Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як укрити виноград на зиму агроволокном, рада

  1. Переваги укриття винограду агроволокном

17 | 11 2016

Всі хто займається вирощуванням винограду, знають, що його сорти діляться на 2 види: чи не укривние і укривние сорти. Але навіть не укривние сорти винограду краще все ж накривати, так як нижня межа температури, яка не принесе шкоди винограду, повинна досягатися поступово - загартовуванням. Раптово вдарив мороз може повністю знищити лозу, а особливо молоді пагони.

Перед тим як укрити виноград його необхідно підготувати до зимівлі. Для цього слід зробити наступне:

  • Обрізати лозу. Проводити обрізання найкраще після збору врожаю, а це приблизно кінець жовтня і перша половина листопада. На кущі залишайте приблизно 10-15 нирок.
  • Зволожити грунт. Після обрізки лози слід рясно полити кущі винограду. Зібралася в грунті волога буде зігрівати коріння і не дасть їм перемерзнути. Так само слід удобрити грунт. Для добрива можна використовувати спеціальні препарати для фруктових або перегній. Найголовніше не використовувати гній, а тим більше свіжий.
  • Прибрати сміття. Перед укриттям винограду дуже важливо прибрати все листя та інше сміття з грунту. Один раз в три роки лозу необхідно обробляти препаратом нітрофен або розчином залізного купоросу.

Коли всі приготування будуть виконані можна зайнятися, безпосередньо самим укриттям. Найкраще для укриття кущів винограду підходить агроволокно . Агроволокно - це легкий, тонкий, що пропускає вологу матеріал.

Переваги укриття винограду агроволокном

  • Захист рослини від надмірної кількості ультрафіолетових променів.
  • Екологічність. Агроволокно чистий матеріал і не виділяє абсолютно ніяких токсинів.
  • Надійний захист. Агроволокно має відмінну терморегуляцією. Навіть в морозну зиму під агроволокном тримається комфортна для лози температура.
  • Довгий термін експлуатації. Дану ізоляцію Ви зможете використовувати до 5 сезонів.
  • Простота в застосуванні. Процес укриття досить простий і не займає багато сил і часу.

Укриття винограду проходить в кілька етапів

  1. Пригинаємо лозу винограду до землі, але так щоб вона не стосувалася самого грунту. Краще підкласти рейки між лозою і грунтом. Контакт лози з грунтом може призвести до загнивання лози і появі цвілі. Щоб притиснути лозу до землі використовують гаки, які роблять з металевого дроту.
  2. Поверх закріпленої лози укладається агроволокно. Для створення комфортного мікроклімату рекомендується класти 2 шари агроволокна.
  3. На висоті близько 30-40 см від лози натягують дріт, на якій розвішують плівку і фіксують по краях до землі. Це забезпечить Вам додаткову теплоізоляцію і дасть можливість, випарити вологи повернуться назад в грунт.

Після виконання всіх етапів, укриття винограду можна вважати завершеним. Завдяки такому способу укриття винограду на зиму Ви, зможете зберегти його в цілісності і без пошкоджень і вже влітку, він порадує Вас прекрасним урожаєм.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама