Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як можна знайти щільність речовини?

  1. Ще по темі:
Навігація Щільність - важливий параметр, яким характеризуються в тому числі і будівельні матеріали. Наприклад, відповідність якості сухих сумішей у багатьох випадках можна визначити завдяки їх щільності - якщо цей показник занадто низький або, навпаки, надмірно зашкалює, значить, при виробництві були допущені серйозні порушення. Іноді, у дачників також виникає необхідність визначити щільність отриманих розчинів, а при використанні деревини певного сорту щільність може допомогти з'ясувати рівень її вологості. Загалом, область застосування параметра досить широка.
Що таке щільність - класичне визначення?
З курсу фізики всім нам відомо, що щільність, це відношення маси тіла до його об'єму. Таким чином, з цього випливає, що першим кроком при обчисленні щільності речовини або тіла є визначення двох основних параметрів - маси і об'єму, не повідомляючи яких подальші дії неможливі.
Методи визначення маси
Найпростіший спосіб дізнатися масу тіла - скористатися вагами. Яких би там не було труднощів на даному етапі виникнути не повинно, так як нинішнє різноманітність спеціальних приладів дозволяє працювати з об'єктами будь-якої форми, розмірів і ваги. Сучасні електронні моделі дозволяють з досить великою часткою точності зважувати предмети до 100 кг, чого для звичайних дачників в їх повсякденному господарської діяльності цілком достатньо. Навпаки, проблеми можуть виникнути з зважуванням дрібніших виробів, наприклад, цвяхів або шурупів.
Як бути в тому випадку, якщо маса предмета не перевищує декількох грам? По-перше, можна використовувати аптекарські ваги. По-друге, на допомогу прийде звичайний динамометр зі шкільної лабораторії фізики. Як правило, їх шкала обмежується показником в кілька Ньютон - 10-15, не більше. При цьому для того, щоб розтягнути пружину на 1 Н необхідно докласти зусилля, відповідне 102 грамам. Виходячи з цього співвідношення, можна знайти масу дрібних предметів.
Як бачите, нічого складного немає, потрібно тільки врахувати два важливих аспекти:
* При зважуванні рідини або сипучого матеріалу, доведеться спочатку визначити масу ємності, в якій вони містяться. Потім, щоб отримати чисту масу речовини, потрібно буде з отриманого результату відняти вагу тари;
* Значення маси в обов'язковому порядку підлягають переведенню в кілограми - основну одиницю системи СІ.
Способи визначення обсягу
Найпростіше зробити це, якщо тіло має правильну геометричну форму. При такому варіанті досить виміряти основні параметри - довжину, ширину, висоту, і перемножити їх, отримавши тим самим шукану величину. Однак, при визначенні даного параметра для твердих тіл можуть виникнути проблеми. Адже найчастіше внутрішня структура сучасних матеріалів робиться порожнистої або пористої. Даний фактор потрібно враховувати при обчисленні, проте, зробити це на практиці дуже складно, а найчастіше, неможливо. З рідинами і сухими сумішами таких проблем не виникає.
Для них існують спеціальні мірні ємності, на стінки яких нанесена шкала. Причому в господарських магазинах можна знайти подібні судини абсолютно різної місткості. Найдрібніші називають мензурками, вони розраховані на обсяги до 100 мл. Стандартні мірна кружка - 1-1,5 л. Існують також спеціальні відра об'ємом до 15 л. При цьому варто мати на увазі, що сипучі матеріали при струшуванні способи помітно осідати. Даний фактор потрібно обов'язково враховувати.
Але що ж робити з предметами неправильної форми? Адже обчислити їх обсяг за допомогою лінійки, сантиметра або штангенциркуля неможливо. В даному випадку на допомогу знову прийде фізика, а саме закон Архімеда, згідно з яким обсяг рідини, витіснений з наповненого судини при зануренні в нього якогось предмета, дорівнює його обсягу. Так що досить налити в мірну посудину певну кількість води, за шкалою обсягів заміряти її рівень, потім опустити туди досліджуваний предмет, після чого знову визначити обсяг. Різниця двох показників і буде шуканої величиною.
Можна піти іншим шляхом. У таз або іншу широку ємність поставити відро, заповнити його водою - обов'язково всклянь, тобто по самі вінця, коли вільного місця не залишається навіть для однієї краплі. Потім занурити у відро предмет. Вода, перелом при цьому через край, накопичується в тазику. Далі потрібно буде заміряти обсяг витісненої рідини одним з описаних вище способів.
Не забудьте після всіх вимірювань привести отримані показники до єдиного знаменника, тобто перевести їх в кубічні метри.
завершальний етап
Коли маса і обсяг визначено, залишається підставити ці значення в просту формулу р = m / v. Результат обчислення і є - щільність тіла.
Петро, ​​www.kak-sdelat.su


Google

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.


Ще по темі:



» Роздрукувати .. » Відгуки і коментарі (0) »
Популярне Що таке щільність - класичне визначення?
Як бути в тому випадку, якщо маса предмета не перевищує декількох грам?
Але що ж робити з предметами неправильної форми?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама