Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ревінь алтайський

ревінь алтайський
Rheum altaicum Losinsk. [Rheum compactum L. var. attaicum (Losinsk.) Czerepnin]
Категорія і статус: 2 6 - вид, що скорочується в чисельності.
Коротка характеристика. Багаторічна рослина 30-50 (200) см вис. з б.м. потовщеним коренем і прямостоячим облиственим (дуже рідко з нерозвиненими листям) стеблом; листя в прикореневій розетці зазвичай дуже великі, яйцеподібні або майже округлі, голі. Цвіте в червні-липні, плодоносить у серпні-вересні. Розмноження насіннєве.
Поширення. У Росії росте тільки в Західному Сибіру. В Алтайському краї (хр. Коливанський, Вашелакскій, Тігерекскій, Коргонскій); в Республіках Алтай (у багатьох районах, крім високогір'я), Хакасія (бас. р. Абакан), Тива (західна частина), в південно-сх. частини Кемеровської обл. (1, 2,3). За межами Росії зустрічається в Монголії (Алтай) і Сев.-Сх. Казахстані.
Особливості екології та фітоценології. Ксеромезофіт. Зростає по кам'янистих схилах, скелях, осипах, в заростях чагарників і гірських степах. У горах іноді піднімається до 2400 м н. ур. м., виходячи за межі лісового поясу.
Чисельність. Орієнтовна загальна чисельність 20-100 тис. Прим. Відомо більше 100 місцезнаходжень виду.
Стан локальних популяцій. Стан більшості віддалених від поселень локальних популяцій стабільний. Однак, чисельність окремих популяцій в Алтайському краї, Кемеровській обл. і Республіці Алтай різко скорочується в результаті збору рослин.
Лімітуючим чинником. Високовітамінное харчова рослина, страждає від активних безсистемних заготовок, виснажують природні популяції. Господарська діяльність людини, випас худоби.
Вжиті заходи охорони. Було внесено до Червоної книги СРСР (1978,1984) і РРФСР (1988). Вид включений до Червоної книги Республік Алтай (1996), Тива (1999), Хакасія (2002), Кемеровської обл. (2000) і Алтайського краю (як ресурсний вид) (2007). Охороняється в заповідниках: Алтайський, «Тігерекскій», «Катунский» і «Хакаський» (ділянка «Малий Абакан») (4).
Необхідні заходи охорони. Організація заказників або пам'яток природи в ряді місць зростання виду. Контроль за станом популяцій.
Можливості культивування. Вирощується в ботанічних садах Москви (ВІЛАР), Новосибірська, Чити і Кіровська (ПАБСІ РАН) (5) Культивується любителями в якості овочевого і лікарської рослини.
Джерела інформації. 1. Флора СРСР, т. 5,1936; 2. Соболевська, 1988. 3. Дані укладача; 4. Сучасний стан, 2003; 5. Ра стін Червоної книги ..., 2005. Укладач: Р.А. Зубов.

AOF | 17.12.2014 7:45:26

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама