Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Значення зелених рослин в природі та житті людини - Гіпермаркет знань

Гіпермаркет знань >> Біологія >> Біологія 6 клас >> Значення зелених рослин в природі та житті людини

§ 32. Значення зелених рослин в природі та житті людини
Вивченню складних явищ, що відбуваються в зелених рослинах, присвятив своє життя вчений Климент Аркадійович Тімірязєв. Він з'ясував важливу роль сонячного світла і хлорофілу в освіті органічних речовин.

У своїй книзі «Життя рослин» К. А. Тімірязєв ​​розповідає про це дуже просто і поетично:

«Колись, десь на землю впав промінь сонця, але він впав нема на безплідну грунт, він упав на зелену билинку пшеничного паростка, або, краще сказати, на хлорофіловий зерно. Б'ючись об нього, він потух, перестав бути світлом, але не зник. Він тільки витрати на внутрішню роботу ... »

Зелені рослини засвоюють сонячну енергію в процесі фотосинтезу . Харчуючись, рослини ростуть, цвітуть; у них дозрівають плоди і насіння. З органічних речовин побудовано тіло рослини, все його клітини і органи.

Органічні речовини, що утворюються в рослині, використовуються для харчування всіх органів, а також для побудови нових клітин рослини. Тварини і людина споживають готові органічні речовини. Без зелених рослин на Землі не було б їжі, необхідної для життя всіх живих істот.

Але цим не обмежується значення зелених рослин.

Вони збагачують атмосферу киснем, необхідним для дихання живих організмів, і поглинають з повітря вуглекислий газ. Поки на Землі досить зелених рослин, запаси кисню в атмосфері не вичерпаються.

Ліси, луки, степи служать і місцями проживання тварин. Тварини знаходять тут їжу, притулок, умови для розмноження.

Велике значення зелених рослин і в житті людини.

Рослини служать джерелом палива, будівельних матеріалів і сировини для промисловості. Ними харчуються тварини і людина.


В якості сировини і палива людина використовує не тільки рослини, що оточують його в даний час, але і залишки рослин, що існували тисячі, сотні тисяч і мільйони років тому
В якості сировини і палива людина використовує не тільки рослини, що оточують його в даний час, але і залишки рослин, що існували тисячі, сотні тисяч і мільйони років тому. Ці рослини утворили поклади кам'яного вугілля і торфу.

Рослини, якими озеленюють наші міста і селища, захищають повітря від забруднення.

Сади, парки, сквери, ліси навколо міст необхідні людині 61, 62. Рослини виділяють кисень, поглинають вуглекислий газ, затримують дрібні частинки пилу і інші шкідливі домішки, які можуть потрапити разом з повітрям в наші легені при диханні, зволожують повітря, приглушують шум на міських вулицях, протистоять сильним вітрам і пилові бурі. Тому людина садить рослини в містах та населених пунктах. Озеленювачі прагнуть створювати в містах багатоярусні насадження з дерев, чагарників, трав. Там поселяються і знаходять корм і притулок комахи , Птиці, дрібні ссавці.

Рослинний світ нашої Батьківщини надзвичайно різноманітний.

Але рослини, як і інші живі організми Землі, піддаються впливу різних шкідливих факторів, особливо в містах і їх околицях. Особливу небезпеку становлять забруднення види, повітря, грунту шкідливими речовинами. Наприклад, гази, які викидають в атмосферу промислові підприємства і транспорт, викликають захворювання і загибель рослин: листя втрачають зелене забарвлення і обпадають, відмирають коріння і багато рослин зникають зовсім. Фахівці шукають шляхи оздоровлення навколишнього середовища: встановлюють фільтри на промислових підприємствах, знешкоджують дію вихлопних газів транспорту.

На жаль, не всі люди розуміють значення зелених рослин: рвуть дикорослі трави, ламають дерева і чагарники, рубають дерева в лісах, забуваючи про те, що погубити рослина недовго, а виростити його - справа багатьох років.

Деякі школярі неакуратно звертаються з підручниками, рвуть їх, бруднять, не піклуючись про те, що за цими книгами на наступний рік будуть вчитися їх молодші товариші. Папір для підручників роблять з деревини. Щоб виготовити 60 кг паперу, доводиться зрубати доросле дерево. Зберігаючи папір і збираючи макулатуру, ми зберігаємо лісу.

Необхідно берегти і охороняти зелені рослини в природі і в штучних насадженнях, озеленювати міста і села і доглядати за лісовими посадками найближчого лісництва.

Перед людством в даний час стоїть проблема збереження всіх існуючих видів рослин і тварин. В цьому велику допомогу повинні надати нашій країні школярі.
1. Яку роль відіграють зелені рослини в природі?
2. Звідки тварини і люди отримують органічні речовини, необхідні для живлення?
3. Навіщо озеленювати міста і села?
4. Які причини зникнення ряду рослин?
5. Якими способами охороняють рослини?

6. Як ви можете допомогти охороні рослин?

Корчагіна В. А., Біологія: Рослини, бактерії, гриби, лишайники: Учеб. для 6 кл. середовищ. шк. - 24-е изд. - М .: Просвещение, 2003. - 256 с.: Ил.


Відео з біології завантажити , Домашнє завдання, вчителям і школярам на допомогу онлайн

зміст уроку конспект уроку

опорний каркас опорний каркас   презентація уроку   акселеративного методи   інтерактивні технології Практика   завдання і вправи   самоперевірка   практикуми, тренінги, кейси, квести   домашні завдання   дискусійні питання   риторичні питання від учнів Ілюстрації     аудіо-, відео- та мультимедіа   фотографії, картинки   графіки, таблиці, схеми   гумор, анекдоти, приколи, комікси   притчі, приказки, кросворди, цитати Доповнення     реферати   статті   фішки для допитливих   шпаргалки   підручники основні і додаткові   словник термінів   інші Удосконалення підручників та уроків     виправлення помилок в підручнику   оновлення фрагмента в підручнику   елементи новаторства на уроці   заміна застарілих знань новими Тільки для вчителів     ідеальні уроки   календарний план на рік   методичні рекомендації   програми   обговорення Інтегровані уроки презентація уроку акселеративного методи інтерактивні технології Практика завдання і вправи самоперевірка практикуми, тренінги, кейси, квести домашні завдання дискусійні питання риторичні питання від учнів Ілюстрації аудіо-, відео- та мультимедіа фотографії, картинки графіки, таблиці, схеми гумор, анекдоти, приколи, комікси притчі, приказки, кросворди, цитати Доповнення реферати статті фішки для допитливих шпаргалки підручники основні і додаткові словник термінів інші Удосконалення підручників та уроків виправлення помилок в підручнику оновлення фрагмента в підручнику елементи новаторства на уроці заміна застарілих знань новими Тільки для вчителів ідеальні уроки календарний план на рік методичні рекомендації програми обговорення Інтегровані уроки

Якщо у вас є виправлення або пропозиції до даного уроку, Напишіть нам .

Якщо ви хочете побачити інші коригування та побажання до уроків, дивіться тут - освітній форум .

1. Яку роль відіграють зелені рослини в природі?
2. Звідки тварини і люди отримують органічні речовини, необхідні для живлення?
3. Навіщо озеленювати міста і села?
4. Які причини зникнення ряду рослин?
5. Якими способами охороняють рослини?
6. Як ви можете допомогти охороні рослин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама