Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Перець «Подарунок Молдови»

  1. Читають на Дача6.ру:

Сьогодні мова піде про популярному серед російських дачників і добре відомому ще з 70-х років 20 століття Середньоранній сорт солодкого перцю «Подарунок Молдови». Від появи сходів до досягнення технічної зрілості проходить близько 120-125 днів. Повністю плоди дозрівають приблизно ще через 1,5-2 тижні. Кущ штамбовий. Його висота не перевищує 45-50 см. Діаметр - близько 26-38 см. Завдяки компактним розмірам догляд не представляє будь-яких проблем (кущі не потрібно підв'язувати). Сьогодні мова піде про популярному серед російських дачників і добре відомому ще з 70-х років 20 століття Середньоранній сорт солодкого перцю «Подарунок Молдови»

Читають на Дача6.ру:

Висячі плоди середньої величини мають конусоподібну форму. Їх поверхня гладка. В стадії технічної стиглості забарвлення рівномірне салатовий, дозрілі овочі мають темно-червоне забарвлення. Кожен перчик важить близько 53-70 г, товщина стінок середня - близько 4-6 мм, довжина - не більше 10 см. Свіжозібрані плоди відрізняються гарним смаком. Їх однаково добре можна використовувати як для приготування літніх салатів, так і для зимового консервування. За сезон з 1 м2 посадок можна отримати урожай до 7 кг.

Перець «Подарунок Молдови» відомий своєю стійкістю до досить поширеною напасті - фузаріозного в'янення. До того ж сорт дуже невибагливий, стабільний врожай гарантований практично при будь-яких примхах погоди. Вирощувати його можна як в теплицях, так і у відкритому грунті.

У грунт висаджують вже підготовлену розсаду у віці 50-60 днів. Перед цим насіння бажано вимочувати протягом 10-12 годин, після чого необхідно дати їм повністю просохнути і вже тільки за тим переходити безпосередньо до посадки. Кращий час для цього - кінець лютого - початок березня. Хтось радить пікірувати сіянці , Я ж відразу висаджую їх в окремі стаканчики діаметром до 8 см.

Підросли розсада готова до пересадки на постійне місце в город не раніше травня. Схема посадки - 60 x 40 см. Щоб не було проблем з адаптацією кущів на новому місці, особливо в перший час, раз в 3-4 дня їх потрібно рясно поливати. Найкраще для сорту «Подарунок Молдови» підійдуть суглинні грунту, а також заплавні грунти і супіски. Не варто вирощувати його на ділянках з глинистої або кислим грунтом.

До речі, корисну пораду: чи не саджайте солодкий перець неподалік від гіркого, так як можливо перезапилення, в результаті чого смак плодів може бути зіпсований.

Протягом всього періоду вегетації поливи виконуйте теплою відстояною водою (використовуйте для цього темну бочку, що стоїть на сонці) у вечірній час. Приблизно 5 разів за сезон не полінуйтеся прорихлити і прополоти гряди. Як хорошою перевіреної підгодівлі можу порекомендувати розведений коров'ячий гній.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама