Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення воріт гаража

  1. Моделі сталевих воріт для гаража від «Заводу тисячу дев'ятсот дев'яносто п'ять»

Будь-яке металевий виріб, вироблене в заводських умовах, може включати в себе утеплювач. Незважаючи на це, нерідко необхідність утеплити конструкцію виникає вже в ході її експлуатації. Утеплити самостійно можна вхідні двері або, наприклад, гаражні ворота . Щоб зберігати автомобіль в гаражі взимку, потрібно створити там температурні умови в межах 5-10 градусів Цельсія. При більш високій температурі машина буде покриватися потом. Волога стане причиною появи на металі іржі. Також в приміщенні потрібно забезпечити приплив повітря з розрахунку 180 куб. м на годину на один транспортний засіб. В утепленому гаражі, де створено комфортний мікроклімат, можна буде не тільки зберігати автомобіль, але і проводити слюсарні та ремонтні роботи.

Перед утепленням гаража потрібно насамперед вибрати матеріал, який буде застосовуватися для цих цілей Перед утепленням гаража потрібно насамперед вибрати матеріал, який буде застосовуватися для цих цілей. Так, ворота і сам гараж можна утеплити пінопластом. Цей недорогий матеріал кріпиться до поверхні пластмасових цвяхів. Пінопласт стійкий до вологості і цвілі. При його виробництві використовують антипірен - речовина, що сприяє самозагасання матеріалу при виникненні пожежі. Пінопласт має бюджетну ціну, він простий в монтажі.

Також для утеплення вхідних дверей в гараж застосовується мінеральна вата. Її виготовляють з базальтових порід або шляхом переробки відходів металургійних підприємств. Мінвата складається з тонких волокон, які мають низьку теплопровідність. Вона не горить і добре зберігає тепло. Особливістю мінвати є те, що вона вимагає захисту від води. Тому її потрібно покрити спеціально призначеної для цього плівкою або фольгою.

Для утеплення воріт можна використовувати пінополіуретан. Його можна легко нанести на поверхню конструкції шляхом розпилення з аерозольного ємності. Матеріал не пропускає вологу і холод і має тривалий термін служби.

Моделі сталевих воріт для гаража від «Заводу тисячу дев'ятсот дев'яносто п'ять»

Утеплення гаражних воріт своїми руками

Перед утепленням воріт гаража слід нанести на метал антикорозійний склад (в разі, якщо така обробка не проведена виробником). Сам утеплювач потрібно приклеювати до листів впритул, щоб не було прошарків повітря. Перед цим до виробу кріпиться дерев'яний каркас. Попередньо його потрібно заґрунтувати, що допоможе вберегти дерево від грибка. При використанні для утеплення воріт пінопласту або пінополістиролу листи утеплювача скріплюють спеціальним клеєм в балонах. Такий клей містить монтажну піну, він добре зв'язує частини воріт з утеплювачем. Потрібно, щоб клей був водостійким.

Щілини, які з'являться на стиках листів, потрібно закрити герметиком або клоччям Щілини, які з'являться на стиках листів, потрібно закрити герметиком або клоччям. Після ущільнення матеріалу виконують обшивку, в якості якої використовуються тонкі дошки. Не варто застосовувати гіпсокартон, це важкий і крихкий матеріал. Схожим чином ворота утеплюють мінеральною ватою. Спочатку до воріт кріпиться каркас-решітка з дерева. Потім внахлест укладається утеплювач. Зміцнюють матеріал поліетиленовою плівкою.

Більш трудомісткий процес являє собою утеплення конструкції базальтової плитою. Готують поверхню, очищаючи її від іржі і бруду. Потім з дерев'яних брусків роблять раму для ізолюючого матеріалу. Її розміри повинні збігатися з розмірами самої вати. Базальтову плиту загортають в пенофол, який буде запобігати появі конденсату в зимовий час. Конструкцію потрібно обробити антигрибковим розчином. Утеплювач кріплять до рами за допомогою дюбелів. Ворота можна обробити євровагонкою для естетичного зовнішнього вигляду.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама