст припиняється.

У центральній смузі Росії баклажани можна вирощувати за умови посадки у відкритий грунт розсади у віці 65-75 днів, і бажано горшечной, так як вона дуже погано переносить пересадку.

На півдні середньої смуги Росії баклажани добре ростуть на різних грунтах, крім глинистих, солонців, кислих і з високим рівнем стояння грунтових вод. У центральній смузі кращі грунти - чорноземи, суглинки, супіщані і піщані з великим вмістом органічних речовин.

Ділянка підбирають добре прогрівається, розміщувати баклажан можна на одній ділянці з помідорами і перцем. Попередник - баштанні, бобові, а також морква, рання капуста, цибуля. Після овочевих культур - ботанічних родичів - баклажан можна повертати на старе місце не раніше ніж через 3 4 роки.

Кращим органічним добривом для баклажанів вважається перегній. Обов'язковою умовою для отримання високих врожаїв є регулярне забезпечення водою.

Дбайливий городник перекопують під цю культуру ділянку з осені, а як весна - рихлить землю на глибину 10- 12 см (на важких грунтах необхідна перекопування). У посушливу весну дають вологозарядковий полив (40-60 л на 1 м²).

Баклажан чуйний на органічні добрива. Під нього вносять перепрілий гній або перегній в дозі 2-6 кг на 1 м². З мінеральних добрив на грунтах вологих субтропіків найбільш ефективні азот і калій, а щ чорноземах і на заплавних грунтах - азот і фосфор.

Органічні, фосфорні, калійні і одну третину азотних добрив вносять восени або в передпосівний обробіток грунту, іншу частину азоту - при підгодівлі, що проводяться в період масового зав'язування і формування плодів. Зазвичай добрива вносять врозкид по всій ділянці. Іноді вносять місцево - в борозни або лунки. В останньому випадку дози добрив зменшують відповідно в 2 і 4 рази.

Баклажани висівають одночасно з розсадою помідорів і перців. Садять розсаду баклажанів трохи глибше, ніж вона росла в парниках, відстань між рядами 60-80 см і в ряду 35-40 см. У центральній смузі Росії розсаду баклажанів слід висаджувати на гребені, спрямовані із заходу на схід, при такій посадці рослини отримують більше тепла.

Готова до висадки розсада баклажана повинна мати добре розвинену кореневу систему і висоту 10-12 см, при 5 7 листках.

Перед посадкою ділянку розмічають і роблять лунки, іноді нарізають посадочні борозни. Схема посадки зазвичай стрічкова дворядкова з відстанню між стрічками 80-90 см, між рядами в стрічці 45- 50 см, між рослинами в рядку 25-30 см. Іноді застосовують рядовий спосіб посадки з міжряддями 70 см і відстанню в ряду між рослинами 30-40 см, іноді квадратно гніздовим за схемою 70X70 см при двох рослинах у гнізді.

Підготовлені лунки (або борозни) радимо рясно полити (до 2-3 л в лунку), відразу ж у вологий грунт висадити розсаду і лунки (борозни) закрити сухою землею. Це забезпечить хорошу приживлюваність розсади. Через кожні 2 3 дні провести післяпосадкового додаткові поливи і при необхідності підсадити рослини.

Після посадки баклажани зазвичай поливають і присипають сухою землею. На півдні середньої смуги Росії, де баклажани, як правило, вирощуються при штучному зрошенні, полив за сезон повторюють 8-10 разів з наступним розпушуванням грунту. Норми внесення добрив такі ж, як і під помідори.

Подальший догляд за рослинами включає розпушування і прополки, боротьбу зі шкідниками та хворобами, поливи та підживлення.

Баклажан може скидати частина бутонів, квіток, зав'язей. Масове їх опадання спостерігається при нестачі тепла навесні і надміру високих температурах в літній період, що знижує врожайність рослин. У звичайні роки опадання пов'язано з недостатністю харчування і водопостачання рослин. Знизити збитки від цього явища можна, лише забезпечуючи оптимальний поливний режим і умови харчування.

З огляду на високу вимогливість баклажана до вологості грунту, особливу увагу приділяють поливу. Проводять їх регулярно через кожні 7- 12 днів (до 12 поливів за сезон), що дозволяє підтримувати рівномірне зволоження кореневого шару грунту Поливають такими дозами, щоб промачівают грунт на глибину 30-40 см до плодоношення і до 50 см в період плодоношення.

Крім основного внесення добрив, в період вегетації проводять 2-3 підживлення рослин баклажана, в основному азотними добривами. "Першу підгодівлю проводять на початку масової бутонізації, другу - перед масовими зборами, третю - після масових зборів, в період утворення плодів на бічних пагонах. При кожній підгодівлі вносять 100-300 г на 10 м² в сухому або рідкому вигляді.

Систематично, поки не зімкнуться ряди рослин, до 5 разів проводять культивацію (ручне розпушування) міжрядь з прополкою в рядках. На присадибних ділянках і колективних городах це основний спосіб боротьби з бур'янами на посадках баклажана.

Пасинкування баклажанів не виробляють.

Плоди баклажанів на продовольство прибирають вибірково після цвітіння у віці 25-40 днів. До цього терміну плоди баклажанів досягають 50-100 г і більше (залежно від сорту). М'якоть в цьому віці ніжна, насіння м'які. Плоди зрізають ножем, обов'язково з плодоніжкою. Збір повторюють через 5-6 днів. Пошкоджені плоди збирають окремо для першочергового використання в їжу. Восени до настання заморозків виробляють суцільну збирання врожаю.

Ще статті про вирощування і агротехніку баклажанів можна знайти в розділі "" нашого сайту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама