Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лазерне гравірування двошарового пластику

Двошаровий пластик - це пластик спеціально призначений для гравіювання. Він складається з двох шарів. Верхній шар тонкий, він легко видаляється в процесі обробки променем лазера. Під ним відкривається інший, більш товстий шар контрастного кольору. Наприклад, якщо верхній тонкий шар чорний, а нижній товстий білого кольору, такий пластик використовується щоб отримати таблички з білими буквами на чорному тлі. У продажу є двошарові пластики з різними поєднаннями кольорових шарів, в тому числі і пластики з металізованої поверхнею.

Двошарові пластики виробляються різної товщини від 0,3 мм до 3,2 мм. Найпопулярніша товщина 1,6 мм. Найтонші пластики часто мають клейовий шар, який полегшує наклеювання. Зазвичай товсті пластики дорожче тонких, а пластики визнаних марок дорожче пластиків з країн, що розвиваються.

Визнаний лідер ринку двошарових пластиків - торгова марка Rowmark. З асортиментом цієї марки можна ознайомитися на сайті: rowmark.com .

Найдешевший китайський двошаровий пластик для лазерного гравірування має товщину 1,3 мм Найдешевший китайський двошаровий пластик для лазерного гравірування має товщину 1,3 мм. Він продається в листах розміром 1200х600 мм за ціною 1800 руб. за лист. Продукція визнаних торгових марок зазвичай в 2-3 рази дорожче.

Лазерний верстат здатний не тільки гравірувати такий лист пластику, але і різати на вироби прямокутної або фігурної форми. (Про різанні пластика читайте статтю Різка листового пластика .)

На фотонрафіі зображені гравірована табличка і гравіроване виріб, вирізане по контуру складної форми. Обидва з недорогого пластика.

Товсті двошарові пластики використовуються для виготовлення різноманітних табличок і звичайно ж гардеробних номерків.

Середньої товщини двошарові пластики також використовуються для табличок і в меншій мірі для гардеробних номерків.

Тонкі пластики (особливо самоклеючі) використовуються для виготовлення шильдів (невеликих наклейок на вироби)

Існує особливий вид двошарового пластику «пломбовий». Наклейки з такого пластика не можуть бути зняті з виробу без пошкодження.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама