Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Характеристика і походження сорту винограду Чорний ворон, опис вирощування та догляду, хвороби

  1. Походження сорту Чорний ворон
  2. особливості сорту
  3. Що може вбити виноград
  4. висаджування винограду
  5. Увага, супер налітав!

Характеристика сорту винограду Чорний ворон, а також опис вирощування, догляду, профілактики та лікування захворювань представлена ​​нижче.

Походження сорту Чорний ворон

Виноград Чорний ворон був названий так неспроста. Ці блискучі чорні ягідки з перламутровим відливом, за кольором нагадують вороняче крило. Сорт з'явився кілька років тому. Дав життя новому виду дніпропетровський селекціонер-любитель Анатолій Олексійович Голуб.

Виноградар займається вирощуванням ягоди вже близько 20 років, на його рахунку більше 50 виведених сортів. Він був отриманий шляхом запилення відомого, полюбився багатьом невибагливого сорти Вікторія.

Характеристика сорту винограду Чорний ворон, а також опис вирощування, догляду, профілактики та лікування захворювань представлена ​​нижче

Гроно (фото)

Однак селекціонер тримає в таємниці, який саме сумішшю проводилося запилення батьківської Вікторії.

Зараз ще досить рано говорити про точні характеристики цього сорту - йому немає і десяти років. Виноград не пройшов районування - його висаджують поки на Україні, в Молдові і в Краснодарському краї.

Фермери, які зважилися виростити його на своїх ділянках, відгукуються про нього як про сорт не дуже високоврожайний.

особливості сорту

У цього столового сорту - особливий любитель. Смакові якості винограду не призначені для купажування, проте в ньому є своя принадність.

Ягоди, згідно опису і відгуків, фруктові, ароматні, з легкою кислинкою, у них шовковичний присмак. Плоди найчастіше йдуть на виготовлення наливок, джемів, соків і виноградної горілки.

Невибагливість. Їй сорт зобов'язаний батьківської породі. Цей сорт зовсім не боїться ос. Від птахів ягоду можна врятувати сітчастими загородженнями. Але ні в якому разі не варто використовувати сітку з великими вічками - птах в них заплутується і гине.

Морозостійкість. Стійкістю до холодів Чорний ворон пішов не в «маму з татом» - він укривной. «Зазнає» тільки до мінус 24 градусів.

Чорний ворон - сорт дуже ранній, дозріває в кінці липня - початку серпня. Ягода може довго висіти на кущі, тому виноградарі дають їй можливість набрати цукру, і знімають не раніше середини вересня.

Деякі фермери, поквапившись зняти плоди завчасно, розчаровуються їх смаком. Справа в тому, що ягода входить в колір раніше, ніж наливається смаком. Їй потрібен час, щоб насититися сонцем і увібрати в себе цукор.

кущ у цього сорту винограду - дуже сильний, гроно розміром вище середнього, об'ємна, важить трохи більше кілограма. Плоди не гниють і не розтріскуються, добре переносять зберігання і транспортування. Форма у ягідки - овальна, досить велика, має характерний місячний наліт, вагою досягає 15 грам. Соковита хрустка м'якоть укладена в щільну міцну шкірку.

Соковита хрустка м'якоть укладена в щільну міцну шкірку

Листя (фото)

Листя насиченого зеленого кольору, округла. Квітки великі. Гроно пухка, ягідки на ній не притиснуті одна до одної. Це позбавляє від гнильних процесів і дає ягодам місце для визрівання.

Що може вбити виноград

Найбільшою напастю для багатьох виноградників є попелиця філоксера. Цей крихітний (1 мм) шкідник буває кореневої і листової. Перший - висмоктує їжу з коренів, другий, відповідно, харчується листям. Пагони починають слабшати, листя вражені буграми, зиму такий кущ може не пережити.

Стійкість Чорного ворона до вредителю поки знаходиться під питанням, тому виноград слід в профілактичних цілях обробити розчином сірковуглецю летючого. Кущ, звичайно, постраждає, але тля гарантовано не заведеться. Як то кажуть, з двох зол. Ореол проживання комахи - теплий клімат. У таких місцях як Сибір, Забайкалля, Далекий Схід вона не селиться.

У прохолодних регіонах виноград може чекати інша напасть - бактеріальний рак. Пухлина вражає лози і гілки, виглядає як потовщення білого або коричневого кольору. Лікувати виноградний рак марно, пухлина розростається дуже швидко. Потрапити на рослину може з ураженої грунту, від батьківської гілки при селекції, через ранку при щепленні. Щоб уникнути наслідків, при покупці її потрібно уважно оглянути.

думка експерта

Юлія Юріївна

Маю великий сад і город, кілька теплиць. Люблю сучасні методики культивування рослин і мульчування грунту, ділюся досвідом.

Задати питання

До небезпечних захворювань, від яких страждають всі сорти винограду, відноситься несправжня борошниста роса. Спочатку з'являються жовтуваті плями на листі, далі тильна сторона покривається світло-сірим нальотом. Після цього плями коричневеют, а потім провокують засихання і відпадіння всіх надземних частин рослини. Розвивається ця хвороба при вологості, загущенности куща, неправильному внесення азотних підгодівлі. При ураженні застосовують фунгіциди, наприклад, Антракол. Після опадів потрібно обробити повторно. Для профілактики підійде Ридоміл Голд.

Борошниста роса також вражає всі частини рослини, які на вигляд ніби присипані борошном. Після появи хвороби, заражені ділянки поступово відмирають. Біля куща з'являється характерний запах гниття. Недуга проявляється по тимі ж причинам, що і мілдью, а також при різких перепадах температури. Лікують розчином колоїдної сірки. Для профілактики варто застосувати Топаз або Квадріс.

Коричнево-червоні плями, і потемніння листя, а також пагонів і грон говорить про антракнозі. На потрісканої деревині з'являються виразки. Хвороба розвивається в умовах підвищеної вологості, частих дощів, пошкодження рослини. Для лікування можна застосувати бордосскую рідина, хлорокис міді. Щоб кущ не захворів можна обприскувати листя блідо-рожевим розчином марганцівки.

Для суцвіть дуже небезпечна сіра гниль. Коли вона вражає гроно, плоди стають повністю непридатними. Ягоди зморщені і покриття як ніби сірим мохом. По всьому кущу можуть з'являтися темно-червоні і сірі плями, які потім підсихають і призводять до загибелі тієї частини рослини, на якій знаходяться. Ті кущики, що заражені, можна обробити препаратами опустила, Роврал. В якості профілактичних заходів застосовують цілий ряд препаратів на різних етапах циклу. Ранньою весною і під час формування суцвіть рекомендуємо препарат Хорус. Свитч в період визрівання плодів. Обробку провести двічі.

Загальним правилом для захисту від будь-яких хвороб є дотримання чистоти під кущиком. А саме, збір осаду і видалення бур'янів. Для спрощення догляду рекомендуємо розстилати спанбонд під кущем.

висаджування винограду

Плоди (фото)

висаджується виноград в посадкову яму глибиною близько півметра. Грунт повинна бути «багатою» мінералами. Краще не поспішати і заготовити яму для саджанця заздалегідь. Восени викопати, заповнити її перегноєм і дрібними відходами, на кшталт бадилля і гілок. А навесні, коли склад Утрамбуйте, перегниє, висаджувати в неї виноград. І не забути - місце має бути безвітряний, максимально сонячне - виноград буде солодкий.

Любить хороший полив і підгодівлю мінеральними добривами, курячим послідом і попелом. Не потрібно забувати про мульчу, її засипають приблизно на 20 см. Вона гріє і взимку, і влітку не дає землі тріскатися від спеки.

Під час перегляду відео Ви дізнаєтеся про догляд за виноградом.

В цілому, сорт досить цікавий, а такі якості як невибагливість і витривалість дають винограду шанс подружитися навіть з новачками.


Увага, супер налітав!

Виноград

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама