Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опис виноградної лози: фото, як виглядає рослина виноград, будова куща і групи сортів

  1. Групи сортів винограду: фото і характеристика Види підроду винограду Euvitis за походженням поділяються...

Групи сортів винограду: фото і характеристика

Види підроду винограду Euvitis за походженням поділяються на три групи.

Види підроду винограду Euvitis за походженням поділяються на три групи

Виноград на фото

Європейсько-азіатська група сортів винограду складається всього з одного виду V. vinifera, по суті, є прабатьком переважної більшості відомих сьогодні сортів. А відомо їх сьогодні кілька десятків тисяч.

Всі вони поділяються на 4 еколого-географічні підгрупи:

Східна: сорти цієї підгрупи поширені в Середній Азії і Закавказзі. В основному це сорти столового призначення. Серед них чимало і безнасінних, використовуваних для отримання родзинок. Сорти цієї групи високоврожайні, великоплідні і відрізняються солодким смаком ягід. Вони мають низьку морозостійкість і тривалий вегетаційний період.

Найбільш поширені сорти:

Найбільш поширені сорти:

Сорт винограду Хусайне білий на фото

Хусайне білий

На фото сорт винограду Тайфи рожевий

Тайфи рожевий

На фото сорт винограду Карабурну

Карабурну

На фото сорт винограду Кишмиш білий

кишмиш білий

На фото сорт винограду Кишмиш чорний

кишмиш чорний

На фото сорт винограду Тербаш

Тербаш

На фото сорт винограду Кульджінском

Кульджінском

На фото сорт винограду Матраса

матраца

На фото сорт винограду Мускат білий

Мускат білий

На фото сорт винограду хутра

хутра

Басейну Чорного моря: сорти цієї підгрупи набули найбільшого поширення на європейській частині Росії. Це здебільшого винні сорти, досить урожайні і щодо морозостійкі, з коротким періодом вегетації.

Найбільш популярні з них:

На фото сорт винограду Ркацителі

Ркацителі

На фото сорт винограду Сапераві

Сапераві

На фото сорт винограду Пухляковський

Пухляковський

Североафриканская: підгрупа представлена сладкоплоднимі теплолюбними сортами столового призначення.

Західноєвропейська: повністю складається з винних сортів, щодо морозостійких і з коротким періодом вегетації. Ці сорти відомі нам переважно за назвою одержуваних з них вин: Каберне Совіньон, Рислінг, Аліготе, Піно.

Східно-азіатська група включає в себе 39 видів, природно виростають в лісах Далекого Сходу, Кореї, Японії, на Сахаліні. Ця група до цього дня залишається мало вивченою і не набула поширення в культурі. З усіх східно-азіатських видів в класифікації винограду становить інтерес тільки в. амурський (V. amurensis), що відрізняється дивовижною морозостійкістю до -40 ° С.

Завдяки цьому виду ми отримали такі сорти як Сапераві північний та Фіолетовий ранній.

Американська група складається приблизно з 30 видів, поширених від центральної Америки до Канади.

Найбільшого поширення з них отримали V. riparia, V. rupestris і V. labrusca

які активно використовують в селекції при виведенні морозостійких і філоксеростійких сортів. За смаковими якостями вони не становлять великої цінності: їх ягоди дрібні, мають слизової м'якоттю і своєрідним, так званим «лисячим» або «суничним» присмаком, який на жаль, при гібридизації, стійко передається потомству. За участю американських видів були отримані такі популярні сорти як Ізабелла, Лідія, Конкорд.

Подивіться фото винограду, з характеристикою якого ви ознайомилися вище:



Будова виноградної лози: фото і опис

Згідно ботанічному опису культурного винограду, це - потужна швидкозростаюча ліана з червоною, грубоволокнистой корою. Листя завжди прості, з трьома, п'ятьма або сімома більш-менш вираженими лопатями. Листова пластинка може бути хвилястою з перекривають один одного лопатами або рівною з акуратно вирізаним зубчастим краєм. Черешковая виїмка буває широко відкритою або ж краю нижніх лопатей змикаються. Забарвлення листя варіює від темно- до світло-зеленої з бронзовато або сірим відтінком. Всі ці характеристики є сортовими ознаками і дозволяють визначити сорт, навіть якщо рослина ще не плодоносить.

Говорячи про будову куща винограду, важливо відзначити, що у цієї рослини існує два типи нирок: вегетативні (безплідні) і змішані (плодоносні). З вегетативних бруньок формуються ростові пагони, а з змішаних - плодоносні. По розташуванню нирки бувають верхівкові, що живуть всього один сезон, до початку заморозків, і бічні. Скоростиглість бічних нирок сильно розрізняється. Пасинкова нирки пробуджуються в рік освіти. Зимуючі бруньки винограду зібрані в групи по 3-7 шт. Вони мають спільні ниркові луски і утворюють так званий вічко.

Центральна нирка в очку проростає наступної весни, вона, як правило, буває змішаного типу. Решта нирки - заміщають. Вони проростають в разі пошкодження центральної нирки або утворився з неї втечі. Ті нирки, які не проросли відразу, перетворюються в сплячі і залишаються в спокої багато років. З них утворюються Волчкова або порослеві пагони. При описі куща винограду важливо відзначити, що пагони в їх серцевиною частині не містять деревини, а складаються з крупноклеточной воздухоносной тканини. У вузлах з вусиками або суцвіттями воздухоносной тканину переривається діафрагмою, а у вузлах, що несуть тільки листя, у більшості сортів діафрагми немає. Це важливо враховувати при обрізанні пагонів.

На пагонах винограду є вусики, за допомогою яких лози підіймаються по опорах. Для своєї життєдіяльності вусики вимагають великої кількості поживних речовин, і якщо вусик не зміг ні за що зачепитися, рослина його скидає.

Що ще важливо відзначити при описі рослини виноград, так це те, що розташування вусиків на втечу не випадково: на кожному третьому вузлі їх немає. Цікаво, що вусики і грона НЕ чергуються один з одним, і якщо вже утворився вусик, вище нього суцвіття не з'явиться. Суцвіття винограду - складна кисть, що містить до 2000 квіток. Квітки злегка зеленуваті, дрібні, діаметром 3-5 мм. 95% всіх сортів мають нормально розвинені двостатеві квітки, і лише у 5% сортів утворюються функціонально жіночі квітки, а значить, вони потребують сортах-запильниках. Віночки квіток зростаються в формі ковпачків і на початку цвітіння просто опадають.

Запилення відбувається за допомогою вітру. Для запилення оптимальна суха погода з температурою 25-30 ° С. Закладання квіткових бруньок відбувається на початку літа, в рік, що передує цвітінню. Кисть винограду може бути різного розміру, різної форми і щільності. У сортів, призначених для переробки, кисть дуже щільна. Такі сорти зовсім не придатні для зберігання і частіше пошкоджуються хворобами .

У їдальнях же сортів кисть пухка. Величина і маса кистей винограду сильно варіюють. У одних сортів маса грон не перевищує і 100 г, а у інших - може потягнути на кілограм і навіть більше!

Кисть складається з ніжки і розгалуженої частини - гребеня, на якому розташовані соковиті ягоди. Форма, забарвлення, смак і аромат ягід сильно розрізняються і є сортовими характеристиками, але, тим не менш, можуть певною мірою варіювати в залежності від умов вирощування і під впливом погодних чинників. М'якоть ягід - справжня комора, що зберігає в собі багато корисних для людини сполук. За своєю консистенцією вона буває хрусткою, ніжною і соковитою або слізеобразние. Останній тип м'якоті притаманний технічним сортам, призначеним для переробки. Формування ягід в більшості випадків відбувається після запилення і зав'язування насіння, але буває і по-іншому. Так, кишмишні сорти теж вимагають запилення, але почали формуватися насіння незабаром припиняють розвиток і утворюються безнасінні ягоди.

У деяких сортів розвиток насіння припиняється пізно, і в цьому випадку в ягодах є їх оболонки. Існують і такі сорти, яким запилення і зовсім не потрібно. Однак безнасінні сорти мають дрібні ягоди, і для отримання хорошого врожаю при вирощуванні потрібне застосування певних прийомів.

При описі виноградної лози важливо відзначити, що чим менше насіння в ягоді, тим більше цукрів у ній накопичується. Весь кущ винограду формується на одному стовбурі - штамбі, який умовно поділяють на надземну і підземну частини.

Надземний штамб може бути різної висоти в залежності від форми ведення куща. На підземній частині штамба формуються коріння. Коріння винограду бувають трьох типів. Самі верхні - росяні корені. Вони формуються у самої поверхні грунту і тому особливо сильно страждають від посухи або морозів. Нижче знаходяться бічні корені. Вони проникають в грунт на глибину 40-60 см. Постачання рослини елементами живлення відбувається в основному завдяки цим коріння. У підставі підземного штамба формуються так звані шпори коріння. Це дуже важливі коріння, вони, проникаючи в глибокі шари грунту, забезпечують довговічність куща. Розвиток різних типів коренів відбувається нерівномірно.

Перевага тієї чи іншої групи залежить від типу грунту, якості підготовки посадочних ям і подальшого догляду за рослиною.

У будову вічка винограду входить кілька нирок: одна основна і кілька запасних, що проростають в разі пошкодження основної нирки.

Виноград - вітрозапилювані рослина, але при несприятливих умовах потрібно штучне запилення.

При несприятливих умовах під час запилення у звичайних, зав'язують насіння сортів можуть утворюватися дуже дрібні недорозвинені безнасінні ягоди, що призводить до значних втрат врожаю.

Як приготувати домашнє вино з винограду читайте тут - http://www.alcorecept.ru/vino/delaem-vkusnoe-domashnee-vino-iz-vinograda.html

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама