Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вішалка і столик з гілок дерева, як зробити?

Гілки дерев часто використовують дизайнери в інтер'єрі будинку. Найпростіше з них можна зробити вішалку, обрізавши і скріпивши якимось оригінальним чином. Вішалки з гілок можуть бути самих різних конструкцій, наскільки дозволить ваша багата фантазія. І найголовніше, саме такий інший вже ні у кого не буде.
Відповідний матеріал - гілки груші, яблуні, шовковиці, клена, береста. Ці породи мають гарну текстуру і деревина досить міцна, а до того ж матеріал дармової і знайдеться майже на кожній дачі. Можна використовувати і інші породи дерева, але результат не завжди виходить задовільний.
Гілки дерев часто використовують дизайнери в інтер'єрі будинку
Для виготовлення вішалки знадобляться наступні інструменти і матеріали: надійні сухі гілки (діаметр не менше 2 см), ножівка з дрібними зубами, дерев'яна дошка або кругляк - 15х45 см (розмір береться за бажанням), наждачний папір (середньої зернистості), лак по дереву ( краще прозорий), пензлик, шурупи (з урахуванням по 2-3 шурупа на кожну гілку), дриль і спеціальне кріплення для полиць (настінний).
Вирізаємо гачки з гілок, обробляємо їх, так як показано на фото, і прикріплюємо до дошки, або до кругляку, за допомогою саморізів з тильного боку. Там же, з тильного боку, кріпимо спеціальне кріплення, такий як для полиць, щоб можна було повісити вішалку на 2 шурупа, вертикально, як на фото, або горизонтально, якщо вішалка іншої конструкції.
Гачки з гілок потрібно розташувати на дошці приблизно на однаковій відстані відносно один одного. Має вийти бажане вами розташування. Всі виступи, нерівні краї спилов і інші шереховатості необхідно зашліфувати наждачним папером. Використовуючи дриль, потрібно просвердлити 2-3 отвори в дошці і в гачках з гілок, з тильного боку, але не наскрізь, а так щоб загвинтити шурупи і не розколоти сам крючек.
Збираємо вішалку, де треба, ще подшліфовуем, і далі її треба покрити лаком, в 2-3 шари. Після висихання 1 шару, дуже дрібної наждачкою треба прибрати ворс, а після другого шару - лакову поверхню можна відполірувати грубим сукном. Лак краще використовувати прозорий (яхтовий, Пінотекс і т. П.).
А ось інша конструкція вішалки з гілок, на стійці. Вона теж зібрана з декількох частин, але підігнана так, що ніби-то це цільне дерево.

Як бачите, своїми руками можна робити унікальні речі, і не тільки вішалки, а й столики, стільці, поличні, рамки для фотографій або картин, і багато чого ще.

Ось так, навіть обрізані гілки, які багато викидають, можуть стати оригінальними елементами вашого інтер'єру. Головне проявляти фантазію і виділяти для подібних занять трошки часу. Бажаю успіхів у вашій творчій діяльності!

Віктор Донський
www.masteru.org.ua

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама