Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Хлороз винограду: лікування та причини пожовтіння виноградного листя

  1. Причини пожовтіння виноградного листя
  2. Хлороз неінфекційний (залізний)
  3. причини хлороза
  4. Що робити?
  5. Як впливає грунт, погодні умови і посадка на розвиток хлорозу?
  6. Хлороз інфекційного характеру
  7. Тип хлороза - едафічної
  8. профілактика хлороза

У садівників при вирощуванні винограду постає питання, чому у винограду жовтіють листя, адже це відбувається без видимих ​​причин і може виникати на початку літа, в середині літа, коли про опадання листя говорити ще рано У садівників при вирощуванні винограду постає питання, чому у винограду жовтіють листя, адже це відбувається без видимих ​​причин і може виникати на початку літа, в середині літа, коли про опадання листя говорити ще рано. Листя стають блідими, пагони лимонного кольору, молоденькі листочки згортаються, опадаючи при дотику. Заходи досвідчені садівники беруть терміново, чим раніше почати лікування, тим легше добитися хорошого результату.

Причини пожовтіння виноградного листя

Чому жовтіє листя винограду - причина перша і найпоширеніша - недолік азоту в грунті Чому жовтіє листя винограду - причина перша і найпоширеніша - недолік азоту в грунті. Щоб впоратися з цим, підгодовують грунт азотсодержащими добривами. Для цього користуються курячим послідом, гноєм, набувають в спеціалізованих магазинах готові добрива з вмістом азоту.

Коли з'являються жовті плями на листі винограду, можна припустити, що кущ вразила несправжня борошниста роса або мілдью. Про це свідчить поява білого нальоту на нижньому боці аркуша. Подивіться статтю про мілдью винограду .

Це захворювання викликане грибком, який поширюється на листя, зав'язь і ягоди. Вітер швидко розносить суперечки гриба, уражаються сусідні кущі, ягоди чорніють і опадають.

З профілактичною метою висаджують кріп навколо виноградної лози З профілактичною метою висаджують кріп навколо виноградної лози. Допомагає застосування хлорокиси міді для винограду в боротьбі з антракнозом і мілдью. Проводити рекомендують до 6 обприскувань виноградника, використовуючи 1,5 літра робочого розчину (40 г розчиняють в 10 літрах води) на 10 квадратних метрів.

Застосовують і 1% бордосскую суміш перед цвітінням, а також препарат «родом-голд». Припиняють обробки за місяць до того, як починають збирати урожай. Кращим способом уникнути захворювання - висаджувати вже щеплені від даного грибка сорту винограду.

На питання, чому жовтіє листя винограду в червні, можна сказати - рослина уражена хворобою, що носить назву хлороз (знижується синтез хлорофілу).

Найчастіше зустрічається на грунтах з лужною реакцією Найчастіше зустрічається на грунтах з лужною реакцією. При цьому жовтіють листя винограду, іноді навіть у старого листя спостерігають, як зелене забарвлення знебарвлюється, але жилки довше зберігають зелений колір. Молоді листочки спочатку лимонного кольору, вони недорозвинені. Надалі спостерігається відмирання верхівок пагонів і листя, погане визрівання деревини лози. Зав'язь у хворих виноградних кущів обсипається.

Через що розвивається хлороз, чому листя винограду жовтіють і засихають - від декількох причин.

Щоб правильно поставити діагноз, необхідно уважно оглянути листя, звертаючи увагу на те, як розташовані жовті плями і який їхній характер. Хлороз буває інфекційних та неінфекційних (едафічної і залізним). Захворювання може бути вогнищевим, коли захворює окремий кущ або поруч стоять кущі, і суцільним, коли хворіє весь виноградник.

Хлороз неінфекційний (залізний)

Виникає через порушення засвоюваності з грунту заліза Виникає через порушення засвоюваності з грунту заліза. Без іонів заліза, що є посередниками при синтезі хлорофілу, він не утворюється. Ось чому жовтіє виноград, а процес цей починається з того, що виникають жовті плями. Згодом їх кількість все більше, вони зливаються. Але прожилки довго не жовтіють. У разі хлорозу неінфекційного у винограду жовтіють і сохнуть листя, які причини нестачі заліза?

причини хлороза

Причини наступні: мала кількість в грунті заліза, лужна реакція грунту не дає залозу засвоюватися, грунт є важкою для вирощування винограду і недостатня аерація коріння.

Мідь є антагоністом заліза, тому якщо в грунт вносилися препарати міді, то це треба враховувати при посадці винограду Мідь є антагоністом заліза, тому якщо в грунт вносилися препарати міді, то це треба враховувати при посадці винограду.

Після загибелі майже всього хлорофілу рослина зупиняється в рості, відбувається усихання листя, верхівок пагонів, лозою скидаються грона, квіти, потім всихають листя на нижньому ярусі.

Можна провести такий тест: пензлик опускають в розчин хелати заліза і наносять на пожовклий листок смужку розчину або малюнок. Якщо через 24 години малюнок стає зеленим, то хлороз залізодефіцитної.

Зробивши аналіз грунту, вживають відповідних заходів.

Що робити?

Якщо грунт має надлишок вапна, залізо переходить в нерозчинну тривалентну форму Якщо грунт має надлишок вапна, залізо переходить в нерозчинну тривалентну форму. У такій формі залізо не засвоюється рослиною, через що і жовтіє виноград - що робити в цій ситуації?

Щоб запобігти неінфекційний хлороз винограду, лікування зводиться до 3-4 кратному внесення в грунт залізного купоросу (400 г на 10 літрів води), обприскування листя залізним купоросом або спеціальними розчинами з залізом в формі хелатів кожні 5-6 днів.

Ефективний препарат Брексил-хелат. Разом з обробкою хелатами вносять невелику дозу калійної підживлення і мікроелементів. Дивіться статтю про обробку винограду восени .

Ферровіт (крім хелатной форми заліза входить до складу і азот) по листу застосовують не менше трьох разів з інтервалом 3-4 дня Ферровіт (крім хелатной форми заліза входить до складу і азот) по листу застосовують не менше трьох разів з інтервалом 3-4 дня.

Залізний купорос вносять у кількості 400-500 г в канавки, глибиною 35-40 см під крону, їх заливають водою. Використовують комплексони заліза, якими обприскують виноград перед і після цвітіння, під час дозрівання ягід, поступово збільшуючи концентрацію препаратів з 0,1% до 0,25%, також вносять під коріння.

Використання Фетрілона краще діє, ніж залізний купорос. Препарат можна змішувати із засобами боротьби зі шкідниками.

Але обприскування препаратами заліза дає лише тимчасові результати.

Як впливає грунт, погодні умови і посадка на розвиток хлорозу?

Е Е   кщо виноград посаджений на важкому грунті (глині) занадто глибоко, через час через ущільнення грунту коріння не отримують кисень в необхідній кількості кщо виноград посаджений на важкому грунті (глині) занадто глибоко, через час через ущільнення грунту коріння не отримують кисень в необхідній кількості. Вони відмирають і гниють через кисневе голодування. З цієї причини з'являються жовте листя у винограду - що робити, щоб запобігти недолік кисню?

За допомогою ям, глибиною 50-60 см, наповнених органікою, надходить до коріння харчування і кисень. Листя отримують вуглекислий газ, що утворюється в процесі гниття органічних речовин (компосту, бур'янів, бадилля та ін.). Удобрювати гноєм небажано, так як вуглекислота, що виділяється при розкладанні гною, розчиняє вапно, а це посилює захворювання хлорозом.

Залізо краще засвоюється в присутності цинку, бору, марганцю, магнію, тому краще проводити підживлення комплексами з цими мікроелементами.

Ситуація стає гірше при низькій температурі і затяжних дощах Ситуація стає гірше при низькій температурі і затяжних дощах. Коріння не можуть вбирати мікроелементи і дати рослині достатнього харчування. Необхідно гарне розпушування грунту і позакореневе підживлення. Ці заходи знизять негативні впливи важкої грунту для винограду. Читайте статтю про правильну підгодівлю винограду .

Коли при піщаної або щебенчатой ​​грунті кущі винограду дрібно посаджені, то в результаті нестачі вологи коріння піддаються перегріву, вони пересихають. Винограду не вистачає живлення, що призводить до хлорозу.

При надмірному вмісті в грунті солей закладають органіку, гіпс, досить поливають. На грунтах з підвищеною лужної реакцією краще себе почувають європейські сорти, вони менше уражуються хлорозом.

Хлороз інфекційного характеру

При цьому захворюванні лист стає мозаїчної забарвлення При цьому захворюванні лист стає мозаїчної забарвлення. Цьому типу хлороза дали назву жовтої мозаїки. Цікаво, чому на листках винограду світло-жовті плями з'являються?

В цьому випадку першими жовтіють жилки листа, по ним поширюється вірус. Він заноситься саджанцями, що не пройшли карантинний контроль. Надалі жовтіють листя у винограду - що робити, як рослина лікувати?

Якщо спостерігається інфекційний хлороз, то ніякого лікування немає. Листя видаляють і спалюють. В основному, даний вид поширений в кліматичних умовах, де зими м'які.

Тип хлороза - едафічної

Чим викликано порушення синтезу хлорофілу в цьому випадку, жовтіють листя винограду через стрес, що викликається посухою, затяжними дощами, похолоданням, впливом високої температури повітря, засоленням грунту, порушенням змісту міді, фосфатів, марганцю та ін Чим викликано порушення синтезу хлорофілу в цьому випадку, жовтіють листя винограду через стрес, що викликається посухою, затяжними дощами, похолоданням, впливом високої температури повітря, засоленням грунту, порушенням змісту міді, фосфатів, марганцю та ін.

Коли погодні умови приходять в норму, рослина починає нормально функціонувати. Необхідно допомогти винограду, підгодувати добавками з мікроелементами.

Для цього типу хлороза характерним є те, що жилки довго не жовтіють, а між ними листова пластинка жовта.

Садівникові необхідно усвідомити, перед тим як почати вирощувати виноград: хвороби листя і лікування хлорозу легше попередити, ніж займатися лікуванням.

профілактика хлороза

Для профілактики хлорозу необхідно створити умови для грунту, вона повинна бути проникна для повітря і води Для профілактики хлорозу необхідно створити умови для грунту, вона повинна бути проникна для повітря і води. Це досягається дренуванням і мульчуванням грунту.

Удобрювати виноградники на вапняних грунтах компостом, торфом.

Застосовувати мінеральні добрива фізіологічно кислі (з використанням калію сульфату, амонію сульфату, суперфосфату).

Використовувати глибоко вкорінюються сидерати для збагачення грунту мікроелементами, поліпшення її структури, для захисту грунту від змивання - люцерну, люпин, вику.

Вирощувати сорти стійкі до захворювання хлорозом, наприклад, Вітіс вініфера, Вітіс Берландіері, Шасла, Муськатель, Сен Лоран, Піноменье, Троллінгер, Лімбергер, Португізер.

Уникати вирощування Агата Донського, Антея, Аліготе, Ріслінга, Ізабелли, Італії, Муськатов, Данко, Магарача Уникати вирощування Агата Донського, Антея, Аліготе, Ріслінга, Ізабелли, Італії, Муськатов, Данко, Магарача.

Якщо лікування хлорозу почати з появою перших ознак, то можна отримати хороший результат. Головне, не дати хворобі розвинутися і ослабнути лозі.

Як впливає грунт, погодні умови і посадка на розвиток хлорозу?
У разі хлорозу неінфекційного у винограду жовтіють і сохнуть листя, які причини нестачі заліза?
Що робити?
У такій формі залізо не засвоюється рослиною, через що і жовтіє виноград - що робити в цій ситуації?
Як впливає грунт, погодні умови і посадка на розвиток хлорозу?
З цієї причини з'являються жовте листя у винограду - що робити, щоб запобігти недолік кисню?
Цікаво, чому на листках винограду світло-жовті плями з'являються?
Надалі жовтіють листя у винограду - що робити, як рослина лікувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама