Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який вибрати сорт винограду собі на ділянку

Досвідчені дачники і садівники ніколи не задаються питанням про вибір винограду, часто це цікавить новачків. І це правильно, адже перед тим, як щось посадити, необхідно все детально продумати. Селекціонери віддають перевагу десятці кращих сортів винограду. Але не варто забувати, що у кожного свої смаки, тому цей список узагальнює думки багатьох професіоналів.

1. Аркадія. Цей виноград прикрашає не тільки приватні будови, але і величезні плантації. Сорт отримав своє визнання завдяки відмінній врожайності і швидкої приживлюваності. Також відноситься до ранніх виноградам. Аркадію дізнаються по великим гронам, які у вазі можуть досягти 3 кілограм. Відноситься до столових сортів з м'ясистої і соковитою м'якоттю.

2. Восторг. Даний виноград потрапляє в усі десятки кращих сортів. Як і Аркадія, він відноситься до раннього виду. Його основною перевагою є те, що ягоди Захоплення не тріскаються і не піддаються гниттю. Та й відсоток появи захворювань і шкідників на винограді практично дорівнює нулю.

3. Кишмиш білий. Мало хто про нього не чув, виноград має широкополі кисті в формі циліндра. За розміром маленькі (близько 250 грам), але зате ягоди дуже м'ясисті і смачні. Даний вид дуже затребуваний, як серед його творців, так і серед покупців. Ягоди кишмишу допомагають людям позбутися подразнень і нервових розладів. Кісточок в них немає, шкірка тонка.

4. Кодрянка. Має дуже красиві форми. Відноситься до сортів Молдавії. Кодрянка просто незамінна, так як приносить багатий і смачний урожай, рано дозріває і має великі темно-фіолетові ягоди.

5. Дамські пальчики. Про таке винограді знають всі дачники. Форма ягід - овальна трохи подовжена без кісточок. Грона невеликого розміру. Вони не солодкі, але й не відрізняються надмірною кислотою.

6. Плевен. Він зарекомендував себе як один з найпродуктивніших винограду, так як кількість його врожаю завжди перевищує очікування. Мабуть, за це його включають в десятку кращих сортів. Купити виноград Плевен можна практично в будь-якій точці країни. Він стійкий до погодних умов, здатний прижитися на будь-якому грунті.

7. Сверхранний елегантна. Рано дозріває, стійкий до холодів, посухи та різних природних явищ, майже не хворіє. У сорту великі гарні ягоди. Висаджувати елегантна просто, та й в особливому догляді не потребує. Його грона не гниють, а ягоди не тріскаються, тому виноград має товарний вигляд.

8. Лора. Цей сорт з'явився не так давно, але вже зарекомендував себе з найкращого боку. Дозріває щодо в цей же час, що і Восторг. Має довгі ягоди жовтого відтінку. Дозріває швидко, без проблем витримує навіть сильні морози.

9. Кеша-1. Є нащадком Захоплення, і сам бере участь у виведенні нових гібридів. Приносить величезний урожай, дозріває швидко, стійкий до захворювань. Популярний як у новачків, так і у досвідчених садівників.

10. Страшенский. Закриває десятку кращих сортів винограду. Він витримує складну конкуренцію. Основною перевагою є те, що сорт здатний виживати і рости навіть в дуже посушливі дні. Має круглі сині ягоди, формують більшу гроно. Деякі з них не поміщаються навіть в відро на 5 літрів. Сорт може не дозріти, якщо буде сильно перевантажений, тому кількість грон необхідно контролювати.

Це найпопулярніші сорти, вибравши один з них - ви ніколи про це не пошкодуєте.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама