Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

авокадо фрукт, авокадо сорт, авокадо вирощування, авокадо користь, авокадо шкоду, склад авокадо, опис авокадо

Авокадо - відноситься до фруктів Авокадо - відноситься до фруктів.

За - латиною назву: Persea americana

За - англійськи назва: Аvocado

Відноситься до сімейства: Лаврові

Використовувані в побуті частини авокадо: Плоди

Опис ботанічна: Авокадо - це досить велике, високорастущее дерево. Воно може досягати у висоту до 18 м. Стовбур дерева дуже сильно гіллясте, зазвичай прямий, іноді може мати деякі вигини і нерівності. Листя цього дерева опадає круглий рік і знову з'являються. Вони яскраво зеленого кольору, еліптичної форми, досить великі, можуть досягати в довжину до 35 см. Листя покриті зеленою шкірою.

В пазухах листків знаходяться квітки, вони досить непомітні і не дуже привабливі. Як правило квітки зеленуватого кольору, квітки Обапіл.

Гілки авокадо, як правило, досить швидко ламаються і не витримують поривів вітру.

Цвітіння: Лютий - квітень, плоди дозрівають у вересні - листопаді.

Плід авокадо: Плодом авокадо є ягода. Цей плід округлої, кулястої форми. Плоди досить великі, вони можуть мати діаметр до 20 см, а масу до 1,8 кг. Плід укритий досить міцною шкірою, вона до дозрівання яскраво зелена, а після дозрівання трохи чорніє. Усередині плоду знаходиться м'якоть зеленуватого, або жовтого кольору, досить м'ясиста, містить багато масла і жиру. У плоді є достатня кількість родина. Воно, як правило знаходиться в центрі плоду. Плід авокадо: Плодом авокадо є ягода

Навколишнє середовище авокадо: Згідно з деякими відомостями, це рослини культивувалося ацтеками вже дуже давно, ці народи називали авокадо лісовим маслом. Авокадо вирощують в Південній Америці. В основному ця рослина росте в тропічних і дуже теплих районах світу. Авокадо вирощують такі країни як: США, Бразилія, Ізраїль і ряд африканських країн.

Авокадо вирощується в домашніх умовах. Його можна вирощувати у відкритому грунті. Грунт повинна бути добре дренованим і родючою. Дерево авокадо любить достатній полив водою.

Складові елементи авокадо: Авокадо - це досить родюче дерево. У складі плодів авокадо є дуже багато вітамінів різного типу, які дуже корисні для людського організму. Плоди містять досить багато жиру, цукру, солі, кальцію, магнію фосфору та інших елементів.

Зміст деяких елементів в складі плода авокадо:

- Фосфор - 95 м

- Залізо - 9 мг.

- Кальцій - 23 мг.

- Калій - 1,3 мг.

Вітамін А - приблизно 600 одиниць МО.

Вітамін С - 82 мг.

Вітамін В3 - 8,6 мг.

Практичне використання: Однією з головних особливостей плода авокадо є те, що в ньому міститься більше жирів, ніж у всіх інших фруктах. Людина, що вживає авокадо отримує велику кількість енергії саме з - за вмісту жирів в складі. Жир при вживанні розпадається і звільняє досить велика кількість енергії. Ці жири дуже легко засвоюються в організмі людини і приносять величезну користь. Практичне використання: Однією з головних особливостей плода авокадо є те, що в ньому міститься більше жирів, ніж у всіх інших фруктах

Часто авокадо використовується як десерт, з нього роблять багато фруктових салатів. Авокадо часто вживають в сирому вигляді. Це дуже корисний і смачний фрукт.

Авокадо дуже корисний при хворобах серця. Один середній плід авокадо містить денну норму кислоти, яка значно зменшує ризик інфарктів і серцево - судинних захворювань. Багато дослідників підтверджують, що люди, що вживають авокадо в сирому вигляді, менше хворіють серцевими захворюваннями і ризик інфаркту у них набагато менше.

Як вже говорилося, авокадо містить багато жирів, крім цього в плодах авокадо є вуглеводи, які зменшують рівень холестерину в людському організмі.

Багато досліджень, які проводилися з людьми, з підвищеним рівнем холестерину показали, що при тижневій дієті, яка містить авокадо, істотно знижує рівень холестерину в організмі людини.

Доведено, що плоди авокадо сприяють утворенню червоних кров'яних тел. А саме, елемент В2, який міститься в плодах авокадо сприяє утворенню червоних тіл в крові людини. У складі м'якоті авокадо міститься мідь і залізо, елементи, які в поєднанні один з іншим дають ще більший ефект.

Авокадо має більше вітамінів, ніж багато інших фруктів, наприклад банан. Калію в авокадо майже на 60% більше ніж в бананах, які відомі своїм складом корисних вітамінів. Продукти, які містять багато калію допомагають зменшити ризик серцево - судинних захворювань в кілька разів.

Олеїнова кислота, яка була знайдена в плодах авокадо, береже людей від раку. Нещодавно вчені довели, що ця кислота допомагає боротися з клітинами раку молочної залози. Так само, вчені знайшли в плодах цього фрукта багато кислот і компонентів, які значно зменшують ріст ракових клітин в організмі людини. При раку простати вітамін Е, який у великій кількості міститься в плодах авокадо, зменшує ріст клітин раку. Є багато досліджень, які доводять, що деякі сорти авокадо можуть боротися з багатьма захворюваннями.
Сік і екстракт авокадо використовують в косметології. Маски і шампуні на підставі авокадо допомагають відновити нормальний вигляд волосся. Так само, є багато кремів з елементами авокадо, які роблять шкіру вологіше і красивіше. Авокадо - це дуже хороший засіб для поліпшення шкіри і волосся.

При проблемам з шлунковими хворобами і розладами шлунка, сік авокадо допомагає нормалізувати діяльність організму.

Авокадо містить багато каротиноїдів в своєму складі, тому вживання цього фрукта допомагає нормалізувати склад цих елементів в організмі.

Деякі люди роблять різні маски для обличчя, які зволожують і нормалізують шкірний покрив.

Шкода авокадо: Авокадо може бути шкідливим в тих випадках, якщо у людини, який приймає цей фрукт, є персонально не переносимість цього продукту. Потрібно правильно вживати даний фрукт. У авокадо, які містять кісточки в м'якоті, можуть бути токсичні речовини, які можуть завдати шкоди організму.

Сорти авокадо: Цей продукт має дуже багато різновидів. Авокадо вирощують і культивують у всьому світі, тому є багато відомих сортів цього фрукта.

Авокадо Фуерте - цей сорт має білу м'якоть, сам плід витягнутої форми, або грушоподібної. Має високу ступінь жирності. М'якоть має велику кількість кісточок, кісточки витягнуті, в формі крапельки. Тонка, гладка шкірка. Шкірка, як правило, зеленого кольору. Плодоносить цей сорт влітку і восени.

Зута - м'якоть у цього сорту біла, іноді може бути жовтуватою. Має високу ступінь жирності. Форма плоду витягнута. Тонка шкірка зеленого кольору. Має великі круглі кісточки. Плодоносить круглий рік, вирощувати цей сорт почали в Каліфорнії в 1926 році.


Еттінгер

- має світлу м'якоть, форма плода грушоподібної, витягнута. Плід має низьку ступінь жирності. Присутні кісточки. Середня вага плоду даного сорту становить до 300 грам. Плодоносить від літа до зими. Вирощування почалося в Ізраїлі.

Сорт Руан - плоди цього сорту мають яскраво жовту м'якоть з дуже великими кісточками кулястої форми. Плід покритий шкіркою зеленого кольору. Плоди досить великі, до 400 грам. Сезон плодоношення з осені по зиму. Шкірка цього сорту трохи пупирчатая.

Сорт Хасс - м'якоть може бути жовтою або зеленою. Плід має овальну форму. М'якоть з маленькими кулястими кісточками. Плід покритий фіолетовою шкіркою. Вперше почалося вирощування в Каліфорнії.

Сорт Пінкертон - має біло - жовту, або зелену м'якоть. Форма плоду цього сорту грушоподібна. У літніх сортів дуже висока жирність а у зимових досить низька. Має досить товсту і пупирістую шкірку. Шкірка зеленого кольору. Плоди досить великі, окремі екземпляри можуть досягати до 500 грам. Це відносно новий сорт, який почали вирощувати тільки в 1972 році.

Сорт Гвен - цей сорт має темно жовту м'якоть. Форма плодів овальна, або кругла. Має досить високий рівень жирності. Плід цього авокадо покритий шкіркою зеленого кольору. Плоди середнього розміру до 400 грам. Має досить дрібні кісточки. Плодоносить у вересні - грудні.

Сорти авокадо Ріід - має жовту м'якоть, плід округлої форми, має досить високий рівень жирності. М'якоть плодів наповнена кісточками середніх розмірів. Плід покритий шкіркою, досить товстою. Основний сезон плодоношення влітку. Плід досить великий, може досягати вагою більше 500 грам.

Сорт Ардін - має біло - жовту, або зелену м'якоть. Форма плоду цього сорту грушоподібна. У літніх сортів дуже висока жирність а у зимових досить низька. Плоди середнього розміру до 400 грам. Має досить дрібні кісточки. Плодоносить у вересні - грудні.

Коментування і розміщення посилань заборонено.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама