Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Азов і пеленгас | Загальна | Рибальські статті та література | Рибалка.com - соціальна мережа рибалок і мисливців

Звичний азовський бичок нікого вже не дивує, люди їдуть на бичка, є досвід у них або немає, а бичок ловиться все одно Звичний азовський бичок нікого вже не дивує, люди їдуть на бичка, є досвід у них або немає, а бичок ловиться все одно. Які б снасті ви з собою не взяли, краще бамбуковій вудки для лову бичка в море не придумали. Спінінги не витримують, бичок як божевільний клює на будь-яку приманку. Ось зовсім інша справа для справжнього профі - привезти з Азова пеленгаса!

Така рибалка породжує багато Питання та відповіді на них знають тільки місцеві аборигени. Тому, одного разу з'їздивши на Азов, дізнатися всі секрети лову пеленгаса - червоноперої далекосхідної кефалі, практично неможливо. Поділюся своїми першими враженнями від лову пеленгаса з місцевими аборигенами: перше і основне правило - дізнатися хоч щось можна тільки пожертвувавши своєю печінкою. Мова аборигена розв'язується тільки після першої пляшки, тому або вам потрібно пити поменше (зазвичай цей номер не проходить) або пити нарівні, з ймовірністю забути всі отримані таким шляхом секрети.

Загалом, якщо серйозно, то місцеві жителі не зовсім охоче діляться своїми секретами. Як завзятий рибалка, я умовив одного з місцевих жителів порибалити разом зі мною, в обмін на можливість потриматися за імпортні снасті, які були в моїх руках.

В той день я повернувся задоволений - в руках було 2 великих самця, правда, місцевий сказав, що це ріденько. Наступного разу ми вийшли з ним на риболовлю з його снастями. На подив ніяких супер секретів - звичайна бамбукова вудка, якою, напевно, ще мій дід ловив рибу, правда влаштований він за принципом закидушки, на волосінь навісили до п'яти гачків, до кожного гачка прив'язаний пінопласт, для того, щоб гачок не волочився по дну і голодний бичок, не з'їв швидше пеленгаса наживку. При цьому всі гачки виставлені на різну довжину. В якості наживки служить звичайний морський черв'як - черв'як-нерєїс. Копають його в лиманах і обмілілих затоках. Коли йде клювання також можна використовувати і варену креветку, однак можливість того, що пеленгас до неї так і не добереться - бичок з'їсть все по дорозі.

Риболовля відбувається на березі, немає необхідності виходити далеко в море, єдине зауваження, місцевий житель повів мене до якогось таємного місця в затоці, де риба підгодована. І якщо на одну вудку траплялося відразу дві рибини по 4-5 кг, витягнути її було просто нереально. У той день ми наловили близько 100 кг риби. Причому місцевий рибалка сказав, що це середній результат улову. Ще було безліч дрібних нюансів, які непрофесійним поглядом можна і не помітити.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама