Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Авокадо в домашніх квадратних метрах

  1. умови вирощування
  2. Які складнощі підстерігають?
  3. Користь і застосування

На підвіконні сьогодні зустріти не тільки лимонне дерево і лавр, але екзотичний ананас. Авокадо в домашніх умовах теж приживається, якщо за ним організувати належний догляд. Наукове його назва - персея американська. Сьогодні до цього роду відносять близько 150 видів плодових вічнозелених чагарників і деревовидних рослин, які досить широко поширені в тропічних областях Азії, Америки. Зустрічається це екзотичне створення і на островах Макронезія.

Сортів у нього налічується близько 400, є екземпляри з великими плодами до одного кілограма, забарвлення може бути від темно-фіолетового кольору до світло-зеленого. У природі рослина виростає десь до 20-ти метрів у висоту, в домашніх умовах його розміри набагато скромніше.

У природі рослина виростає десь до 20-ти метрів у висоту, в домашніх умовах його розміри набагато скромніше

Екзотичний вихованець в домашніх умовах

Стовбур у деревця прямий, листя має еліптичну форму. Квітки виростають непоказні, зеленуватого кольору, знаходяться вони в пазухах листя. Плоди відрізняються незвичайною грушоподібної формою, рідко зустрічаються сорти з кулястої, еліпсоїдальної формуванням. Зрілий плід має довжину від 5 до 20 см, шкірка жорстка, м'якоть - жовто-зелена або зелена, в центрі розташовується велика кісточка.

Доглядати за деревцем вдома не так складно, як це багато хто уявляє. Про те, як виростити авокадо , Було розказано в попередніх наших статтях, тепер докладніше зупинимося на сортовому асортименті, розповімо, як саме його можна використовувати.

У домашніх апартаментах можна вирощувати в повному обсязі види, так як рослина це вимагає особливих умов, їх не завжди можливо забезпечити будинки. У квартирі можна вирощувати Персеєві американську з овальними великими листками. Ягода цього виду велика до 20 см, м'якоть її масляниста, м'ясиста, темного зеленого кольору. Вирощуються різновиди мексиканської Персі і гватемальської. Вони дають плоди менших розмірів, видають приємний і легкий аромат анісу. Дозрівання плоду може тривати у них до одного року.

умови вирощування

Кімнатна авокадо любить місця яскраво освітлені, але з невеликим притенением від прямих променів. Найкраще залишати деревцю багато місця, щоб воно росло зеленим і декоративним, поміщати його в тісний кут - це не найбільш вдала ідея.

Температура потрібна висока, влітку вона не повинна падати нижче 25-30 ° C, в іншому випадку рослина почне поступово скидати листя. У вегетаційний період, безумовно, необхідний рясний полив і відповідна вологість повітря, слід регулярно обприскувати крону.

З осені полив трохи скорочують, температуру можна знизити приблизно до 18-20 ° C, але нижче її опускати не варто.

Підживлення починають в березні, для цього підходять мінеральні, органічні добрива. З осені і до весни добрива не вносять. Необхідно врахувати, що росте авокадо дуже швидко набирає зелену масу, тому кладіть його варто відразу у велику і простору ємність.

Які складнощі підстерігають?

Авокадо на гілці

Виростити авокадо будинку, щоб виконувати всі рекомендовані умови, не так важко, як це може здатися, але рано чи пізно можна зіткнутися з деякими труднощами. Ця рослина рідко вражають комахи, але такі випадки бувають.

До несподіваним гостям можна віднести павутинного кліща, який заводиться при підвищеній сухості повітря. Основні ознаки ураження - листя починає жовтіти, поступово облітають. Рослина в цьому випадку необхідно обробити спеціальними засобами, влаштувати душ з мильною водою.

При надмірно сухому повітрі і нестачі вологості авокадо будинку може почати сохнути. З деревця поступово облітають листя, залишаючи після себе голий стовбур. В цьому випадку рекомендується збільшити полив, почати регулярні обприскування.

Можуть листя і втратити свою природну забарвлення. Причина такої поведінки - це недолік освітлення. Поставте горщик на інше місце, де багато природного світла, спробуйте збільшити світловий день.

Користь і застосування

Найчастіше домашнє авокадо використовують в їжу. Це не тільки виключно корисний, але і смачний продукт, з якого можна зробити безліч різноманітних страв. Це і смачні соки, пюре з м'якоті з сіллю, прянощами, часником і помідорами. Часто з даного плода роблять відмінні соуси до м'ясних страв. У їжу можна використовувати тільки зрілі плоди, м'якоть яких досить м'яка.

До складу входять численні вітаміни, білки, залізо, мідь, лецитин, магній, амінокислоти. Вживання в їжу цього плоду дозволяє нормалізувати фізичний стан.

Використовується ця рослина і в косметичних цілях, з плодів можна робити відмінні маски і обгортання.

Авокадо, корисні властивості якого цінуються по всьому світу, - це дивовижна рослина з витонченим зовнішнім виглядом і смачними плодами. При бажанні його можна виростити самостійно на підвіконні зі звичайної кісточки. Процес цей захоплюючий, але вимагає терпіння.

Які складнощі підстерігають?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама