Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Флористичні символи англомовних країн

  1. Флористичний символ Англії
  2. Флористичний символ Шотландії
  3. Флористичний символ Уельсу
  4. Флористичний символ Ірландії
  5. Флористичний символ Канади
  6. Флористичні символи Австралії і Нової Зеландії
  7. Флористичний символ Сполучених Штатів Америки
  8. наступні статті

Немає часу прочитати статтю зараз? Прочитай її у вільний час в улюбленій соцмережі - клацай на кнопки нижче!

Прочитай її у вільний час в улюбленій соцмережі - клацай на кнопки нижче

У російську мову слово "символ" прийшло з давньогрецької мови і має кілька значень. Найчастіше під символами маються на увазі розпізнавальні прикмети, умовні знаки певних понять, явищ, ідей.

Природні символи відображають різноманіття світу природи тієї чи іншої країни, а поняття "національний" квітка зародилося навіть раніше, ніж з'явилися прапори і герби держав. Напевно, немає країни, яка не мала б власного рослини-символи. Давайте познайомимося з символами англомовних країн.

Флористичний символ Англії

Символом Англії є червона троянда Символом Англії є червона троянда. Чому ж саме червона троянда? Щоб відповісти на це питання, звернемося до історії країни.

У 1455-1485 рр. в Англії йшла феодальна боротьба за англійський престол ( "Війна Червоної та Білої троянд") між двома лініями королівської династії Плантагенетів - Ланкастерской (в гербі у них була червона троянда) і Йоркської (в гербі - біла троянда), яка завершилася весіллям Генрі VII з роду Ланкастерів і принцеси Єлизавети, доньки Едуарда IV з роду Йорків. Кривава війна закінчилася, а червона троянда стала не тільки символом примирення, а й національною квіткою Англії.

Флористичний символ Шотландії

Символом шотландії є чортополох Символом шотландії є чортополох. Але як бур'ян може стати символом?

І знову звернемося до історії країни. Одного разу на сплячих шотландців збиралися напасти вікінги, однак, один з нападників настав на чортополох. Його крик розбудив сплячих шотландців, і вони дали відсіч ворогам. Бур'ян, який врятував життя цілого народу назвали "Будяками-хранителем" і зробили символом Шотландії.

Флористичний символ Уельсу

У Уельсу цілих два флористичних символу - жовтий нарцис і цибулю-порей, і обидва вони пов'язані з ім'ям святого Девіда У Уельсу цілих два флористичних символу - жовтий нарцис і цибулю-порей, і обидва вони пов'язані з ім'ям святого Девіда. Відповідно до одного з переказів Девід кілька років харчувався тільки хлібом і диким цибулею-пореєм. Інша ж легенда розповідає, що одна з битв проти саксів відбувалася на цибульному полі. Під час цієї битви святий Девід закликав своїх солдатів прикріпити до шоломів цибулю-порей, щоб можна було відрізнити своїх від ворогів. А 1 березня, у свято святого Девіда, починають цвісти жовті нарциси.

Флористичний символ Ірландії

Флористичним символом Ірландії є трилисник, який пов'язують з ім'ям святого Патріка Флористичним символом Ірландії є трилисник, який пов'язують з ім'ям святого Патріка. Згідно з легендою святий пояснював людям поняття Святої Трійці саме за допомогою конюшини: так само як три листи можуть рости від одного стебла, так і Бог може бути єдиний в трьох особах. Трилисник також став символом Дня Святого Патрика.

Флористичний символ Канади

Символом Канади є цукровий клен, який росте в районі Великих озер і на території Східної Америки Символом Канади є цукровий клен, який росте в районі Великих озер і на території Східної Америки. Перша письмова згадка про кленовому листі як символі відноситься до 1760 році. В кінці 1830-х років баптистський суспільство Св. Іоанна в Квебеку прийняло в якості символу свого суспільства кленовий лист. Його-то і несли канадці в якості національного символу на зустрічі з принцом Уельським, коли він в 1860 році вперше відвідав Канаду. Офіційно кленовий лист став національним символом Канади в 1965 році, з тих пір він зображений на прапорі країни.

Флористичні символи Австралії і Нової Зеландії

Флористичні символи Австралії і Нової Зеландії

Флористичний символ Австралії - золота акація, найбільш поширений вид рослини в країні.

У Новій Зеландії ціатея срібляста (папортник) є неофіційними, але широко визнаним флористичним символом.

Флористичний символ Сполучених Штатів Америки

У жовтні 1985 року флористичним символом США згідно з резолюцією Сенату стала троянда У жовтні 1985 року флористичним символом США згідно з резолюцією Сенату стала троянда. А 20 листопада 1986 року президент Рейган випустив прокламацію номер 5574 "Роза - національна флористична емблема Сполучених Штатів Америки".

Однак, крім цього, свій флористичний символ має кожен з 50 штатів США.

Назва штату Флористический символ Айдахо дикий жасмин Айова шипшина Алабама камелія Вісконсіс фіалка Гаваї гібіскус Делавер квітка персика Джорджія троянда Аляска незабудка Арізона кактус Арканзас квітка яблуні Західна Вергіні рододендрон Іллінойс братки Індіана півонія Каліфорнія ешшольція каліфорнійська Вайомінг ястребинка Вашингтон рододендрон Вермонт луговий конюшина Віргінія квітка кизилу Канзас соняшник Кентуккі золотарник Колорадо водозбір Коннектикут кальмія Міссісіпі магнолія Міссурі боришнік Мічиган квітка я Блонях Монтана Льюїз Луїзіана магнолія Массачусетс сон-трава Міннесота орхідея Нью Хемшір бузок Нью-Джерсі пурпурна фіалка Нью-Йорк троянда Нью-Мексико юка Мен соснова шишка Меріленд мальва Небраска золотарник Невада полин Род-Айленд фіалка Північна Дакота шипшина Північна Кароліна квітка кизилу Тенессі ірис Огайо гвоздика Оклахома омела Орегон квітучий виноград Пенсільванія кальмія Техас люпин Флорида квітка апельсинового дерева Південна Дакота сон-трава Південна Кароліна жасмин Юта калохортус

Рекомендую вивчати англійську мову онлайн з репетитором у нашого партнера.
Кликни по банеру нижче і запишись на безкоштовний початковий урок.
↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓



Стаття виявилася корисною? Кликни на кнопку нижче і збережи її собі в соцмережі;)



наступні статті

Президенти США по порядку (список)

Прапори англомовних країн

Великобританія. Great Britain

Чому ж саме червона троянда?
Але як бур'ян може стати символом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама