Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Урожай перцю і баклажанів - коли збирати і як правильно зберігати

  1. Як зберегти хороший урожай перцю
  2. Зберігання перцю в ящиках
  3. Зберігання перцю разом з кущем
  4. Замороження перцю
  5. Як засушити перець
  6. Пересадка в горщик
  7. Як зберегти хороший урожай баклажанів
  8. Зберігання баклажанів в ящиках
  9. Замороження баклажанів
  10. Як засушити баклажани

Збір врожаю перцю і баклажанів - це півсправи. Важливо ще зуміти його зберегти. Про те, як це зробити, читайте нижче.

Перець і баклажани знімають з куща в кінці літа. Їх необхідно зрізати секатором разом з плодоніжкою, в цьому випадку ви не пошкодити стебло, а урожай буде зберігатися довше.

Якщо ви не плануєте відразу ж вживати болгарський перець в їжу, а хочете зберегти його подовше, плоди необхідно знімати з куща в стадії технічної стиглості, коли вони вже досягли нормальних розмірів, але не дозріли до характерного для сорту кольору. Болгарський перець для заготівлі насіння, а також гострий перець збирають виключно в стадії біологічної стиглості, коли плоди володіють всіма характерними для даного сорту ознаками, найбільш помітним з яких є колір.

Баклажани вимагають пильного спостереження. Якщо протягом тижня баклажан не змінив свого розміру, досвідчені городники рекомендують натиснути на нього пальцем. М'якоть повинна бути щільною і пружною. У плода, який досяг технічної стиглості, на шкірці, як правило, ненадовго з'являється вм'ятина, але потім шкірка повинна повернутися в початкове положення. Якщо шкірка не прогнулася, ймовірно, баклажан не дозрів, а якщо не випросталася, швидше за все, овоч перезріло.

Зазвичай першими дозрівають нижні плоди. Їх необхідно своєчасно знімати, щоб вони не заважали росту інших баклажанів, споживаючи живильні речовини.

Баклажан в стадії біологічної стиглості має пухкої м'якоттю. Такі баклажани підходять для заготовки посадкового матеріалу.

Як зберегти хороший урожай перцю

Існує кілька способів зберігання болгарського і гострого перцю після збору врожаю. Свіжий перець зберігається близько 2-х місяців при температурі від 0 до -2 ° С і вологості 80-90%. Але його також можна "зберігати" на кущі, засушувати і заморожувати.

Зберігання перцю в ящиках

Найпоширеніший спосіб зберігання перцю - в ящиках. Для того щоб плоди не стикалися один з одним, їх обертають папером, упаковують в целофанові пакети з отворами для вентиляції або пересипають тирсою. У такому вигляді перець може зберігатися до декількох місяців. При цьому все одно не виключено гниття окремих плодів, тому доведеться час від часу заглядати в ящик.

Зберігання перцю разом з кущем

Це, мабуть, найоригінальніший спосіб зберігання. Кущ перцю разом з плодами висмикують або викопують з землі і підвішують догори корінням в підвалі, коморі або на балконі. Городники стверджують, що в такому положенні перець довго не піддається гниттю.

Замороження перцю

Болгарський перець нарізають кубиками або смужками і заморожують, щоб холодною зимою додавати його в супи, рагу та інші апетитні страви.

Також можна заморожувати перець цілком, попередньо відрізавши плодоніжки і очистивши його від насіння. Досвідчені господині радять перед цим опустити плоди в окріп на кілька секунд, а потім вставити їх один в одного. Так перець займе значно менше місця в морозильній камері. Але якщо ви перетримаєте перець в окропі, він розм'якне, і всі ваші старання на грядці не матимуть ніякого сенсу. Тому не опускайте весь урожай в окріп одночасно, поекспериментуйте на одному плоді.

Для того, щоб перець зберіг свої основні властивості, найкраще вдатися до так званої "шокової заморожування", приблизно на годину опустивши температуру в морозильній камері до мінімуму. Важливо пам'ятати, що перець не можна розморожувати декілька раз. Тому краще упаковувати його в окремі пакети або коробочки для заморожування невеликими партіями.

Як засушити перець

Перець нарізають на вузькі смужки і відправляють в сушарку або духовку. Також можна розкласти або повісити його на сонячному балконі, де він висихає в середньому за 4 дні. Такий перець можна зберігати в банках всю зиму, регулярно відкриваючи кришку, щоб не допустити утворення цвілі.

Пересадка в горщик

Деякі городники перед настанням холодів просто пересаджують перець в горщик разом із грудкою землі. Як правило, там він зберігає свою декоративність і продовжує вегетацію.

Як зберегти хороший урожай баклажанів

На жаль, ранні та середньостиглі сорти баклажанів не здатні зберігатися до зими. Але у пізніх сортів є на це всі шанси. В середньому баклажани досягають технічної стиглості через 25-40 днів після цвітіння (в залежності від сорту).

Зберігання баклажанів в ящиках

Перед тим як відправити овочі на зберігання, їх потрібно потримати в темному приміщенні близько двох тижнів, а потім оглянути. На баклажанах, придатних для зберігання, не повинно бути пошкоджень, а на плодоніжки - гнилі або цвілі.

Як правило, баклажани не миють, а просто протирають сухою тканиною, укладають в ящики (в один шар), перекладаючи папером або соломою, і відправляють в темне прохолодне місце. Також можна пересипати баклажани тирсою або укрити мішковиною.

Зберігати баклажани на світлі не рекомендується, так як в цьому випадку в них утворюється соланін, який шкідливий для людини і наділяє овочі гіркотою.

Замороження баклажанів

Для зберігання можна ненадовго відправити нарізані баклажани в духовку, а потім заморозити.

Досвідчені господині стверджують, що якщо заморожувати баклажани без запікання, вони втрачають частину смаку і аромату.

Як засушити баклажани

Якщо ви пропустили час збирання врожаю, і баклажани переспіли, можна спробувати їх засушити. Зробити це нескладно. Досить просто нарізати баклажани на смужки або кільця і ​​розкласти або підвісити на сонці.

Зазвичай баклажани висихають за 3-5 днів. Якщо у вас є електросушарка, клопоту буде ще менше. При температурі 50 ° С овочі будуть готові через 6-7 годин.

Перед тим як додавати сушені баклажани в різні страви, їх необхідно вимочувати у воді протягом двох годин.

Найнадійніший, перевірений часом спосіб зберігання перцю і баклажанів - це консервація:

7 оригінальних рецептів консервування перцю на зиму. Здивуйте рідних!

Лечо з баклажанів

Консервований перець з начинкою

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама