Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кореневласні саджанці винограду з шкілки

  1. Будова виноградного саджанця
  2. Упаковка саджанців перед відправкою
  3. Посадка на постійне місце

Представляємо Вашій увазі одно-, а також дворічні саджанці винограду, вирощені з живців в шкілки (корнесобственні). Реалізація проводиться в осінній і весняний період посадки винограду. Для відправки відбираються тільки найкращі екземпляри певного сорту.

Будова виноградного саджанця

За визначенням, саджанець винограду - це молоде рослина, вирощена з держака або сіянця для подальшої посадки на постійне місце зростання.

За визначенням, саджанець винограду - це молоде рослина, вирощена з   держака   або сіянця для подальшої посадки на постійне місце зростання

На прикладі будемо розглядати корнесобственні саджанці вирощені з дво-, трьох-Глазкова живця.

Саджанець винограду складається з:

  • кореневої системи (нижня частина);
  • держака (середина);
  • однорічного визрілого втечі (верхня частина).

Коренева система повинна бути досить розвинена. У нашому випадку вона відповідає державному стандарту і краще. Завдяки спеціального механізму для копки, коріння максимально зберігаються в цілісності.

Однорічний пагін (лоза) повинна бути повністю визріла без пошкоджень і слідів хвороб з мінімальною товщиною втечі 6 мм.

Викопка саджанців проводитися на початку-середині жовтня. До цього часу вони встигають набрати достатньо поживних речовин для перезимівлі та пересадки на постійне місце.

До цього часу вони встигають набрати достатньо поживних речовин для перезимівлі та пересадки на постійне місце

Упаковка саджанців перед відправкою

Правильна упаковка для пересилки дуже важлива для того, щоб вони зберігали свою життєву силу до моменту посадки на постійне місце. Найголовніше в упаковці - це запобігти пересихання кореневої системи. Для цього ми ретельно пакуємо кожен саджанець окремо в злегка вологу торф'яну суміш, що не тільки запобігає пересихання коренів, але і дає додаткову підгодівлю.

Для цього ми ретельно пакуємо кожен саджанець окремо в злегка вологу торф'яну суміш, що не тільки запобігає пересихання коренів, але і дає додаткову підгодівлю

Для того щоб субстат торфосмеси тримав форму, його пакуємо в крафт-папір або поліетиленову плівку на спеціальному верстаті. Кожен саджанець винограду супроводжується биркою з назвою сорту. Для того, щоб рослини не пошкодилися при транспортуванні, поміщаємо в коробку з гофро-картону.

Для того, щоб рослини не пошкодилися при транспортуванні, поміщаємо в коробку з гофро-картону

Посадка на постійне місце

Отримані саджанці винограду можна висаджувати на постійне місце як восени, так і навесні. Якщо ви придбали посадковий матеріал восени, але побоюєтеся вимерзання або у вас просто не вистачає часу, можна зберегти саджанці до весни в підвальному приміщенні.

Заготовлювати ями можна заздалегідь, у вільний час, так як це самий трудомісткий процес. При закладці виноградника необхідно дотримуватися рекомендацій по розташуванню рядів і відстаней між кущами.

Ознайомитися з докладною інструкцією по посадці винограду можна в цієї статті .

Відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама