Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кухня кольору венге: 50 кращих ідей для кухонного гарнітура на фото

  1. Темні відтінки для створення контрастного інтер'єру
  2. Шоколадні тони для теплої атмосфери кухні
  3. Незвичайні відтінки і текстури деревини для кухонної меблювання

Назва «венге» походить від назви африканської деревини - одного з найцінніших і дорогих матеріалів в світі. З деревини венге виготовляють елітні меблі, двері, паркетні покриття і невеликі архітектурні та конструктивні форми. Африканська деревина славиться свій міцністю, довговічністю, незвичайної текстурою, і перш за все, оригінальним забарвленням, який і сформував трен застосування кольору в оформленні інтер'єрів. Мода на колір венге давно підкорила країни Європи і Америки, тепер відомий відтінок стає неймовірно популярним і в Росії. У сучасних інтер'єрах застосування різних відтінків кольору венге б'є всі рекорди в якості основи для виробництва корпусних та вбудованої техніки. Кухонний дизайн не залишився в стороні, варіантів цікавих проектів облаштування кухні за допомогою одного з відтінків венге маса, потрібно тільки знайти свій тон і визначитися з кількістю такого непростого кольору в інтер'єрі кухонного приміщення.

Кухонний дизайн не залишився в стороні, варіантів цікавих проектів облаштування кухні за допомогою одного з відтінків венге маса, потрібно тільки знайти свій тон і визначитися з кількістю такого непростого кольору в інтер'єрі кухонного приміщення

Людям, для яких колір венге стає пріоритетним для оформлення власного житла, притаманні такі якості, як строгість, лаконічність, стриманість, консерватизм і перфекціонізм. Кімнати, оформлені за участю кольору венге, справляють враження стабільності, сталості та строгості. Відчуття аристократичної брутальності, підкреслено чоловічого характеру не залишає в дизайн-проектах кухонь, меблювання яких створена в одному з відтінків венге. Ні в одному з можливих тонів цієї африканської кольору немає нічого жіночого, солодкого або милого, венге - жорсткий, але при цьому зовсім ненав'язливий.

Колір венге вельми неоднозначний, має складну структуру. Деякі порівнюють його відтінки з гірким шоколадом. Інші відносять до більш чорному спектру, але з легким серпанком. Якщо розглядати поверхню африканської деревини під лупою, то можна побачити ледь помітні золотаві прожилки, які наділяють матеріал легким, ледь помітним світінням. Серед відтінків венге можна виділити наступні:

  • кавовий;
  • шоколадний;
  • темно коричневий;
  • темно-фіолетовий з відтінком гіркого шоколаду;
  • практично чорний з легкої інтеграцією сіро-коричневого.

кавовий;   шоколадний;   темно коричневий;   темно-фіолетовий з відтінком гіркого шоколаду;   практично чорний з легкої інтеграцією сіро-коричневого

Як бачите, все відтінки венге досить темні і важкі. Облаштувати повністю інтер'єр в тонах венге і не занурити кімнату в темному досить складно. Колір венге рекомендується застосовувати дозовано і в поєднанні зі світлими тонами з біло-бежевій групи. Якщо ви хочете отримати теплу, затишну атмосферу кухні, то використовуйте в якості кампанії для венге такі кольори як світло-бежевий, персиковий, молочний. Для створення контрастного інтер'єру поєднання венге і білого кольору стане ідеальним варіантом.

Для створення контрастного інтер'єру поєднання венге і білого кольору стане ідеальним варіантом

Справжня африканська деревина венге коштує недешево, меблі з неї виготовлена ​​в даний час не всім по кишені, але якісна імітація виглядає настільки ідентично, що не поступається за красою природного матеріалу. Якщо ж ви купуєте натуральний продукт, то намагайтеся розташовувати меблі з венге таким чином, щоб прямі сонячні промені не потрапляли на поверхні, колір схильний до вигоряння і буде світлішати з часом.

Якщо ж ви купуєте натуральний продукт, то намагайтеся розташовувати меблі з венге таким чином, щоб прямі сонячні промені не потрапляли на поверхні, колір схильний до вигоряння і буде світлішати з часом

Практично в кожному будинку, за невеликим винятком присутні коричневі відтінки в інтер'єрі. На темному, природному кольорі грунтується класичний стиль і його відгалуження, сучасні стилістики, такі як хай-тек, наприклад, теж беруть за основу використання темного кольору деревини в поєднанні зі сталевим блиском. Колір використовується для обробки, в якості матеріалу для виготовлення меблів, декору і аксесуарів. Теж саме стосується і кухонних приміщень. Не тільки меблевий гарнітур може бути представлений в одному з відтінків венге - підлогове покриття, двері, обідня група, рами дзеркал або частини освітлювальних приладів можуть бути виконані в темному кольорі. Колір венге присутній, як правило, в матових поверхнях, адже саме так можна передати респектабельність і брутальність структури.

Колір венге присутній, як правило, в матових поверхнях, адже саме так можна передати респектабельність і брутальність структури

Темні відтінки для створення контрастного інтер'єру

Колір венге ніби дисциплінує простір навколо себе, йому йде строгість і чітка геометрія, все стильно, просто, але при цьому респектабельно. Ні для кого не секрет, що настільки темні відтінки венге підходять для просторих приміщень кухонь. Бажано розбавляти монолітні кухонні гарнітури значних розмірів фурнітурою, використанням скляних вставок в матовому або прозорому варіанті виконання. Тоді весь меблевий ансамбль буде виглядати легше і привабливіше.

Поєднання темного венге і білого відтінку - класичний контраст для сучасних інтер'єрів кухонних просторів. На тлі білої обробки стін венге виглядає ще ефектніше, а білосніжні поверхні в глянсовому виконанні буквально світяться на його тлі. Досить додати пару яскравих предметів декору, щоб отримати сучасний, практичний і красивий дизайн кухонного приміщення.

Майже чорний венге на матових поверхнях і білосніжний, холодний глянець - розкішне поєднання для сучасного дизайну кухні. Масштаб і респектабельність, контраст і стиль - все в цьому просторі створює відчуття стабільності. Строгості і перфекціонізму.

Строгості і перфекціонізму

Темні тони венге в поєднанні з молочно-білим, бежевим і світло-пісочним відтінками створюють неймовірно затишну і приємну атмосферу в кухні. Природа все вже придумала за нас, нам потрібно лише спостерігати за квітами, їх поєднаннями і застосовувати в оформленні власних осель.

Природа все вже придумала за нас, нам потрібно лише спостерігати за квітами, їх поєднаннями і застосовувати в оформленні власних осель

Спробуйте «зігріти» інтер'єр, в якому присутній колір венге в якості основи меблевого ансамблю дерев'яними стільницями. Продублюйте ті теплий відтінок, наприклад, в текстилі віконного оформлення і отримаєте гармонійний і затишний дизайн кухні.

Продублюйте ті теплий відтінок, наприклад, в текстилі віконного оформлення і отримаєте гармонійний і затишний дизайн кухні

Найпростіше надати теплоти контрастному, практично чорно-білому інтер'єру кухні - оформити підлогове покриття зі світлої або яскравої деревини і вибрати для облицювання кухонного фартуха теплі відтінки.

Найпростіше надати теплоти контрастному, практично чорно-білому інтер'єру кухні - оформити підлогове покриття зі світлої або яскравої деревини і вибрати для облицювання кухонного фартуха теплі відтінки

Темний венге часто використовується в приміщеннях з агресивним характером. Незважаючи на те, що в нашій країні прийнято вважати, що у кухні жіноче обличчя, її інтер'єр може бути досить жорстким, непохитним. У поєднанні з цегляною або кам'яною кладкою, відкритими конструкціями, стельовими балками та перекриттями, колір венге набуває ще більшої строгість і лаконічність.

У поєднанні з цегляною або кам'яною кладкою, відкритими конструкціями, стельовими балками та перекриттями, колір венге набуває ще більшої строгість і лаконічність

Наступна кухня - приклад того, що навіть в невеликий простір можна успішно інтегрувати меблі кольору венге з легким відтінком сірого. За рахунок світлих і теплих відтінків оздоблення стін і відмови від верхнього ярусу кухонних шаф на користь відкритих полиць, приміщення кухні не виглядає ваговито, темні поверхні не тиснуть на обстановку, а створюють цікавий контраст.

Надати акцентної яскравості кухонного приміщення, більшу частину якого займає меблевий гарнітур кольору венге, найлегше за допомогою барних стільців або міні-крісел. Яскраво-червоний тон шкіряної оббивки крісел неймовірно ефектно виглядає серед світлих і темно-коричневих поверхонь.

Для того щоб пом'якшити брутальність і строгість кольору венге в оформленні меблевого гарнітура, можна використовувати різні дизайнерські прийоми - розведення поверхонь скляними вставками, використання блискучої фурнітури, розміщення верхнього ярусу шаф на різних рівнях, щоб уникнути монолітності конструкції. Для додання м'якості всьому інтер'єру можна використовувати підвісні люстри цікавих форм, з плавними лініями і світлими тонами виконання. Яскраве і фактурне оформлення кухонного фартуха також сприяє різноманітності дизайну кухні.

Великі простору дозволяють використовувати відтінок венге не тільки для оформлення кухонних шаф, а й крісел обідньої групи, наприклад. Але важливо не перегнути палицю з темними тонами, можна додати світлу деревину в обробку приміщення або в якості матеріалу для обіднього столу, домігшись тим самим балансу між темними і світлими поверхнями.

Мінімалістське виконання кухонного гарнітура значних розмірів за допомогою кольору венге не так часто вдається побачити. Чи не кожен домовласник вирішиться на настільки прямолінійний і суворе використання не тільки темного відтінку венге і його контрастного поєднання з білою обробкою, але і настільки глухого, гладкого виконання фасадів шаф, що розташувалися від підлоги до стелі в досить великому приміщенні. Це варіант для сучасних консерваторів, що обожнюють практичний і функціональний мінімалізм з розмахом.

Це варіант для сучасних консерваторів, що обожнюють практичний і функціональний мінімалізм з розмахом

Цікавий спосіб створення збалансованої і гармонійної атмосфери в кухонному приміщення - повторення кольору венге кухонних шаф в строкатій обробці стін над робочими поверхнями.

Шоколадні тони для теплої атмосфери кухні

Теплі, темно-шоколадні тони венге відмінно поєднуються з мармуровими поверхнями, створюючи не тільки колірний, але і температурний контраст. Кам'яні поверхні надають приміщенню прохолоду, а шоколадний відтінок венге привносить природну теплоту. У невеликому кухонному просторі він відмінно виглядає в поєднанні з блиском хромованих аксесуарів і нержавіючої сталі побутових приладів.

«Шоколад» на білому тлі чудовий. Що зручно, при такому поєднанні, вам можна не думати більше ні про які колірних рішеннях, інтер'єр самодостатній і в доопрацюванні не потребує, далі його прикрасити може тільки присутність домочадців і гостей будинку.

Що зручно, при такому поєднанні, вам можна не думати більше ні про які колірних рішеннях, інтер'єр самодостатній і в доопрацюванні не потребує, далі його прикрасити може тільки присутність домочадців і гостей будинку

Для невеликих кухонних просторів колір венге краще використовувати тільки в якості основи для виконання меблевого гарнітура, в якому можна обійтися без верхнього ярусу кухонних шаф або обмежитися відкритими полицями. Також можна виконати фасади верхніх кухонних шаф в світлому кольорі. Білосніжна обробка, світле підлогове покриття, білі стільниці - все це допоможе темному відтінку венге виглядати ще більш ефектним, таким, що запам'ятовується.

Ще один приклад оформлення невеликої кухні в шоколадних відтінках венге, при яких приміщення виглядає затишним, привабливим і одночасно практичним. Велика кількість поверхонь з нержавіючої сталі і блискуча меблева фурнітура розбавляють атмосферу і надають інтер'єру наліт гламуру і шику.

Велика кількість поверхонь з нержавіючої сталі і блискуча меблева фурнітура розбавляють атмосферу і надають інтер'єру наліт гламуру і шику

На тлі темно-шоколадного відтінку венге прекрасно виглядають хромовані поверхні барних табуретів і дзеркальні плафони підвісних світильників. Від інтер'єру віє розкішшю і сучасним підходом до дизайну кухонних просторів.

Від інтер'єру віє розкішшю і сучасним підходом до дизайну кухонних просторів

Яскравий шоколадний тон венге, білі поверхні і рудий відтінок цегляної кладки - нетривіальне і запам'ятовується поєднання. Додайте до цього образу цілу композицію підвісних світильників з дзеркальними плафонами і отримаєте яскравий, сучасний дизайн кухні для прогресивних домовласників, які люблять комфорт і затишок.

Додайте до цього образу цілу композицію підвісних світильників з дзеркальними плафонами і отримаєте яскравий, сучасний дизайн кухні для прогресивних домовласників, які люблять комфорт і затишок

Якщо вам здається, що колір венге для оформлення всього кухонного гарнітура - це дуже темна атмосфера для кухні, то спробуйте використовувати для верхнього ярусу шаф світлий, пастельний відтінок. Таким чином, ви не тільки колірну палітру інтер'єру розбавити, то і візуально розширите простір, «піднімете» стелі кухонного приміщення.

Таким чином, ви не тільки колірну палітру інтер'єру розбавити, то і візуально розширите простір, «піднімете» стелі кухонного приміщення

Кухня кольору венге може бути теплою і затишною всупереч брутальної природі цього природного відтінку. Використовуйте шоколадний відтінків венге для кухонного гарнітура, теплий колір деревини для оформлення острова і зони для сніданків, а також рудий колоритний колір для сидінь барних табуретів - кухня в теплих тонах готова.

Використовуйте шоколадний відтінків венге для кухонного гарнітура, теплий колір деревини для оформлення острова і зони для сніданків, а також рудий колоритний колір для сидінь барних табуретів - кухня в теплих тонах готова

Незвичайні відтінки і текстури деревини для кухонної меблювання

Незвичайна текстура і відтінок матеріалу меблевого гарнітура і кухонного острова стали родзинкою інтер'єру кухні. Для посилення ефекту колір венге простежується і у виконанні барних стільців і навіть в оформленні кухонного фартуха.

Вельми дозоване застосування цікавого відтінку венге в білосніжній кухні створило приємний погляду контраст. Якщо нижня частина кухонного гарнітура виконується в кольорі, який значно темніше відтінку верхній частині, то не тільки меблі, але і все приміщення здається більше, просторіше.

У цій кухні-їдальні незвичайний відтінків венге змагається з неординарністю конструкцій. Напівкруглий кухонний острів-стійка став в прямому сенсі цього слова центром фокусування уваги. Навіть яскраві відтінки меблевої оббивки і обробки стін виступають лише тимчасовими акцентами.

Фіолет-бордовий відтінок, для якого створено венге, сам по собі є родзинкою інтер'єру. Кухонний гарнітур в такому кольорі виглядає дорого, стильно і благородно. А додавши в оформлення верхнього ярусу кухонних шаф вставки з матового скла, можна домогтися від виконання гарнітура ще й легкості, привабливості.

Темний венге з активною присутністю сірого відтінку в красивій текстурі деревини відмінно поєднується з кам'яною плиткою на підлозі кухні. А блиску і розкоші кухонного гарнітуру надає меблева фурнітура, мармурові стільниці та аналогічне виконання кухонного фартуха.

Різні за глибиною і тональності кольору венге в рамках однієї кухні - це вищий пілотаж. Поєднання з білосніжними поверхнями, блиском хрому і нержавіючої сталі, присутність гірчичного кольору в якості забарвлення дверей - все це працює відмінним супроводом благородних і глибоких тонів темного венге.

Поєднання з білосніжними поверхнями, блиском хрому і нержавіючої сталі, присутність гірчичного кольору в якості забарвлення дверей - все це працює відмінним супроводом благородних і глибоких тонів темного венге

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама