Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дросель для зварювального апарату своїми руками: технологія виготовлення

  1. Переваги, які дає дросель для зварювального апарату
  2. Варіанти використання підручних матеріалів
  3. Технологія виготовлення та встановлення

Більшість майстрів, що займаються приватним ремонтом техніки, рано чи пізно починають замислюватися над тим, як зібрати зварювальний апарат своїми руками . В наші дні для використання в умовах малих виробництв виробники техніки пропонують чималу кількість таких апаратів. Це може бути апарат, що працює на змінному або постійному струмі, зварювальний напівавтомат або пристрій з використанням електродів. Однак будь-який хороший фірмовий апарат коштує великих грошей, а його більш дешевий аналог, як правило, ненадійний і швидко починає відмовляти в роботі. Для складання зварювального апарату перш за все потрібно підібрати або виготовити необхідні деталі, це стосується і такого пристрою, як дросель. Більшість майстрів, що займаються приватним ремонтом техніки, рано чи пізно починають замислюватися над тим, як зібрати   зварювальний апарат своїми руками

При створенні зварювального апарату своїми руками потрібно звернути особливу увагу на дроселі.

Переваги, які дає дросель для зварювального апарату

Зварювальний дросель є регулятором сили струму, що застосовується для зварювання. Безпосередньою його завданням є компенсація відсутнього опору. Його можна підключити до вторинної обмотці трансформатора. Це дозволяє змістити фази між проходять струмом і його напругою, що полегшує запалювання електричної дуги на початку процесу. Вона горить при цьому набагато рівніше, і це дозволяє досягти досить високої якості зварного шва. Без дроселя сила струму завжди буде максимальною, що може створити проблеми в процесі зварювання.

Без дроселя сила струму завжди буде максимальною, що може створити проблеми в процесі зварювання

Схема зварювального напівавтомата.

Дросель може входити в конструкцію як зварювального апарату, який використовує в процесі зварювання електроди, так і до складу напівавтомата. Зварювальний напівавтомат, який має його, куди менше розбризкує метал при роботі, сам процес зварювання проходить набагато м'якше, ніж при його відсутності, а зварений шов при цьому проваривается на велику глибину. Так що переваги використання такої деталі не викликають сумнівів, і її можна встановити не тільки на саморобний зварювальний апарат , А й на аналогічний апарат заводського виготовлення. Особливо це стосується недорогих моделей, схильних до неполадок. Це немало полегшить роботу на ньому і підвищить якість зварювання.

Варіанти використання підручних матеріалів

Щоб виготовити зварювальний дросель самостійно, перш за все необхідно знайти відповідний матеріал. Для цього цілком підійдуть багато електротехнічні пристрої, які відпрацювали свій термін служби і викинуті за непотрібністю. Оскільки він є просто сердечник з намотаним на нього проводом, вибір тут досить широкий. Цілком може підійти для цієї мети трансформатор, колись входив в конструкцію такого апарату, як ламповий телевізор. Всю обмотку з нього доведеться зняти, а звільнився сердечник використовувати для намотування нового проводу, довжину і переріз якого необхідно розрахувати заздалегідь.

Всю обмотку з нього доведеться зняти, а звільнився сердечник використовувати для намотування нового проводу, довжину і переріз якого необхідно розрахувати заздалегідь

Для створення дроселя застосовуються вже використані електротехнічні пристрої.

Можна також, якщо випала нагода, використовувати дроселі, які стояли на перегорілих лампах вуличних ліхтарів. Старі обмотки при цьому доведеться зняти, оскільки вони прийшли в непридатність, але залишити картонні прокладки, які створювали зазор між основною частиною сердечника і замикає. При намотуванні нового проводу їх потрібно буде поставити на колишнє місце. В цілому ж треба зазначити, що для намотування дроселя можна використовувати будь-який магнітопроводящій сердечник, що має перетин від 10 до 15 см. При цьому необхідно зробити між його частинами немагнітний проміжок, для чого вставити ізолюючу прокладку товщиною від 0,5 до 1 мм.

Технологія виготовлення та встановлення

Алюмінієвий або мідний дріт бере участь в створенні дроселя.

Для намотування дроселя використовується алюмінієвий або мідний дріт. У першому випадку його переріз повинен скласти 35-40 мм, у другому досить буде і 25 мм. Можна в якості заміни проводу використовувати і шину, зокрема мідну, 4 на 6 мм, або більш товсту алюмінієву. При цьому провід намотується в кількості від 25 до 40 витків, а шину треба буде намотати в 3 шари. Якщо в якості сердечника виступає вищезгадана деталь від лампи вуличного ліхтаря, то намотування проводиться тільки на одну з бічних сторін по всій довжині до повного заповнення вікна. При цьому напрямок намотування міняти не можна. Кожен шар потрібно ізолювати від попереднього шляхом прокладки бавовняної тканини, склотканини або спеціального ізолюючого картону, які ще бажано просочувати бакелітовим лаком.

Якщо для апарату передбачається неплавного, а ступінчаста регулювання, то в магнітопроводящем осерді дроселя ніякого повітряного проміжку не робиться, а під час намотування через рівну кількість витків потрібно робити відводи. Контакти на них потрібно ставити при цьому досить сильні, оскільки на них буде лягати велике навантаження. В цілому потрібно визнати, що встановлення дроселя позитивно впливає на роботу будь-якого апарату для зварювання, будь то зварювальний напівавтомат або примітивна саморобка. Для апарату, який працює на змінному струмі, його оптимально буде використовувати разом з випрямлячем струму, що дозволить тому застосовувати практично всю номенклатуру електродів, та й працювати він буде куди м'якше.

Можна також ставити дросель на апарат разом із знижуючим трансформатором. Він приєднується на вторинну ланцюг зварювального трансформатора. Це повторює конструкцію фірмового японського напівавтомата, що стоїть великих грошей. В цьому випадку дросель потрібно дуже точно розрахувати за формулою, яка опублікована в спеціальній літературі, і перевага це дасть чималий. Такий апарат буде мати трансформатор з хорошим розсіюванням, а характеристики його будуть чіткими.

Варто відразу попередити, що перш, ніж зібрати зварювальний апарат, зібраний своїми силами, дросель необхідно правильно налаштувати. Це можна зробити двома основними способами: додаючи або відмотуючи кількість витків дроту, або змінюючи розміри повітряного проміжку в осерді.

Після того як дроселя будуть успішно налаштовані, саморобний апарат цілком зможе працювати не гірше, ніж дорогий фірмовий напівавтомат.

Він буде відповідати саме тим вимогам, які потрібні власнику.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама