Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

NEWSru.com :: "Голубая луна": росіяни зможуть спостерігати унікальне "додаткове" повний місяць в ніч на 1 серпня (ФОТО)

По всьому світу в ніч з 31 липня на 1 серпня можна буде спостерігати унікальне астрономічне явище - незвичайне повний місяць, яке називають "блакитний місяць". Так прозвали 13-е повний місяць в році
Назва "блакитний місяць" природне явище отримало від англійського идиоматического вираження "оnce in a blue moon", що можна перевести як "неймовірно рідко"
Зате в російській поп-культурі вираз "блакитний місяць" міцно асоціюється з однойменною піснею Бориса Моїсеєва і Миколи Трубача

По всьому світу в ніч з 31 липня на 1 серпня можна буде спостерігати унікальне астрономічне явище - незвичайне повний місяць, яке називають "блакитний місяць". Так прозвали 13-е повний місяць в році - всього, як відомо, повний місяць на небі з'являється раз на місяць, повідомляє сайт NASA .

Гучне словосполучення "блакитний місяць" насправді не передбачає зміни відтінку у єдиного супутника Землі, хіба що недалеко від спостерігають буде викинутий вулкан або загоряться ліси. Під час 13-го повного місяця Місяць залишається такою ж попелясто-сірою, проте саме явище заслуговує на увагу, так як трапляється раз в 2,7 роки. Крім того, не у всіх широтах зазвичай його можна побачити.

На сайті Gismeteo відзначають, що поява у місяця блакитного відтінку є ще більш рідкісним явищем. Для досягнення такого оптичного ефекту атмосфера повинна бути замутнена попелом, пилом, димом або аерозолями. В результаті додаткового розсіювання місяць знаходить синьо-блакитний або пурпурно-фіолетовий колір.

Дійсно блакитний місяць можна було спостерігати, наприклад, в Канаді півстоліття тому. Восени 1950 року в провінції Альберта густий дим від тліючих торф'яних боліт поширився на південь і схід країни. Завдяки цьому місяць і навіть денне сонце придбали блідо-ліловий і блакитний відтінки, згадує журнал National Geographic .

Назва "блакитний місяць" природне явище отримало від англійського идиоматического вираження "оnce in a blue moon", що можна перевести як "неймовірно рідко". У російській мові схожих за змістом висловів немає, хіба що "після дощику в четвер", однак воно швидше має відтінок іронії і означає фактично "ніколи". Зате в російській поп-культурі вираз "блакитний місяць" міцно асоціюється з однойменною піснею Бориса Моїсеєва і Миколи Трубача.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама