Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обрізка винограду влітку: відео для початківців

  1. Правильна обрізка винограду до цвітіння
  2. Видалення непотрібних пагонів
  3. Обрізка винограду під час цвітіння
  4. Обрізання пасинків влітку
  5. Обрізка винограду в середині літа

Зазвичай виноград вирощується на теренах Іспанії та Франції Зазвичай виноград вирощується на теренах Іспанії та Франції. У цих регіонах обрізка відбувається навесні і восени. В цілому подібна процедура сприяє формуванню куща, а також оздоровлення та оновлення лози. Чим південніше район, де росте виноград, тим більше сонця отримує плантація, тим самим продовжується вегетаційний період рослини.

Щоб відтворити умови для вирощування на території Росії, потрібно добре розбиратися в тому, що таке обрізання винограду влітку і як її робити. Даний захід зачіпає тільки зелені пагони, листя, а також зав'язі. Здеревілі здебільшого не піддаються обробці.

Літня обрізка в народі отримала назву зелена і передбачає уламку, кільцювання та видалення пасинків поряд з регулюванням врожаю і проріджуванням листя.

Правильна обрізка винограду до цвітіння

Після закінчення весняної обрізки не варто розслаблятися. Ближче до літа починають своє зростання плодові вічка разом з жировими гілками, які ростуть від застарілої лози або від основи. Видалення непотрібних гілок здійснюється в кінці травня або початку липня. Орієнтиром для вас здатна виступати довжина нових пагонів в 15-20 сантиметрів, які легко видаляються при необхідності.

Читайте також: Як восени обрізати виноград

Правильна уламка гілок на кущах винограду з обрізанням в літню пору дозволить вам добитися таких результатів:

  1. Кожен кущ буде володіти тією кількістю гілок, які відповідають його силі.
  2. Результативне освіту і визрівання пагонів, які дадуть об'ємний урожай.
  3. Кущі будуть захищені від хвороб і шкідників.
  4. Виноград отримають достатньо повітря і сонця до зав'язі.
  5. Відсутність паразитних стебел дозволить перенаправити поживні речовини до кистей.
  6. На наступний рік ви отримаєте правильно сформований кущ.

Відповідно, якщо вчасно не прибрати дзиги, то вони будуть розвиватися за рахунок живлять коштів, які життєво необхідні для початку цвітіння і утворення зав'язі.

Жирові пагони загущают кущ і запобігають нормальний доступ сонячних променів і повітря до крони. У більш запущених ситуаціях наявність зайвих гілок обмежує можливість появи плодів.

Поряд з обрізанням в липні потрібно повністю прибирати дикі паростки, які виростають від кореня. Деякі культурні гілки без суцвіть іноді залишають, якщо вони будуть потрібні для формування куща.

Видалення непотрібних пагонів

У минулому сезоні ваш виноград накопичив в кореневій системі достатні запаси поживних елементів, які по приходу весни живлять точки зростання з верхівковими частинами гілок і суцвіття.

Швидкий розвиток пагонів спровокує нестачу поживних речовин. Результат виллється в осипання квіток, а самі суцвіття перетворюються в вусики. Для збереження врожаю верхівки, які ще не розкрили суцвіття, потрібно прищипнуть - це зупинить рот гілок. Тим самим суцвіття стануть нормально розвиватися і дадуть зав'язь. Як тільки ви переглянете відео - все стане на свої місця. Ви відразу ж визначте тонкощі всіх робіт по зеленій обрізці і сполучуваність всіляких операцій.

Наприклад, видалення молодих верхівок добре поєднується з прибиранням пасинків або регулюванням суцвіть.

Прищипування втечі відбувається в центрі междоузлия над першим суцвіттям. Цей метод застосовується, якщо потрібно регулювання росту куща. Прищипування сильних гілок сприяє появі більшого обсягу суцвіть на наступний сезон.

Обрізка винограду під час цвітіння

У цей період, як правило, виконується карбування куща - видалення верхівкових частин гілок з 6-7 верхніми розкриваються листям. Молоді гілки зазвичай активно розвиваються в той час, коли виноград починає цвісти і утворювати зав'язі. В такому випадку верхівка отримує харчування від розкрилися листя в нижній частині.

Напевно у вас виникло питання: а чи можна обрізати кущ перед цвітінням і під час нього? Відповідь буде однозначно позитивним. Тому ці операції дозволять вам:

  1. Не допустити опадання бутонів.
  2. Отримати хороше плодоношення на пагонах.
  3. Поліпшити якість майбутніх плодів.
  4. Запобігти появі захворювань - скупченість, нестача харчування, а також світла / повітря.

Карбування куща актуальна на великих кущах, що відносяться до сильнорослих видів. Виноград з компактною кроною і слабким зростанням зазвичай не страждає осипання кистей. Тому подібна процедура таким сортам просто не потрібна.

Обрізання пасинків влітку

Пасинки також є і у винограду - це свого роду бічні пагони Пасинки також є і у винограду - це свого роду бічні пагони. Прибирання непотрібних гілочок в обов'язковому порядку виконується на молодих кущах, а також на плодоносному винограді. Даний захід добре сприяє поліпшенню плодоношення у столових сортів. На плантаціях технічного призначення пасинки будуть збережені.

Залежно від стратегії обрізки винограду, прибирання пасинків може виконуватися до трьох разів протягом сезону, а також поєднуватися з карбуванням або підв'язкою гілок.

Обрізка винограду в середині літа

Цей вид обрізки настає після цвітіння для того, щоб грона отримували більше світла і обдування вітром. Такий захід носить проріджувати характер для сформованих ягід. Додатково видаляються листя в той час, коли плоди вже почнуть дозрівання.

Видаливши до 10 нижніх листя на гілках, дозволить домогтися наступних результатів:

  1. Поліпшити провітрювання винограду.
  2. Скоротити кількість тіні, яка заважає плодам наливатися.
  3. Мінімізувати ризик розвитку сірої гнилі та інших виноградних неприємностей.

Прохолодне літо для винограду - це значить, що річна обрізка винограду потрібно на регулярній основі. Південні регіони з великою кількістю сонця потребують проріджуванні листя, коли спостерігаються дощові пори. Це досить актуальне захід для сильних кущів. Щоб досягти більшого результату, кущі обрізають після цвітіння шляхом укорочення верхівок тих пагонів, які дуже активно ростуть.

Читайте також: Догляд та вирощування винограду в різних регіонах

На столових сортах часто проріджують зав'язі нормування. В результаті обробка винограду до того, як плоди починають визрівати, дає хороші розріджені кисті. Це робиться за допомогою гострих ножиць, щоб не турбувати ягоди і вкоротити гроно. Іноді видаляється до половини ягід, щоб збільшити кількість що надходять поживних речовин до залишилася зав'язі.

В результаті річна обрізка винограду дозволяє домогтися шикарного врожаю, який буде відрізнятися хорошими смаковими якостями і на плодах не опиниться всіляких захворювань. Подивіться відео в статті для більшого розуміння всіх процесів обрізки кущів, і спробуйте застосувати на практиці наші рекомендації. Ми впевнені - результат вас здивує!


Напевно у вас виникло питання: а чи можна обрізати кущ перед цвітінням і під час нього?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама