Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ароматний розмарин в домашніх умовах

  1. Такий корисний розмарин: цінні властивості ароматного рослини
  2. Вирощування розмарину в горщику і догляд в домашніх умовах

квіти будинку - це завжди корисно для здоров'я і приємно для очей. А якщо на полицях поруч з азалій або фікусом ростуть ще різноманітні пряні трави, так взагалі відмінно! Справжній досвідчений квітникар знає, що на підвіконні можна виростити все, що душа забажає. Про це і піде мова в цій статті, адже присвячується вона ароматного розмарину. Сьогодні ж його часто купують в сушеному вигляді для використання в кулінарії. Однак мало кому відомо, що розмарин в домашніх умовах прекрасно приживається, а доглядати за ним простіше простого. Якщо обзавестися у себе вдома цій прекрасній травичкою, то більше не доведеться бігти в магазин за черговим пакетиком для Ваших кулінарних шедеврів.

фікусом

Розмарин вже давно вважається улюбленим пряно-ароматним рослиною європейців, а зараз він активно починає набирати популярність і в Україні. Італійські кулінари особливо люблять використовувати розмарин в своїх смачних стравах, які люблять безліч людей з різних куточків планети. Аромат розмарину навіть корисно просто вдихати в усі легені, а в період цвітіння він змінює свою «кулінарну» місію на декоративну, адже повністю покривається ніжними блакитними суцвіттями.

Аромат розмарину навіть корисно просто вдихати в усі легені, а в період цвітіння він змінює свою «кулінарну» місію на декоративну, адже повністю покривається ніжними блакитними суцвіттями

Читайте також: 5 натуральних добрив для кімнатних рослин

Такий корисний розмарин: цінні властивості ароматного рослини

Якщо вирощувати розмарин в теплому приміщенні, то листя його буду виділяти корисні речовини, що усувають шкідливі мікроорганізми навколо нас. Також в будь-якій кімнаті, де він росте, досить сильно зменшується кількість хвороботворних бактерій. Особливо корисно ставити горщик з цією рослиною в дитячій кімнаті, також як лаванду або м'яту.

Розмарин навіть додає в повітря приємний аромат Середземномор'я, ледве помітний, але дуже свіжий. Запах чимось нагадує хвойний, злегка солодкуватий. Лікарські властивості розмарину цінні на вагу золота:

  • Наукові дослідження довели, що ця рослина чудово знімає втому, а також усуває відчуття страху, неспокою і тривоги.
  • Ці прянощі володіє прекрасними тонізуючими властивостями, які у багато разів покращують роботу серця і кровообіг в тілі.
  • Лікарі рекомендують використовувати ефірна олія розмарину при застуді, грипі, а також для людей з поганою печінкою і слабкою пам'яттю.
  • Його аромат благотворно діє на органи дихання, покращуючи їх стан в кілька разів. Також розмарин не викликатиме алергію, наприклад, як деякі цитрусові.

Також розмарин не викликатиме алергію, наприклад, як деякі цитрусові

Вирощування розмарину в горщику і догляд в домашніх умовах

Щоб обзавестися цим корисним рослиною, купите розмарин в будь-якому садовому супермаркеті або візьміть у кого-небудь держак для розмноження. Виростити розмарин дуже легко, і досить знати найосновніші потреби для його успішного розвитку:

  • освітлення повинно бути дуже хорошим;
  • грунт краще використовувати легку і водопроницаемую;
  • часте провітрювання приміщення;
  • хороший дренажний шар в горщику.

освітлення повинно бути дуже хорошим;   грунт краще використовувати легку і водопроницаемую;   часте провітрювання приміщення;   хороший дренажний шар в горщику

У літній період краще вирощувати розмарин на балконі або лоджії. Свіже повітря зі зміною денної і нічної температури дуже благотворно впливає на пряна рослина. На щастя для квітникарів, розмарин не вимагає високого рівня вологості, тому чудово переносить посуху. Але все-таки рекомендуємо зрідка обприскувати його листочки водою, щоб очистити від бруду і пилу, підтримуючи його зовнішній вигляд.

Але все-таки рекомендуємо зрідка обприскувати його листочки водою, щоб очистити від бруду і пилу, підтримуючи його зовнішній вигляд

Восени розмарин краще перенести в приміщення, особливо в період різких заморозків, які дуже властиві цій порі року. Горщик необхідно поставити на південну сторону, простими словами - більш сонячну. Що стосується температури, то тут розмарин взагалі невибагливий, адже прекрасно себе почуває при звичайній кімнатній температурі, і навіть добре росте при прохолодній - близько 10-13 градусів. Полив повинен бути регулярним, але не рясним. Цвіте ароматна травичка на другий рік життя невеликими квіточками блакитного кольору.

Цвіте ароматна травичка на другий рік життя невеликими квіточками блакитного кольору

При необхідності гілочки розмарину можна трохи підстригти, але краще це робити навесні або в останній місяць літа. Але справжнім поціновувачам пряного аромату цієї рослини робити це зовсім необов'язково, адже гілочки все одно періодично відщипують для кулінарних шедеврів.

Але справжнім поціновувачам пряного аромату цієї рослини робити це зовсім необов'язково, адже гілочки все одно періодично відщипують для кулінарних шедеврів

Професійні кухарі додають мелені листочки розмарину в багато супи, салати, до м'ясних страв і грибам. Смак і аромат стає більш оригінальним, тому таке пряне диво обов'язково повинно бути в кожному домі!

Смак і аромат стає більш оригінальним, тому таке пряне диво обов'язково повинно бути в кожному домі

Компанія UFL завжди намагається радувати улюблених клієнтів корисними порадами і, звичайно ж, красивими квітами! Не забудьте порадувати близьку людину або другу половинку! достатньо лише замовити букет від наших кращих флористичних майстрів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама